NOD Log Error or Errors

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by Rastaagirl2000, Dec 18, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rastaagirl2000

    Rastaagirl2000 Registered Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Posts:
    18
    Hi all. Here is my problem. Ok if I change the settings to tell NOD32 to scan run time packers and archives and then run a scan it will pick up a trojan java virus in one of my sun java files. Ok so ive got a red reference in the scan log. Scan then continues till it reaches the end of the scan and then just finishes and displays main screen back. No option to clean or do anything with the file. If I look in the NOD32 scanning log it says that it is still scanning even thou it is finished. Now is this a bug/error etc. o_O
     
  2. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Hi Rastaagirl2000, welcome to Wilders.

    Can you please run a scan with Nod32 while in Safe Mode, as described in the steps found here.

    Hope this helps.

    Let us know how you go...

    Cheers :D
     
  3. is it safe

    is it safe Guest

    Just clear out your java cache, if your using xp...control panel...classic view...
    double click on java plug-in...cache...clear
    virus gone.
     
  4. Rastaagirl2000

    Rastaagirl2000 Registered Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Posts:
    18
    Isnt the proceedure you are suggesting a bit extreme? Below is what shows in the log as the possible trojan.
    Application Data\Sun\Java\Deployment\cache\javapi\v1.0\jar\javainstaller.jar-3c936701-7e993128.zip »ZIP »javainstaller/InstallerApplet.class - Java.IstBar trojan.

    My PC is as far as I am aware is not infected in any way by viruses or spyware etc.
     
  5. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,721
    Location:
    Texas
    You could clear your java cache and rescan with NOD and see what you come up with.
     
  6. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    All I have suggested is a scan in Safe Mode, and pointed you to a link where placing your computer into Safe Mode is discussed, as well as making sure your Nod32 is set right for the scan…

    Cheers :D
     
  7. Rastaagirl2000

    Rastaagirl2000 Registered Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Posts:
    18
    I have attached a copy of the NOD 32 Scanner logs so you can see what is happening. I shall try your safe mode proceedure. But the problem with the log has happen to me previously thats what I am asking about.
     

    Attached Files:

  8. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    OK, what I would suggest is getting it clean, by both:

    a) Windows Control Panel> Classic View> double click on Java Plug-in> Cache> Clear.

    b) Run a scan in Safe Mode to be certain.


    Then do the following:

    c) Download a FRESH copy of Nod32 from www.nod32.com

    Uninstall your current version.

    Remove the Eset Folder from C Drive> Program Files.

    Install the FRESH copy of Nod32 that you downloaded above.

    d) Take a look here for further discussion on security and how to make your system that much stronger and here for more.

    Let us know how you go…

    Cheers :D
     
  9. Rastaagirl2000

    Rastaagirl2000 Registered Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Posts:
    18
    The log file is in suspended state. If you try to delete it from within NOD32 its says it is in use which it is. The previous image is after scan has completed control centre is closed and opened again.
     
  10. Rastaagirl2000

    Rastaagirl2000 Registered Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Posts:
    18
    Ok offending java file removed. PC scanned in safe mode all clean nothing shows up. Uninistalled. Fresh copy of NOD install. Installed. Rebooted. Yada yada. Ran a full scan. Scan completed. Log still shows scanning. Look at the attached file to see what happens if you try to delete the entry.
     

    Attached Files:

    • Log.jpg
      Log.jpg
      File size:
      21 KB
      Views:
      674
  11. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Did you delete the Eset Folder from C Drive> Program Files before installing the FRESH copy of Nod32?

    Cheers :D
     
  12. Rastaagirl2000

    Rastaagirl2000 Registered Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Posts:
    18
    Yes I did delete the folder.
     
  13. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    OK, I have sent an Email to Eset asking for further assistance on this unusual issue.

    Cheers :D
     
  14. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Your settings don't look right, as in C:; D:; E:;

    Where did you get these from?

    Cheers :D
     

    Attached Files:

    • Log.JPG
      Log.JPG
      File size:
      49.1 KB
      Views:
      665
  15. Rastaagirl2000

    Rastaagirl2000 Registered Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Posts:
    18
    Image of NOD32 Scanner display below.
     

    Attached Files:

  16. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    OK, I'm stumped, will have to wait for an Eset Mod to come along.

    Cheers :D
     
  17. Bandicoot

    Bandicoot Eset Staff

    Joined:
    Mar 23, 2004
    Posts:
    297
    Location:
    California
    Hello Rastaagirl2000,

    Well, I'm not sure why you're getting that error message popping up. Could you try the following please?...

    Follow this path C:\Program Files\Eset\logs\nod32 ....and there you should find a bunch of log files. Delete them and run a scan again. How do things look now?

    (Apologies for nobody from Eset responding sooner.... :rolleyes: )

    Bandicoot.
     
  18. Rastaagirl2000

    Rastaagirl2000 Registered Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Posts:
    18
    Tried that deleted the .dat files. Ran the scan same result. Scan finishes. Log file show that it is still scanning even though it is finished.
     
  19. Bandicoot

    Bandicoot Eset Staff

    Joined:
    Mar 23, 2004
    Posts:
    297
    Location:
    California
    Have you tried disabling the scanning of archives?

    Bandicoot.
     
  20. Rastaagirl2000

    Rastaagirl2000 Registered Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Posts:
    18
    But what if I am trying to be more pro active as in maybe ive downloaded an archive that has a virus in it or dont know that it has a virus etc
     
  21. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Can you see if this fixes the issue first.

    You can always scan a downloaded archive by right clicking on it.

    Cheers

    Blackspear
     
  22. Rastaagirl2000

    Rastaagirl2000 Registered Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Posts:
    18
    Okies just did what u asked no archives and yes it did complete without the error. Interesting.
     
  23. Rastaagirl2000

    Rastaagirl2000 Registered Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Posts:
    18
    There is still a bug then that needs fixing.
     
  24. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Excellent, now we are getting somewhere.

    Can you post a copy of your logs to see if there is a particular file that it gets stuck on...

    Cheers :D
     
  25. Rastaagirl2000

    Rastaagirl2000 Registered Member

    Joined:
    Dec 18, 2004
    Posts:
    18
    How do i post the log?
     
Thread Status:
Not open for further replies.