New Firefox Browser Version Released

Discussion in 'other software & services' started by JRViejo, Mar 18, 2014.

  1. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,981
    Location:
    Nicaragua
    It took me a while, but now since Firefox ESR is crashing constantly in my W10, I decided to uninstall it, and go back to Firefox Stable and leave MP On. So, now I can test and confirm what you told me, that indeed, disabling Multiprocess was what caused my issues with NoScript Settings and Search in my Home page last time I had the stable version.

    So, I guess Mozilla is trying all they can to push people away from disabling MP. I also found disabling MP, did not allow me anymore to use Firefox to stream live sports (Baseball, etc), this happened with ESR. With this new install of stable, now I have NoScript Settings displaying correctly, Search in my Home page appears, and I can watch baseball games again using Firefox. Its just my opinion but I think this are the sort of things that Mozilla is doing that's pushing people away from using Firefox. This past few days, I watched games using Edge, and found Edge comfortable and easy for watching the games. That would have never happened if Mozilla did not change whatever it changed recently that makes it impossible now to stream games when MP is disabled.

    For now, I am not going to change anything related to MP, and whats under Performance in Options, to see how it goes and feels.

    The one thing I need help is what is it that needs to be done to disable the fat URL bar. The old settings to disable url bar focus don't work anymore. I did a little bit of search and what I found was old. If someone knows the way to disable the expanded URL bar in Firefox 79, please let me know. Thanks.

    EDIT: Never mind on the expanded focus, I found this instructions. They work with Firefox 79.

    https://www.tenforums.com/browsers-...=a6ec5bd20fb50aa392e87708e6d0528c#post1937959

    Bo
     
    Last edited: Aug 9, 2020
  2. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,797
    Has anyone had any issues with Firefox 79 when you click on a link, bookmark, or a search engine result and it does not take you to that website? But if you click it a second time it does?
     
  3. n8chavez

    n8chavez Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2003
    Posts:
    2,961
    Location:
    Location Unknown
    I cannot confirm that behavior here. I don't have that issue.
     
  4. ProTruckDriver

    ProTruckDriver Registered Member

    Joined:
    Sep 18, 2008
    Posts:
    1,311
    Location:
    USN Retired 1969 ~ 1992
    I don't have that issue either. FF working normal here.
     
  5. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    8,901
    Location:
    Among the gum trees
    Same here. I haven't noticed your issue, @Trooper .
     
  6. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,031
    no issues here either.
     
  7. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,031
    sounds like an extension-related issue. check your ad blocker filter lists.
     
  8. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,797
    Thanks guys that is a bummer. I also am running Firefox in strict mode. Maybe that is doing it?

    @imdb I'd have to post it here as I am not sure which of the filter lists it could be.
     
  9. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,373
    Location:
    Under a bushel ...
    Actually yes, I have, on one laptop at least, @Trooper.

    At those times, I have even had it after restarting FF (79) with all add-ons disabled, so I started looking around within FF Options.

    Under General>Tabs, does it say any of your extensions (Cookie AutoDelete, Canvas Blocker?) 'require Container Tabs'?
    I have, with the option to en/disable it, and change settings.
    It seems to me they integrated Multi-Account Containers add-on into FF 79 ... or was it before - if so I hadn't noticed?
    (I had installed that add-on on another laptop, but not this machine ... and no Firefox sync :confused:).

    Play around with that?

    It has been sporadic and erratic though, and I am not sure I have got to the bottom of it.

    More here: https://support.mozilla.org/en-US/kb/containers
     
    Last edited: Aug 10, 2020
  10. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,031
    nah, you wouldn't. first disable your ad blocker and see if the issue persists. if it doesn't, then disable all the filter lists and enable one at a time, till the issue reoccurs.
     
  11. topo

    topo Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2013
    Posts:
    146
    yes on both win10 and win7. actually started on ff78 with me. its always the same bookmarks on both machines. ff in standard mode. UBO & decentralyst only extensions. sandboxie5.33.6,OSarmor1.43, voodooshield5.78 on both machines. WD on win10 & bitdefender free on win7. this only happens on maybe 4 bookmarks. i disabled UBO and clicked the bookmark and it made no difference. thank you
     
    Last edited: Aug 10, 2020
  12. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    6,453
    Location:
    USA
    I assume this to be a local CDN? It would be the first thing I would try to disable. They have caused me issues in the past.
     
  13. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    3,970
    you mean "decentraleyes"!? It's a request analyzer - i think like ublock - and redirects to its own file base. gorhill is recommending it.
     
  14. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    6,453
    Location:
    USA
    I was assuming that is what was meant. I recommend against it. We installed it at work and did some testing and it broke multiple sites, including our own.
     
  15. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,031
    +1.
    this and localcdn. i'd stay away from these so called cdn emulators.
     
  16. wolfrun

    wolfrun Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Posts:
    686
    Location:
    Canada
    Good to hear Bo. Glad tha you have it working for you.
    Thanks for the "resizing FF URL bar" info. It does indeed work. :thumb:
     
  17. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,797
    @imdb @paulderdash @topo Thanks to you all. Will continue to look into this. Glad I am not the only one having this issue. It may be hard to reproduce as it does not happen every time. It is strange.
     
  18. topo

    topo Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2013
    Posts:
    146
    i uninstalled Decentraleyes and disabled UBO-same bookmark still no difference. tried same bookmark on linux mint 20.04 UBO disabled & Decentaleyes uninstalled-no difference this happens every time i click this bookmark.. no big deal-just responding to trooper to let him he is not alone. thanks
     
  19. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,797
    Thanks topo I appreciate it. It is hard to nail down as it does not happen each time. Sometimes it happens with sites that I have bookmarked. Sometimes it happens with a search. For example, I search for something on DuckDuckGo and get the search results. Then when I click on the link it does not open to that page. Then I have to click on it a second time and then it will open.
     
  20. topo

    topo Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2013
    Posts:
    146
    i use DuckDuckGo on all 3 machines. could this be the common cause?
     
  21. Trooper

    Trooper Registered Member

    Joined:
    Jan 26, 2005
    Posts:
    4,797
    Wow that would certainly be weird. Guess we can try switching to Google for a bit.
     
  22. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,373
    Location:
    Under a bushel ...
    I thought it might be to do with FF Enhanced Tracking Protection, but I think not.

    I still think it is something within FF itself, as I had the issue even with all add-ons disabled.
    Chief suspect for me is Container Tabs. Try right-click a problem link and Open in New Private Window, or in New Container Tab>Personal (for example) and it works?

    Edit: Incidentally, I am also using DuckDuckGo. :D
    I do get the issue, just from e.g. a link in an email though, not necessarily from a search link.
     
  23. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,031
    @Trooper
    as i recall you use ff portable. why don't you create a new profile without any extensions and see if it makes any difference?
     
  24. imdb

    imdb Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Posts:
    3,031
  25. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,373
    Location:
    Under a bushel ...
    My FF is installed, but same intermittent issue in two profiles, one with only password manager extension, no DDG.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.