Network Problems since NOD Installation

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by GSteer, Jul 26, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. GSteer

    GSteer Registered Member

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Posts:
    18
    Hi,

    Did an Enterprise Edition + XMON install at a clients two days ago, replaced Symantec.

    [EDIT: Only Modules running are AMON, XMON and NOD32 - DMON/EMON/IMON are disabled]

    Exclusions added for all the generic items on SBS2003, exchange/sysvol/SQL Databases etc.

    They also run various account software that access custom databases on network shares, Rapport, Panache, Iris etc.

    All these folders containing the extra databases are also excluded from scanning.

    The users have their Desktops / Mydocs redirected to server shares as well, these also are excluded (from this morning)

    Ever since NOD was installed they are experiencing applications hanging, included excel, lost of connection to the server etc.

    Has anyone got any ideas as to which part of the NOD install could be causing this?

    AMON has been running since the 23rd and has already scanned 1,4 million files!

    [EDIT: NOD32 on all clients has all Modules active and running]
     
    Last edited: Jul 26, 2007
  2. rumptis

    rumptis Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Posts:
    9
    You might to turn of scanning of network. Its under AMON > Setup > Detection > Media. I'm new to NOD but I have seen this cause problems in alot of products.
     
  3. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Hi there, did you use the Norton Removal Tool after uninstalling Symantec? Please bear in mind that the Norton Removal Tool does not work for the Corporate Edition. The Corporate Edition Removal tool is needed. It is updated often and is provided by Symantec through their FTP site where logon credentials are needed.

    Have you tried repairing the Winsock Layer and then IMON?

    Cheers :D
     
    Last edited: Jul 26, 2007
  4. YeOldeStonecat

    YeOldeStonecat Registered Member

    Joined:
    Apr 25, 2005
    Posts:
    2,345
    Location:
    Along the Shorelines somewhere in New England
    Did you uncheck "network" in the media that gets checked in AMON?
     
  5. GSteer

    GSteer Registered Member

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Posts:
    18
    Hi Folks,

    Thanks for the responses, we've now disabled the network scanning and I've got the customer monitoring the situation.

    Blackspear - Corporate Removal tool - now i've been after that for a while but have never managed to find it - any links on how too?

    Regards

    Greg.
     
  6. YeOldeStonecat

    YeOldeStonecat Registered Member

    Joined:
    Apr 25, 2005
    Posts:
    2,345
    Location:
    Along the Shorelines somewhere in New England
    Last edited: Jul 27, 2007
Thread Status:
Not open for further replies.