New OA released

Discussion in 'other firewalls' started by abu shofwan, Apr 22, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. abu shofwan

    abu shofwan Registered Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Posts:
    358
    Location:
    Earth
  2. wutsup

    wutsup Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2009
    Posts:
    630
    Location:
    United States
    im using the free version on my xp 32 bit comp, i checked for updates but it says no update avaiable. do i have to manually download this update? or does it just take a few days for OA free to catch up?
     
  3. abu shofwan

    abu shofwan Registered Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Posts:
    358
    Location:
    Earth
  4. wutsup

    wutsup Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2009
    Posts:
    630
    Location:
    United States
    ok thx, when i ran the installer online armor notified me about that someone or something was trying to close the service. that was just the online armor installer right? other than that update went smoothly

    also, i noticed that there is no more 127.0.0.1 local host in hosts setting anymore?
     
  5. AvinashR

    AvinashR Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Posts:
    2,060
    Location:
    New Delhi Metallo β-Lactamase 1
    Thanks for the update. Time now to test it.:)
     
  6. wutsup

    wutsup Registered Member

    Joined:
    Sep 20, 2009
    Posts:
    630
    Location:
    United States
    hey avisnash, did your localhost 127.0.0.1 disappear afer updating?
     
  7. abu shofwan

    abu shofwan Registered Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Posts:
    358
    Location:
    Earth
    still waiting an answer about this :)
     
  8. vijayind

    vijayind Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Posts:
    1,413
    any changelogs ??
     
  9. kjdemuth

    kjdemuth Registered Member

    Joined:
    Jul 29, 2005
    Posts:
    2,960
    Location:
    Boston, MA
    No none yet on OA forums.
     
  10. eliastz

    eliastz Registered Member

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Posts:
    22
    I'm a bit fed up with OA. My paid version hasn't updated automatically since version 4.0.0.15. What's the point of having an update feature if it doesn't work?
     
  11. PRUHDG

    PRUHDG Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Posts:
    77
    Thanks for the info, upgraded without problems :cool:
     
  12. Dark Star 72

    Dark Star 72 Registered Member

    Joined:
    May 27, 2007
    Posts:
    703
    I have had the paid version for a couple of years and never had any trouble with updating. In fact my OA++ has just updated from 4.0.0.38 to 4.0.0.45 this morning. Have you bothered to post in their forums?
     
  13. Diazruanova

    Diazruanova Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2008
    Posts:
    59

    +1 here too!!! o_O
     
  14. SafetyFirst

    SafetyFirst Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Posts:
    462
    I have 4.0.0.15 version and when I click "Check for updates" it says "Your Online Armor is up to date"?
     
  15. Graystoke

    Graystoke Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2003
    Posts:
    1,502
    Location:
    The San Joaquin Valley, California
    Would love to use OA again, but no 64 bit version. :(
     
  16. bellgamin

    bellgamin Very Frequent Poster

    Joined:
    Aug 1, 2002
    Posts:
    5,648
    Location:
    Hawaii
    AFAIK they are working on a 64-bit version. The latest versions of OA work with 64-bit *somewhat* -- check HERE.

    As to updating, OA Premium updates perfectly on my computer. If anyone is having an update issue, I urge you to post it on OA's support forum.
     
  17. Newby

    Newby Registered Member

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Posts:
    153
    Did you drop Outpost (you just bought)? Are you running 2 computers? o_O
     
  18. bellgamin

    bellgamin Very Frequent Poster

    Joined:
    Aug 1, 2002
    Posts:
    5,648
    Location:
    Hawaii
    Not 2 computers. 2 images. OP is on 1 image, OA on the other.
     
  19. abu shofwan

    abu shofwan Registered Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Posts:
    358
    Location:
    Earth
    here that I bring from OA forum ,

    Over in the Beta Test Team forum there has been extensive discussion of confusion about the purpose and function of OA's hosts file protection module. The major problem over time has been widespread misinterpretation of, and consternation about, just what this module is actually doing.

    Many users, seeing an allowed entry like "filthypornsite.com" with an IP address of 127.0.0.1, erroneously question/complain that
    OA has inserted the entry into the hosts file, and
    OA, by making that entry, actually allows access to the site.
    In truth, OA has only allowed another (trusted) program, such as HostsMan or Spybot Search and Destroy, or SpywareBlaster, to make the entry. Furthermore, the entry actually prevents the computer from reaching that site, using, as it does, the localhost IP address. All of this has been widely misunderstood.

    As of OA v. 4.0.0.44, as I understand it, OA no longer shows the contents of the hosts file, thereby, it is hoped, allaying concern that OA is either placing or permitting bad stuff into the hosts file. The new release only shows a message if an unknown/untrusted program tries to change the hosts file.

    As I further understand, this is a temporary solution while Tall Emu rethinks and implements a new approach -- one that will eliminate the confusion about OA's hosts file protection.
     
  20. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,132
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    Online Armor: 4.0.0.44
    Online Armor ++: 4.0.0.44
    Online Armor FREE: 4.0.0.44

    Whats New:
    2051 "Reset list" yielded inconsistent statuses on listed computers Resolved (Fixed)
    2045 "Reset list" is unreliable Resolved (Fixed)
    2053 OA++ detecting thumbs.db files as suspicious ADS (encryptable) - Resolved (Fixed)
    2054 Oascan can't open ADS associated with a folder - Resolved (Fixed)
    2063 OA vs Registrar Registry Manager - Resolved (Fixed)
    2064 OA vs CLT (OLE impersonation) - Resolved (Fixed)
    2067 Button symbol inconsistencies - Resolved (Fixed)
    2068 GUI lock option is available after entering blank password but doesn't lock GUI - Resolved (Fixed)
    2069 GUI autolocks after entering password without selecting autolock option - Resolved (Fixed)
    2083 Leaktest protection against kernel5b.exe (print monitor) improved.
    2073 HIPS doesn't prevent DDE test of CLT to start the IE and blocks DDE communication without pop up - Resolved (Fixed)
    2074 Web Site Shown in Computers Tab - Resolved (Fixed)
    2075 Build 38 ''clear history on reboot'' issue. - Resolved (Fixed)
    2077 Hosts rework - Resolved (Fixed)
    2080 Typo in unknown BITS job alert - Resolved (Fixed)
    2082 CreateSection hook doesn't take in account root handle - Resolved (Fixed)
    2094 Blank autostart popup - Resolved (Fixed)
    2099 Wording in hosts file alert - Resolved (Fixed)
    2100 Status column tooltip needs updating in Hosts section - Resolved (Fixed)
    2101 Text needs updating on Options section of Hosts - Resolved (Fixed)
    2102 Blocked programs are unable to be deleted in Hosts - Resolved (Fixed)
    2066 build 37 Blank security centre window. - Resolved (Fixed)
    2078 Remaning scan time on OA++ scans is "out of sync". - Resolved (Fixed)
    2104 OASIS rating check is skipped during Safety Check Wizard - Resolved (Fixed)
    2105 Safety Check Wizard checking for latest OA ratings skipped during install - Resolved (Fixed)
    2108 Trojan.Win32.Vilsel!IK problem - Resolved (Fixed)
    2117 [Win7 x64] BSOD when system shutdown being done soon after coming back from hibernation (Fixed)
    2111 PC can hang on waking up after sleep (Fixed)
    2113 Improve History – use Windows regional settings for date format.
    2091 Use Windows regional settings for date format.
    The domain used by Online Armor changed from tallemu.com to online-armor.com.

    There is LIMITED Windows 7 x64 support. What this means is that the core x64 support is in place, but some features do not work. We do not consider the x64 version of Online Armor release ready, but as a result of user requests, we're making it possible to install Online Armor (paid versions only) on Windows 64 with this release.

    However, to prevent a situation where a user un-knowingly installs Online Armor on an x64 machine and incorrectly assumes full protection, the installer program needs to be run with of a command line parameter – consider this as 'informed consent'.

    Therefore, to get Online Armor Premium or Online Armor ++ installed on a Windows 7 x64 machine, add the command line parameter "/dragonslayer" when running the installer.
     
  21. MikeNash

    MikeNash Security Expert

    Joined:
    Jun 9, 2005
    Posts:
    1,654
    Location:
    Sydney, Australia
    This is exactly right. I am not sure if we will ever add back a hosts editor to Online Armor, although I am considering adding one in advanced mode.

    The sort of comments we get are, basically things like "The hosts permissions files are loaded up with dozens of porn and spyware websites located worldwide that aren't blocked".

    I've posted on it many time, I blogged about it - but until my blog becomes mandatory reading, I didn't see any clean solution to it. I still wanted hosts protection, so now we control it at program level. If malware wants to access your hosts file, it's gonna have to get past OA - and if Spybot (or whatever) does - OA will allow it, and not list the filth.
     
  22. MikeNash

    MikeNash Security Expert

    Joined:
    Jun 9, 2005
    Posts:
    1,654
    Location:
    Sydney, Australia
    Right.
     
  23. abu shofwan

    abu shofwan Registered Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Posts:
    358
    Location:
    Earth
    I strongly agree about that :)

    The latest version of OA is no longer making new users confused about hosts menu function.

    I just upgraded to the latest version of OA free. Have a look at Options menu and all checkbox now untickable / grey out. is it a bug or corrupted upgrading ?

    Then I tried to reinstalling, problems gone. Anyone has similar problem, its better to reinstalling OA free :D
     
    Last edited: Apr 23, 2010
  24. vijayind

    vijayind Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Posts:
    1,413
    thanks, hayc59
     
  25. DVD+R

    DVD+R Registered Member

    Joined:
    Aug 2, 2006
    Posts:
    1,979
    Location:
    The Antipodes
    So when can I expect to be able to buy this for Windows 7 Professional x64 as it says x64 is in Beta o_O
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.