NOD32 On-demand Scann Profile

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by goldapple, Feb 1, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. goldapple

    goldapple Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2005
    Posts:
    22
    Dear All
    I have creat an On-demand Scan task in task/schedual modual ,and specified the Profile to"clean" files(delete in stead if clean can't work) when detect virus .But it seems the setting doesn't work .the scanner just scan the files ,haven't clean virus ...any suggestions?
     
  2. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Please provide some screenshots of each step of the new scheduled scan.

    Cheers :D
     
  3. goldapple

    goldapple Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2005
    Posts:
    22
    The setting of Test Profile
    [​IMG]
    The task of On-demand Scan
    [​IMG]
    Scanner can't access this folder ? but scan via control center is ok !
    [​IMG]

    [​IMG]
     

    Attached Files:

    Last edited: Feb 1, 2007
  4. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Please show screenshots of each step of the scheduled scan you have set up, as the path you have entered is wrong.

    You should probably browse to the path in question during the setup stage.

    In your screenshot you have an "extra" space after the directory which is the cause of the issue. There is a space between the 1 and the backslash.

    Cheers :D
     
    Last edited: Feb 2, 2007
  5. goldapple

    goldapple Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2005
    Posts:
    22
    Dear Blackspear
    Thank you for your warm answing .But i don't think the path is wrong .because i can scan this folder via Control Center (use the same Profile)and I have attached photo for this .
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     

    Attached Files:

  6. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Please edit your scheduled scan by right clicking on it and choosing "edit". Then at the end of setup of the scheduled scan browse to that folder, you will find that there will not be an extra space after the 1.

    Cheers :D
     
  7. goldapple

    goldapple Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2005
    Posts:
    22
    Dear BlackSpear
    the last step of schedual this on-deman scan task was choose Profile .The scan target is specified in Profile ...and as I showed in picure ,the same Profile triggered by Contorl Center and Task/Schedual have different result ,I have test to triggered this profile via RAC 》New Task >on-Demand scan ,the reslut is different too ...I'm really confused by this .
     
  8. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,375
    Just to make sure, did you use the command line parameter /cleanmode to enable the cleaning? This has actually the same effect as clicking the Clean button in the on-demand scanner window - NOD32 will scan files and, if an infected file is found, it will carry out the actions specified on the Actions tab.
     
    Last edited: Feb 2, 2007
  9. goldapple

    goldapple Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2005
    Posts:
    22
    Dear Marcos ,I think I have get your meaning .the Profile I used haven't specify "cleanmode" parameter .but in another way ,I triggled the On-demand scanning from :"Schedual/Planner ">add>"NOD32-on-demand scanner -scanning ">.........in those steps ,I can only specify the Profile which will be used ,can't add anyother command line ,right ? So ,the Cleanmode parametr must equal to option "[​IMG]
    is it right ??

    And I have foud another question in my test , I found if I specified Scan target in the profile which will be used in the Schedualed On-demand Scan task .see this picture [​IMG]
    the task will failured as [​IMG] ,I don't know why . actually ,What I want is set a chedual to scan a specified folder periodlly ,and refer to Blackspear 's Famous guide "Extra setting for nod32 2.5 ....." I foud he set such scan task via "excution of an extra applicaton "and add command line in it ..I know this step is ok ,But I just want to know why my setting can't work ?
     
Thread Status:
Not open for further replies.