Nod32 4.2 Quadcore Support?

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by ringtoss, Oct 25, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ringtoss

    ringtoss Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Posts:
    1
    I was wondering if there is a setting to set the antivirus to use multicores during a scan, because I'm experiencing a bit of lag during the scan when i fire up internet browsers. I have an i5 760 + 4GB of ram, so I'm in doubt when this thing lags :rolleyes:
     
  2. Rmuffler

    Rmuffler Former Eset Moderator

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Posts:
    995
    Location:
    San Diego, CA USA
    Hello,

    Please try adjusting your temp folder permissions as described within the following Knowledgebase article:

    http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN554

    NOTE: I understand this article says it applies to Vista machines, Win 7 is very similar.

    Let me know if this helps resolve the issue.

    Thank you,
    Richard
     
  3. bradtech

    bradtech Registered Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Posts:
    84
    Wonder if it's simply your hard drive slowing things down..
     
  4. vtol

    vtol Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Posts:
    774
    Location:
    just around the next corner
    what about the quadcore support, as in the headline?
     
  5. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Check the ekrn.exe process in task manager - select Set afinity from the context menu and make sure all processors are selected. It's actually Windows that manages multiple scans on several cores at a time.
     
Thread Status:
Not open for further replies.