NOD32 AV V5 hang at welcome screen

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by tomha, Sep 15, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tomha

    tomha Registered Member

    Joined:
    Mar 25, 2008
    Posts:
    27
    Tried to install NOD Antivirus 5 x64 on my Vaio VPCZ11 Win7 Pro x64. Installation and activation went without a problem but after rebooting the os does not go beyond the welcome screen. After a hard reset and booting into safe mode sytem eventlog shows an error: Service controlmanager event id 7022 Eset service didn´t start correctly ( maybe badly translated from german).
    Uninstalled V5 reboot reinstall => Same problem

    Any hints to get it working?

    best regards
    tomha
     
  2. Dieter Wilke

    Dieter Wilke Registered Member

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Posts:
    6
    Same problem here. I need 3 or 4 reboots to start Windows complete.
    No problem with 4.2.*

    Dieter
     
  3. agoretsky

    agoretsky Eset Staff Account

    Joined:
    Apr 4, 2006
    Posts:
    4,032
    Location:
    California
    Hello,

    A couple of questions:

    Did you perform a clean install or upgrade over a previous release?

    What path did you install the software to?

    Regards,

    Aryeh Goretsky
     
  4. toxinon12345

    toxinon12345 Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Posts:
    1,200
    Location:
    Managua, Nicaragua
    Run or search msconfig in the start menu and disable the ESET service,apply and reboot.
     
  5. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    While I do not have any suggestions as to what may be the cause of this issue - stopping - any services or any MSCONFIG items. is NOT recommended.

    Wait for someone from ESET to fully respond to this issue before proceeding.

     
  6. Dieter Wilke

    Dieter Wilke Registered Member

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Posts:
    6
    #Aryeh Goretsky
    both methods
    same result

    Dieter
     
  7. tomha

    tomha Registered Member

    Joined:
    Mar 25, 2008
    Posts:
    27
    tried both - upgrade over 4.2.71, 2nd try uninstalled NOD32 reboot installed V5 :hang at welcome Screen.
    Installed to D:\nod32
    Disabling eset service solves the hang, but of course nod32 does not work then.
    On my other PC v5 works without problems(w7 pro x64, Upgrade Over 4.2.71, same installdir)
     
  8. dvk01

    dvk01 Global Moderator

    Joined:
    Oct 9, 2003
    Posts:
    3,131
    Location:
    Loughton, Essex. UK
    I don't think that is suitable advice in this case

    If you look here, you will see there are similar problmews
    The cure appears to be to make sure Nod is installed on the system partition. That is normally drive C:\
    Eset are looking into this problem but so far the vast majority ( if not all) of the affected users appear to have installed Nod on a separate/different partition not the same partition windows is on
     
  9. tomha

    tomha Registered Member

    Joined:
    Mar 25, 2008
    Posts:
    27
    Not sure if the problem depends on the installdir. 2 Computers with identical installdir(not the System Partition). One Works, the other does not.
    The difference could be the Internet Connection. The working pc has a stable DSL Connection via LAN. The Notebook has wlan(cannot tell if its already connected at the hang) and a wwan Connection not dialed in at Startup.

    By the was: could we join this thread with the one, dvk01 mentioned above.
     
  10. tony_m

    tony_m Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2010
    Posts:
    239
    Hi tomha,

    Yes, this is a known issue and we're currently investigating it as stated on that post.

    Thank you.
     
    Last edited: Sep 16, 2011
  11. tomha

    tomha Registered Member

    Joined:
    Mar 25, 2008
    Posts:
    27
    Yes, i uninstalled, rebooted and installed v5 in the default location and now it seems to work.

    Maybe helpful: When installing not on systemdrive at uninstall some registry keys cannot be deleted, the program dir isn´t removed and egui.exe is executed at the next reboot.

    Wondering why V5 works without problems on my other computer and even is installed on drive D:
     
  12. toxinon12345

    toxinon12345 Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Posts:
    1,200
    Location:
    Managua, Nicaragua
    I'm glad to hear you uninstalled the program by disabling the service.
    As stated before, some additional steps may be required as disabling the drivers before trying to uninstall the program in the next reboot.
     
Thread Status:
Not open for further replies.