new spybot update

Discussion in 'other anti-malware software' started by cheater87, Jul 26, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,121
    Location:
    Pennsylvania.
    there is a new spybot update today i downloaded it and i said i have 3 securtiy risks in my anti virus and it got rid of them. this was found on both my laptop and PC. does anyone else have this??
     
  2. hadi

    hadi Guest

    Hi
    only one over here
    hxxp://img301.imageshack.us/img301/6852/asdf6fb.jpg
     

    Attached Files:

    Last edited by a moderator: Jul 26, 2005
  3. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,121
    Location:
    Pennsylvania.
    the same one i had
     
  4. hadi

    hadi Guest

    Hi
    what antivirus are you runing. I'm asking because
    my pic above from a machine with NOD32. I have another 2 machines one runing Avast the other without antivirus(test machine) on both the scan came clean.
     
  5. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    I would suggest you consider re-checking your XP Security Center settings in regards to Firewall, Automatic Updates and Anti-virus protection....etc.

    What Spybot is doing with this latest update(Security.sbi file) in regards to your question....is letting users know after a scan that they have a few important settings disabled....in Spybot's opinion.

    related thread @ Official Spybot Forum---> Spybot Search And Destroy 1.4, Possible Problem or false postivie
     
  6. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,121
    Location:
    Pennsylvania.
    i scanned again and it found 2 and not 3 everything is good to go in the security center and on. idk what the prob iso_O
     
  7. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Which 2 is it warning you about....and did you visit the link I placed in my post ?
     
  8. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,121
    Location:
    Pennsylvania.
    when they come up again ill post them idk how to do that screen shot thing it looks kewl how do u do thato_O
     
  9. ghodgson

    ghodgson Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2003
    Posts:
    784
    Location:
    UK
    Dear Cheater, with a prog called ''Hoversnap'' available at most of the download sites.
     
  10. hadi

    hadi Guest

    Thank you very very ... very =(very^n) much for the info Bubba
    In my case.Its true XP firewall is disabled because of the conflict with the ruter's hardware firewall.
    one question though
    what is the risk if I hit spybot's "fix"
     
  11. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,121
    Location:
    Pennsylvania.
    yea i fixed it also am i screwedo_O??
     
  12. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    You are veryxN Welcome :eek:
    For that particular item....there is no Risk. Spybot will simply change the value of that dword to zero(0)....as shown in that pic you posted. Since you had that item disabled....your reg value for that dword was one(1)....and Spybot recognized that fact. Many malware are and have been mucking with the XP Security Center settings....so Spybot is simply performing a service by informing you that a few important Security settings are not what they should be....in Spybot's opinion. Obviously you are aware of changes you made and now that you know....you can properly ignore that item from further searches.

    a few of the other items monitored:
    HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Security Center
    AntiVirusDisableNotify
    FirewallOverride
    AntiVirusOverride
    UpdatesDisableNotify
    FirewallDisableNotify

    HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows
    WindowsUpdate
     
  13. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,121
    Location:
    Pennsylvania.
    good so spybot fixes it
     
  14. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    In your case....I am going to go out on a limb and say that yes....Spybot corrected a setting you had in order to better protect you.

    I do believe tho that you should take a look @ the below link and understand a little better about XP's Security Control Center. Those 6 security selections not turned on is what Spybot will be finding each and every time you turn them off.

    Manage Your Computer's Security Settings in One Place
     
  15. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,121
    Location:
    Pennsylvania.
    they are all on
     
  16. PJVEX

    PJVEX Guest

    Re: new spybot update BUT new question

    I am not sure if this is due to the new update....but can anyone tell me why, for instance after maybe 4 or 5 days, when I try to run Spybot, I find it has been COMPLETELY uninstalled?

    I am using Zone Alarm Security Suite as well.
     
  17. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,121
    Location:
    Pennsylvania.
    its still there its says the anti virus and firewall are disabled but they are not.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.