Nod32 4.2 Quadcore Support?

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by ringtoss, Oct 25, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ringtoss

    ringtoss Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Posts:
    1
    I was wondering if there is a setting to set the antivirus to use multicores during a scan, because I'm experiencing a bit of lag during the scan when i fire up internet browsers. I have an i5 760 + 4GB of ram, so I'm in doubt when this thing lags :rolleyes:
     
  2. Rmuffler

    Rmuffler Former Eset Moderator

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Posts:
    995
    Location:
    San Diego, CA USA
    Hello,

    Please try adjusting your temp folder permissions as described within the following Knowledgebase article:

    http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN554

    NOTE: I understand this article says it applies to Vista machines, Win 7 is very similar.

    Let me know if this helps resolve the issue.

    Thank you,
    Richard
     
  3. bradtech

    bradtech Registered Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Posts:
    84
    Wonder if it's simply your hard drive slowing things down..
     
  4. vtol

    vtol Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Posts:
    774
    Location:
    just around the next corner
    what about the quadcore support, as in the headline?
     
  5. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,415
    Check the ekrn.exe process in task manager - select Set afinity from the context menu and make sure all processors are selected. It's actually Windows that manages multiple scans on several cores at a time.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.