NOD Kernel service

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by ankupan, Feb 6, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    446
    Hi,

    When I am trying to run NOD32 Control Panel, than I am getting this error

    error occurred during communication with NOD Kernel service.

    Please help me solve this problem

    ~
    ankupan
     
  2. Megachip

    Megachip Registered Member

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Posts:
    243
    Possible your NOD32 Kernel daemon doesn't run...

    Did you try a restart?

    Check your "services" if "NOD32 Kernel Service" is running
     
  3. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    446
    Hi,

    But its not showing NOD32 screen on startup and not coming in taskbar
     
  4. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,415
    Are you able to start the Control Center manually from the Start menu?
     
  5. ASpace

    ASpace Guest

    @ ankupan

    Hi . Try reinstallation as suggested here :thumb:
     
  6. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    446
    When I am trying to start is manually , its working.

    (But its not showing splash screen on windows start up. I have already unchecked option on NOD32 setup. and I need to start it manually only.)


     
  7. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    446
    Just I uninstall complete and even remove directory from program files also.

    than I download fresh copy from www.eset.com and now install again.

    but still Splash screen is not coming on startup and even control ceneter is not showing in task bar also.

    I am running Adaware on Win XP SP2, its compaq notbook with 512 MB ram.
     
  8. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,415
    Run regedit, navigate to the key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run and make sure a string value nod32kui exists and is set to "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
     
  9. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    446
    Hi,

    I saw, there is nothing in "Run".

    Please guide me, how can I add this string ?


    ~
    ankupan
     
  10. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    446
    Hi,

    I installed two times and still getting same error on windows start up.
     
  11. SSK

    SSK Registered Member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Posts:
    976
    Location:
    Amsterdam
    Any software running that can block registry modification (Windows Defender; Spybot S&D teatimer etc.)?
     
  12. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    446
    Win XP SP2
    Office 2007
    AVG Spyware
    NOD32
    IDM
    ..........

    thats all.


     
  13. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Can you try installing in Safe Mode.

    Cheers :D
     
  14. SSK

    SSK Registered Member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Posts:
    976
    Location:
    Amsterdam
    Could AVG be blocking something? And what is IDM?
     
  15. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Does the signed on user have Administrative priveligies ?
     
  16. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    446
    Hi,

    IDM is internet download manager

    and its single user and having complete administrative privilege.
     
  17. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Please completely turn off IDM and re-download a FRESH copy of NOD32

    Uninstall

    Reboot

    Delete the ESET folder from C Drive> Program Files

    Reinstall

    Reboot.

    Cheers :D
     
  18. ASpace

    ASpace Guest

    God ,just yesterday I installed NOD32 in a small network where someone have installed that CRAP . When I first saw it I suspected it to be a messer-up and it turned out to be true . I had to first install Mozilla Firefox to use it to download fresh copy of NOD32 because this download manager is something really really nasty and not working , who knows how it downloads stuff. This IDM might not be the problem in your case but you really need to try without it
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.