NOD Kernel service

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by ankupan, Feb 6, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    436
    Hi,

    When I am trying to run NOD32 Control Panel, than I am getting this error

    error occurred during communication with NOD Kernel service.

    Please help me solve this problem

    ~
    ankupan
     
  2. Megachip

    Megachip Registered Member

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Posts:
    243
    Possible your NOD32 Kernel daemon doesn't run...

    Did you try a restart?

    Check your "services" if "NOD32 Kernel Service" is running
     
  3. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    436
    Hi,

    But its not showing NOD32 screen on startup and not coming in taskbar
     
  4. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Are you able to start the Control Center manually from the Start menu?
     
  5. ASpace

    ASpace Guest

    @ ankupan

    Hi . Try reinstallation as suggested here :thumb:
     
  6. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    436
    When I am trying to start is manually , its working.

    (But its not showing splash screen on windows start up. I have already unchecked option on NOD32 setup. and I need to start it manually only.)


     
  7. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    436
    Just I uninstall complete and even remove directory from program files also.

    than I download fresh copy from www.eset.com and now install again.

    but still Splash screen is not coming on startup and even control ceneter is not showing in task bar also.

    I am running Adaware on Win XP SP2, its compaq notbook with 512 MB ram.
     
  8. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Run regedit, navigate to the key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run and make sure a string value nod32kui exists and is set to "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
     
  9. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    436
    Hi,

    I saw, there is nothing in "Run".

    Please guide me, how can I add this string ?


    ~
    ankupan
     
  10. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    436
    Hi,

    I installed two times and still getting same error on windows start up.
     
  11. SSK

    SSK Registered Member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Posts:
    976
    Location:
    Amsterdam
    Any software running that can block registry modification (Windows Defender; Spybot S&D teatimer etc.)?
     
  12. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    436
    Win XP SP2
    Office 2007
    AVG Spyware
    NOD32
    IDM
    ..........

    thats all.


     
  13. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Can you try installing in Safe Mode.

    Cheers :D
     
  14. SSK

    SSK Registered Member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Posts:
    976
    Location:
    Amsterdam
    Could AVG be blocking something? And what is IDM?
     
  15. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Does the signed on user have Administrative priveligies ?
     
  16. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    436
    Hi,

    IDM is internet download manager

    and its single user and having complete administrative privilege.
     
  17. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Please completely turn off IDM and re-download a FRESH copy of NOD32

    Uninstall

    Reboot

    Delete the ESET folder from C Drive> Program Files

    Reinstall

    Reboot.

    Cheers :D
     
  18. ASpace

    ASpace Guest

    God ,just yesterday I installed NOD32 in a small network where someone have installed that CRAP . When I first saw it I suspected it to be a messer-up and it turned out to be true . I had to first install Mozilla Firefox to use it to download fresh copy of NOD32 because this download manager is something really really nasty and not working , who knows how it downloads stuff. This IDM might not be the problem in your case but you really need to try without it
     
Thread Status:
Not open for further replies.