NOD32 Refuses to Clean instead of Scan

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by Computer Guru, Apr 9, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Computer Guru

    Computer Guru Registered Member

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Posts:
    2
    Hi,

    Windows Vista x64 SP1 running NOD32 3.0.621.0, and I can't get NOD32 to clean instead of just scan on clicking "Scan with NOD32" from the right-click context menu.

    The "context menu scan" profile option in Advanced Setup is set to the middle, which should supposedly attempt to clean automagically, and failing that, prompt me for instructions.

    However, I can't get it to do that! Instead it just gives me a list of infected files, and I can't get the cleaned that way.. Even right-clicking an entry in that list and pressing "Clean" doesn't do anything!

    Any advice, please?
     
  2. agoretsky

    agoretsky Eset Staff Account

    Joined:
    Apr 4, 2006
    Posts:
    4,032
    Location:
    California
    Hello,

    I noticed you are using an older version of ESET NOD32 Antivirus. Have you tried upgrading to v3.0.650.0? If so, did that resolve the problem?

    Regards,

    Aryeh Goretsky
     
  3. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Did you select Advanced options - Clean files from the context menu?
     
  4. viruscraft

    viruscraft Registered Member

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Posts:
    114
    I have some issue before.
    But the issue was solved by upgrading to a new version.
     
  5. Computer Guru

    Computer Guru Registered Member

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Posts:
    2
    @agoretsky: Yeah, I noticed that to and upgraded the latest.

    @Marcos: No.. I actually hadn't seen that option (was it there in the old one?). At any rate, that doesn't explain why right-clicking an infection in the scanned list and choosing "clean" doesn't work.

    @viruscraft: Lucky you ;)
     
Thread Status:
Not open for further replies.