NOD32 v.3 is not letting Proxomitron do it's thing.

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by Basic, Apr 25, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Basic

    Basic Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Posts:
    102
    Hello all,

    For some reason I can not get Proxomitron to work with NOD32 version 3. Proxomitron works until I install NOD32 then it won't load web pages anymore.

    I have tried adding Proxomitron to Web access protection/Web browsers then adding a check mark and then a cross mark with no luck. I have tried bypassing Proxomitron and all I get is a check my connection settings page. I have disabled antivirus and antispyware protection in NOD32 with no joy.

    I hope somebody has some suggestions.

    Thanks,

    Basic
     
    Last edited: Apr 27, 2008
  2. LittleDude

    LittleDude Registered Member

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Posts:
    62
    I believe both programs operate through a proxy so I imagine that is the problem. Perhaps someone more knowledgable can shed some light on this.
     
  3. lucas1985

    lucas1985 Retired Moderator

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Posts:
    4,047
    Location:
    France, May 1968
    You'll need to chain both proxies (Proxomitron and ESET's webscanner)
    Web browser > ESET proxy > Proxomitron > Internet
     
  4. Basic

    Basic Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Posts:
    102
    How would I go about doing this? I have never chained proxies before.
     
  5. Basic

    Basic Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Posts:
    102
    Accidentally solved the problem and other than the hours in time it was an easy fix.

    After researching proxy chaining on various sites and trying different suggestions thereof. I ran across a paragraph talking about localhost and 127.0.0.1 and had an idea. So I went into connection settings in firefox and entered 127.0.0.1 in place of localhost and lo and behold it worked.

    Cool :cool: I now have Proxomitron working with NOD32. Two must haves working on windows vista home premium 64 bit.
     
  6. CrookedBloke

    CrookedBloke Registered Member

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Posts:
    110
    Thank you for posting again with what you learned.

    I'm using NOD32 2.70.39 on my Vista systems. I use the Tor network for proxy services. I had tried EAV 3.x briefly on these admin workstations but rolled back to 2.7 for a variety of reasons.

    One reason was all of the trouble I had with EAV 3.x on my production server systems. But I had also noticed that Tor and EAV 3 didn't get along. I never looked into the matter because I was rolling back for other reasons, but I knew that I would have to solve this issue if ESET could get the problems with EAV 3.x ironed out.

    I appreciate the fact that you took the time to come back to us with your findings.
     
Thread Status:
Not open for further replies.