No way to get Universal Restore to work on System with mainboard Epox 8K9A2+

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by jeremyotten, Mar 26, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jeremyotten

    jeremyotten Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Posts:
    684
    I use these version:

    True Image 9.1 Workstation build 3534
    and Universal Restore build 1247

    I have to of the same systems with this Epox mainboard.

    When I restore with universal restore I just stands there after the restore and first boot.

    with a black screen and a flikkering cursor. Weird. on all my other systems it works.

    I did a Master Boot Record clean with the tool provided by Acronis --> NO GO!
    I wipped the harddisk and tried again --> NO GO!
    I reset bios to default and tried again --> NO GO!
    I flashed the bios with the latest firmware --> NO GO!
    Tried multiple different Images --> NO GO!

    Please tell me what Info you need from me to let Universal Restore be trully Universal ;-)

    Thanx in Advance
    Jeremy Otten
    Netherlands
     
  2. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello Jeremy,

    Thank you for choosing Acronis Workstation Disk Backup Software.

    Please accept our apologies for the delay with the response.

    As far as I can see, our support engineer Petr Asalkhanov is already working on this issue. To be more precise, he has already forwarded this issue to our Testing Team and will inform you about the result of their investigation as soon as possible. I'll post the results here as well.

    Thank you.
    --
    Alexey Popov
     
  3. jeremyotten

    jeremyotten Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Posts:
    684
    unfortunatelly with build 3832 also a NO GO!!

    please fix the ACPI PIC --> ACPI APIC Problem ASAP!!
     
  4. Unimatrix

    Unimatrix Registered Member

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Posts:
    53
    Hi Jeremy,
    sounds like a kernel + hal problem.
    Did you use the acronis rescue media for the restore.

    Unimatrix
     
  5. jeremyotten

    jeremyotten Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Posts:
    684
    Yes I Did
     
  6. jeremyotten

    jeremyotten Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Posts:
    684
    unimatrix sorry for misleading you but I also have the problem with the Bartpe version with the modified acpi fix from you and mustang...

    same problem.. also there is no log written.. the log is empty....
     
  7. jeremyotten

    jeremyotten Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Posts:
    684
    after a little searching I found it in:

    B:\Documents and Settings\Default User\Local Settings\Temp\Documents and Settings\Default User\Application Data\Acronis\TrueImage\Logs

    Here it is!

    Hope you can help me out...
     

    Attached Files:

  8. mustang

    mustang Developer

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    905
    Hi Jeremy,

    I can help with the empty log problem. Download the plugin again, new versions are posted to correct this problem thanks to Unimatrix.

    Sorry I can't help with the problem you are having with that machine.
     
  9. jeremyotten

    jeremyotten Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Posts:
    684
    The Log file that I attached earlier was an image made of the system itself and then restored trough universal restored... so this image restore DID work.

    Only when I restored an image made of another system it didn't boot.

    The log of the failed restore is attached
     

    Attached Files:

  10. techtype

    techtype Registered Member

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Posts:
    80
    I don't think Universal Restore can handle VIA chipsets, it never works for me anyway.
     
  11. Unimatrix

    Unimatrix Registered Member

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Posts:
    53
    hi,
    i miss the "Driver for 'acpipic_up' has been successfully installed" part in your log, means the hal and kernel update.
    Please update to the last build of your ati produkt or use the 9.1 build 3.718 and try restore again.
    It seems that in your configuration the linux rescue Media dont execute the update task.
    Unfortunately the win environment is also affected from your issue.
    I think there is a reason that acronis provide updates for the ATI products.

    come back later and try to help you.

    Unimatrix
     
    Last edited: Nov 6, 2006
  12. jeremyotten

    jeremyotten Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Posts:
    684
    I use build 3832
     
  13. Unimatrix

    Unimatrix Registered Member

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Posts:
    53
    You wrote...

    With the new build the same problem ?
    Thats not really a good news for all.
    Try to get 3718 an come back with your results.
    Unimatrix
     
    Last edited: Nov 6, 2006
  14. Unimatrix

    Unimatrix Registered Member

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Posts:
    53

    hi,
    after analysing your log files.

    first aid with 3832:

    try a restore without providing any drivers, use the defaults.

    come back with your resultes.

    Unimatrix
     
  15. jeremyotten

    jeremyotten Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Posts:
    684
    Here is the log file for build 3832

    build 3817 gives same result.
     

    Attached Files:

  16. Unimatrix

    Unimatrix Registered Member

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Posts:
    53
    Good Morning Jeremy,
    for the reason that no version from ati works for you, we should do the basic work.
    The mustang plugins are ok. I think the new Version from ati will work very well with his plugins, thanks to mustang.

    However, you have a very very special problem with your environment, maybe Software or Hardware.
    And your issue is independent of the used Rescue Media (Linux/Win).

    Fact is that you don’t get the required result.
    Ok, let’s do troubleshooting.

    Questions:
    What language did you use in windows xp ?
    Which language did you use for the resource files to build BartPE ?
    Did you use additional mass storage drivers to build BartPe ?
    Did you use a raid in the affected system?
    Did you use a multi cpu board?
    Are there other hard disk controllers plugged in your pci bus ?
    Did you use c: for the windows system files, please describe your partition configuration.
    What file size has the hal.dll in your restored system, you will find the file in Windows\system32. Use your BartPE cd to access the restored windows system partition.

    Information:
    Universal Restore needs the htp3xx.sys and hptpro.sys please provide this driver if you need for booting.

    I need a registry dump to analyze your issue.
    For that i have created a zip file with pictures for information how to do a registry export from your running BartPE cd.
    see the attached file in this post. download it and rename the extesion txt to zip.
    Use the ramdrive to store the files. Copy the files to a network share and make a zip file. Send the zip to my mail adress or upload it with a txt extension.

    There i a way to get a universal restore log file from your linux rescue media, but i cant remember the details. Perhaps the arconis support can help us to get the log for analyzing.

    Unimatrix
     

    Attached Files:

    Last edited: Nov 7, 2006
  17. jeremyotten

    jeremyotten Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Posts:
    684
    What language did you use in windows xp ?

    - Dutch

    Which language did you use for the resource files to build BartPE ?

    - Dutch

    Did you use additional mass storage drivers to build BartPe ?

    - Yes from www.driverpacks.net

    Did you use a raid in the affected system?

    - Did not Use RAID but is is present

    Did you use a multi cpu board?

    - No Single CPU

    Are there other hard disk controllers plugged in your pci bus ?

    - No

    Did you use c: for the windows system files, please describe your partition configuration.

    - Just C: Drive

    What file size has the hal.dll in your restored system, you will find the file in Windows\system32. Use your BartPE cd to access the restored windows system partition.

    - 129 KB
     
  18. Unimatrix

    Unimatrix Registered Member

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Posts:
    53
    ok seems that it is a acpi + apic hal.

    Please do this steps:
    first:
    boot the target system with bartpe.
    go to the i386\system32 directory from the cd.
    copy the halacpi.dll to c:\windows\system32
    rename your hal.dll to hal.sic
    rename halacpi.dll to hal.dll
    the size of your new hal.dll should be 80kb.
    reboot your system and come back with the results.

    ----------------------------------------------------
    only you dont get a running system!!
    Second:
    If you have a halacpi.dll in dutch use this for the steps.

    Unimatrix
     
    Last edited: Nov 7, 2006
  19. jeremyotten

    jeremyotten Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Posts:
    684
    Ok I will try this... Here some information that I have right now:

    When I use the Bartpe CD with Mustangs Plugin and your fix the is no ACPI_UP Thing in the log files.... System boots with Black screen en flikkering cursor....

    When I do it from the linux boot cd... I do get the ACPI_UP thing in the logs... but also get a black screen with flikkering cursor.

    ..... weird....
     
  20. jeremyotten

    jeremyotten Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Posts:
    684
    After I followed the steps my systems boots..... Why is Universal Restore not setting the hal righto_Oo_O?
     
    Last edited: Nov 7, 2006
  21. jeremyotten

    jeremyotten Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Posts:
    684
    OK im narrowing it down:

    1. I looked in the Bios and found that the option "APIC" was disabled. I enabled it.
    2. Booted from Bartpe Withe Mustang Plugin and the acpi fix. Every Image that I restore now boots. Even the images from linux boot cd.

    BUT!!

    I never ever see an ACPI_UP etc.. entry in my logs from BARTPE where I DO see them in the logs of the linux cd......

    So the question remains... WHYo_O
     
  22. Unimatrix

    Unimatrix Registered Member

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Posts:
    53
    Hello Jeremy,
    this is a good news.
    You get a running system.:thumb:

    For analyzing your issue, in need the linux log file and the registry dump from your running bartpe !!!
    Please post it or send it to my mail address.

    At the moment i cant give you the answer why the logs are different but the results are equal.

    This is a part of the help file from the mustang plugins:
    This plugin was tested using BartPE 3.1.9 and XPE 1.0.4 built on Windows XP Pro Service Pack 2 English version.

    Unimatrix
     
  23. jeremyotten

    jeremyotten Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Posts:
    684
    I Am using BARTPE 3.1.10a (latest version)

    Why do you need the log file of linux (this is a pain in the ass to save) and linux works...

    I will get you the registry dump ... working on it now
     
  24. jeremyotten

    jeremyotten Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Posts:
    684
    Here they are. Rename to .zip then extract
     

    Attached Files:

  25. Unimatrix

    Unimatrix Registered Member

    Joined:
    Sep 21, 2006
    Posts:
    53
    Ok, I try to provide a linux how-to for saving log files.
    Unimatrix
     
Thread Status:
Not open for further replies.