NOD32 v3 + finishing download by Firefox = 100% cpu

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by piotrk, May 15, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. piotrk

    piotrk Registered Member

    Joined:
    May 15, 2008
    Posts:
    3
    Hi. I use NOD32 v3 and Firefox 3. I download files by this browser and have problem with NOD32. When downloading finishes NOD32 uses 100% cpu. And there's freeze of my pc. I didn't have similar problem with Avira Antivir. Can I solve this problem. I'd not like to use different soft than NOD32 but this problem sucks.

    ps Thanks in advance for help:)
     
  2. Kosak

    Kosak Registered Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Posts:
    711
    Location:
    Slovakia
    Hi!

    Do you use web access module in active or passive mode?
    What file do you download? (type and size)
     
  3. piotrk

    piotrk Registered Member

    Joined:
    May 15, 2008
    Posts:
    3
    I tried use web access modeule in active and passive mode. Results were the same. This file was Miranda_Portable_0.7.6.paf.exe (2.1 MB). I have this same problem with all files from PortableApps.como_O
     
    Last edited: May 15, 2008
  4. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    There are 78 files inside the installer, on my computer it took 4 seconds for NOD32 to scan them all.
     
  5. Kosak

    Kosak Registered Member

    Joined:
    Jul 25, 2007
    Posts:
    711
    Location:
    Slovakia
    I asked for this:

    Setup -> Antivirus and antispyware -> Web access protection -> Configure -> HTTP -> Web browsers -> Active mode

    Is your browser checked or unchecked?
     
  6. piotrk

    piotrk Registered Member

    Joined:
    May 15, 2008
    Posts:
    3
    I tried this option with checked and unchecked box but it didn't solve problem.

    Can You give me your exported settings file?
     
  7. edwin3333

    edwin3333 Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Posts:
    244
  8. kalpik

    kalpik Registered Member

    Joined:
    May 26, 2005
    Posts:
    369
    Location:
    Delhi, India
    I've myself experienced Nod32 choking on some files (mostly packed files).
     
  9. JH99

    JH99 Registered Member

    Joined:
    May 13, 2008
    Posts:
    5
    I'm having the same problem when many installer executables. I've been using NOD32 for 6 yrs, and this just began in the last week or so.

    The problem is occurring for me whenever an installer executable is copied on my system (like just after being downloaded). Ekrn.exe takes 100% of the CPU. Small files (a few MB) takes several minutes for ekrn to finish. I'm still trying to download a 150MB software update that aborts because ekrn runs for over an hour after the download portion is completed.

    If anyone can shed some light onto this, please do. This is very un-NOD32 like behavior.

    TIA
     
Thread Status:
Not open for further replies.