Newbie with TDS-3

Discussion in 'Trojan Defence Suite' started by Chipbutty, Jul 19, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Chipbutty

    Chipbutty Registered Member

    Joined:
    May 24, 2005
    Posts:
    8
    Location:
    DOWN IN DEVON UK
    Hi,
    I cannot get the speech to work.
    Have d/loaded the info as you say. i.e scripts and MS s/ware. I have put the scripts in the script folder(TDS) and the .exe (spchapi.exe) in the General TDS-3 folder.
    I have run the MS program and nothing happens.(spchapi.exe)

    I have followed the suggestions by Jookes on the pages regarding agentsvr.exe. As that is what led me to the speech thing. ( I was worried about it !!)

    I have no idea what to do in control panel re: sa14/15
    All I see under speech is a dialogue box telling me that 'SAM' is the voice!!!!!

    I am green but now going red.
    Learning is such fun at any age, but at my age much harder!
    Regards and thanks for TDS-3 .

    I am running WinXP pro. PG. SG. Spyblaster. Kerio home free, avast 4 free.
    on a Dell 1.8ghz.
    1gig Ram

    Thanks in anticipation of a tutorial.
    Should I go to TDS-3 diamond forums? er yes will do too.
    But hope I get some help here.
    Cheers
     
  2. Chipbutty

    Chipbutty Registered Member

    Joined:
    May 24, 2005
    Posts:
    8
    Location:
    DOWN IN DEVON UK
    Hi again,

    Dear moderator,

    Please tell me where I have been moved to. As you are aware I am so new it hurts to ask.
    Please advise where I have gone wrong.
    Chipbutty
     
  3. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Since your question is about TDS....your thread was moved on the 19th to the Trojan Defence Suite forum....where it is now.
     
  4. TheQuest

    TheQuest Registered Member

    Joined:
    Jun 9, 2003
    Posts:
    2,301
    Location:
    Kent. UK by the sea
    Hi,Chipbutty

    You do not put it in TDS's folder, you just need to run the exe [execute], spchapi.exe is a Windows OS file not a DCS file.

    Make sure the speech synthesis is at about 1 or 2.

    Take Care,
    TheQuest :cool:
     
  5. Chipbutty

    Chipbutty Registered Member

    Joined:
    May 24, 2005
    Posts:
    8
    Location:
    DOWN IN DEVON UK
    Hi BUBBA,

    Thank you for your reply, I have found myself again!!!

    Cheers Steve
     
  6. Chipbutty

    Chipbutty Registered Member

    Joined:
    May 24, 2005
    Posts:
    8
    Location:
    DOWN IN DEVON UK
    Thanks very much TheQuest,
    I appreciate your reply.

    I have run the (spchapi.exe) prog. and I am lost. I am so new I still squeak, as you can tell.

    I have no idea what you mean when you say set the speech synthesis to 1 or 2, I really don't know where to start!!!?

    I know we all got to start somewhere and can't expect a handhold all the time but I am old and grey now.
    If you could point me in a direction I could follow! but 'tis knowing where to look.??
    Thanks for your time, I really mean that.
    It has taken me two days to find this posting so I am sorry for the delay.

    Cheers Chipbutty. Steve
     
  7. Don Pelotas

    Don Pelotas Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    2,257
  8. TheQuest

    TheQuest Registered Member

    Joined:
    Jun 9, 2003
    Posts:
    2,301
    Location:
    Kent. UK by the sea
    Hi, Chipbutty

    I am feel sorry for you, as Don Pelotas points to a post, that make it all bit academic for you now to getting the speech to work.

    But here go's
    Start TDS-3 Click on the Configuration Tab>then Options tab>Set and test the speech there.

    Take Care,
    TheQuest :cool:
     
    Last edited: Jul 22, 2005
  9. Jooske

    Jooske Registered Member

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Posts:
    9,713
    Location:
    Netherlands, EU near the sea
    Hi there,
    Did you reload TDS after installing the spchapi.exe?
    Is in your windows configuration panel a "speech" icon? If not, make sure you have the speech control panel as well from the msagent site.
    In that you choose the SAPI4 speech engine, and SAM should speak in TDS.
    Type in the bottom of TDS something like
    speak "hello Steven"
    and you should hear the voice if all went well.
     
  10. Chipbutty

    Chipbutty Registered Member

    Joined:
    May 24, 2005
    Posts:
    8
    Location:
    DOWN IN DEVON UK
    Hi the quest,
    Yes I only bought it a couple of weeks ago. Gutted indeed for all.
    I hope I can carry on using it but I feel its best go look elsewhere as updates wont happen now.
    Any ideas on a reasonable AT.
    Cheers and thanks for your reply.
    Steve
     
  11. Chipbutty

    Chipbutty Registered Member

    Joined:
    May 24, 2005
    Posts:
    8
    Location:
    DOWN IN DEVON UK
    Hi Jooske,
    I do have the speech icon in 'control panel'. However the 'settings' box is greyed out. So I cannot access.
    I did reload TDS-3.
    As The Quest says it seems academic now, I don't know what to do, at all.
    Best regards Steve
     
  12. Chipbutty

    Chipbutty Registered Member

    Joined:
    May 24, 2005
    Posts:
    8
    Location:
    DOWN IN DEVON UK
    Thanks to you all for your help.
    Chips with everything.!
    Steve
     
  13. Jooske

    Jooske Registered Member

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Posts:
    9,713
    Location:
    Netherlands, EU near the sea
    Hi again!
    About the speech:
    if you go to the other tab, you'll see a mesage SAPI4 installation discovered on your system and a button to change settings. There you can do a lot of choosing the SAPI4 as default etc etc.
    Hope this helps and you get your speech working.

    Registered TDS versions will keep working with all the many fine tools, its just the databases no more updated. '
    It will at least be good for the older trojans/malware detection and most probably signatures will discover lot of the newer malware as well as suspicious, but there will be a growing chance for false positives. So in cases we need second opinions for the time being.
     
Thread Status:
Not open for further replies.