Old member returning after many years - Win10 question

Discussion in 'other software & services' started by dannyboy950, Sep 4, 2015.

  1. dannyboy950

    dannyboy950 Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Posts:
    9
    Location:
    Port Arthur Texas
    I recently installed win 10 just before I installed I found I had 6 copies of C++ redistributeable in my programs folder that I did not install. Is this normal when going from win 8 to 10?
    Too new to 10 to make much judgement yet but it did take 10 hrs. to load and install.
    Real slow tho I need to find some way to speed it up.
     
  2. ellison64

    ellison64 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Posts:
    2,499
    I dont know if its normal going from 8 to 10 but it seems normal to have many instances of c++
    http://answers.microsoft.com/en-us/...s-needed/e533cd40-8712-4803-8a31-316c83a5bc88
    I guess its like the diff versions of microsoft.net that are needed to run different applications
     
  3. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    7,779
    I don't know about the C++ redistributable (sp?) issue, but if you upgraded from 8.1 to 10, and things are slow, I'd recommend a nice clean install from ISO. I upgraded 7 to 10, and it was super slow and sluggish, terrible. After a clean install, like night and day, much quicker and very good now.
     
  4. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    4,047
    Location:
    USA
    The C++ Redistributable is a runtime for software that was written in Microsoft Visual C++. If you are on a 64 bit machine you will likely have the 64 and 32 bit version for a particular release of C++. If removed it will likely break whatever software installed it. It should not slow your machine as it will only be used by whatever software requires it. If you clean install Windows you will likely only get them back, so I would not do it solely for that reason. If you clean install do it for reasons other than this, but I can say I have upgraded at least 15 machines from either Windows 7 or 8.1 and all of them have been fine. I have 16 instances of the C++ redist installed and I have no issues and intend to do nothing about it.
     
  5. dannyboy950

    dannyboy950 Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Posts:
    9
    Location:
    Port Arthur Texas
    Unlike most posters who seemed to have trouble getting 10 to install, other than the amount of time required it went smooth updateing a few drivers was a chore. Learning how to use it will be a bit of a curve and I doubt I will ever like it but it is whats available. I think it is too pushy about wanting to sync and use the cloud for everything and it seems that by design everybody can just use my connection. That I do not like, but tat is just me buy yer own internet time.
    Not much likeing the new browser looks like somebody's kid made it, why is there no home button I have to close out restart the browser to go anywheres else.
    Off my soap box for now. Soon as I get a cd/dvd player/writer I will try makeing ISO.
     
  6. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,012
    Location:
    on my zx10-r
    yes cold be possible. for example the ati drivers require this. during the upgrade your drivers could have been upgrade and this could have changed this. hard to say exactly what it was from but yes very possible. all notifications can be turned off as well as all data collection.
     
  7. dannyboy950

    dannyboy950 Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Posts:
    9
    Location:
    Port Arthur Texas
    Why is it this post and one other show no replys and views?
     
  8. JRViejo

    JRViejo Global Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    20,919
    Location:
    U.S.A.
    dannyboy950, in the Other Software & Services sub-forum, this is what I see:

    2015-09-05_145149.png

    You don't see the Replies & Views there?
     
  9. dannyboy950

    dannyboy950 Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Posts:
    9
    Location:
    Port Arthur Texas
    nope just a dash that is all. Yet there are replys here.
     
  10. JRViejo

    JRViejo Global Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    20,919
    Location:
    U.S.A.
    Can you post a screen capture so our Admin can take a look at it?
     
  11. dannyboy950

    dannyboy950 Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Posts:
    9
    Location:
    Port Arthur Texas
    I think I figured out the problem I am comeing here from favorite link that was made before anyone started replying.
    Sorry have not figured out how to make a screen shot on here yet.
     
  12. JRViejo

    JRViejo Global Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    20,919
    Location:
    U.S.A.
    OK, glad you figured it out! :thumb:
     
Loading...