Nod32/Zone AlarmProblem ?Help

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by zoran, Jul 1, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zoran

    zoran Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2006
    Posts:
    41
    Hi, Windows Xp Sp2,ZA 3.7 Nod32 2.5
    I had some problems with making Nod32,working with some other programs
    or I thought so
    Didn't want to work With Ewido 4.0,or
    Tea Timer /Spybot/
    It seemed that way
    I appologise if my question is stupid
    but could this be something with Zone Alarm?
    I'll explain
    Nod died on me a couple of times
    I have an old version of Zone Alarm(3.7) but it was doing fine

    I have In Amon,s Setup/General, everything checked
    That means that it scans Network too
    So does this interrfiers with Zone Alarm in any way?

    I ask this because Nod died on me so many times is a very short while that I forgot the number,
    and now I have this message from Zone Alarm /2 times/
    that the true vector Internet monitor engine is shutting down
    (-"do you want to restart it-Y/N ?")
    I suppose I don't know so much about these things yet,
    but this is supposed to be related to Zone Alarm's functions ,is it?
    My full question is :
    Does this My letting Amon scaning everything,disturbs
    Zone Alarm.
    I think that this is the only change in Amon since first install.
     
    Last edited: Jul 1, 2006
  2. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    I would suggest repairing Winsock, then repair IMON; see post number 40 HERE

    Let us know how you go...

    Cheers :D
     
  3. zoran

    zoran Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2006
    Posts:
    41
    I don't know how did you know this
    but yes my connection has been breaking often,and I had troubles restoring it
    specially when I have to
    disconect while scaning

    And I have constant restarts,and firefox is closing itself too often
    But I'm clean ,according to everything,

    I even disconnected NetLimiter - I thought that ,NetLimiter is one of the reasons
    (and because I've put something in the wrong Zone and don't know how to change this - this was durring the one of this connection faliours,and I didn't recognize the IP that was probably Local/it is not the Internet IP in the ZA/)

    Finally, this True Vector ... is reference to IMON too?
    It is not enabled in my Nod -fear of clash with ZA and of going too far with security issues
    And it was installed like that the first time,by
    a person who already have This same Nod32,probably in fear of me doing something wrong...
    Thanks for replying!!!!
    I will check Winsock!!!
     
  4. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    I’ve seen ZA affect Winsock on quite a few occasions.


    My pleasure.


    Let us know how you go…

    Cheers :D
     
Thread Status:
Not open for further replies.