NOD32 now fails to update automatically

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by ad_hoc_user, Dec 27, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ad_hoc_user

    ad_hoc_user Registered Member

    Joined:
    May 19, 2009
    Posts:
    5
    Hello.

    I am running Nod32 antivirus version 4.0.437.0 in a Win XP(SP3) machine. Sometime ago, after some updates, the antivirus stopped updating itself automatically. I need to either right-click on the tray icon and select the "Update" option, or open the program, go to the "Update" tab, and there click on on the "Update virus signature" link. Both the user-name and password saved in the settings are the correct ones (as shown by the success of manually-triggered updates) and there is no conflict with the firewall or connection (as also shown by the successful manual updates).

    The NOD3e2 status is as follows:

    Virus signature database: 5736 (20101227)
    Update module: 1031 (20091029)
    Antivirus and antispyware scanner module: 1293 (20101110)
    Advanced heuristics module: 1115 (20101116)
    Archive support module: 1123 (2010110:cool:
    Cleaner module: 1050 (20101207)
    Anti-Stealth support module: 1023 (20101125)
    SysInspector module: 1217 (20100907)
    Self-defense support module : 1018 (20100812)

    In the "Update" entry of the advanced setup tree, the following
    selections are selected:

    { selected profile } : My profile [only option]
    { update server } : choose automatically [only option]
    { username } : has my correct valid username
    { password } : has my correct valid password

    In the "advanced update setup" button, the following are selected:

    { update mode tab } : always update program components
    { update mode tab } : offer computer restart if necessary
    { http proxy tab } : do not use proxy server [there's none]
    { LAN tab } : system account (default)

    In the Registry's "Run" folder, the following entry is present:

    c:\program files\....\egui.exe" /hide /waitservice

    Any suggestions as to how to go back to the automatic updating
    of virus signatures following boot up? TIA.
     
  2. Cudni

    Cudni Global Moderator

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    6,956
    Location:
    Somethingshire
    download the latest version (4.2.670, as the new install might rectify the update issue
     
  3. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    I would also run Ccleaner before reinstalling. The AV is updating fine for me.
     
  4. toxinon12345

    toxinon12345 Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Posts:
    1,200
    Location:
    Managua, Nicaragua
    Check the scheduler in the Tools section
     
  5. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
  6. ad_hoc_user

    ad_hoc_user Registered Member

    Joined:
    May 19, 2009
    Posts:
    5
    Thank you Cudni -- Installing the new version of the antivirus cured the problem !

    FYI to trjam, toxinon & siljaline: Ccleaner (which I *always* use) , checking the Scheduler, or checking the troubleshooting info did not solve the issue, but thank you as well for your suggestions.
     
  7. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    Thank you for posting back your issue is resolved by installing the latest build
     
Thread Status:
Not open for further replies.