Need Server List

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by Rainwalker, Dec 8, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    Is there a list available of the eset update servers ? If so would someone please point me that way.

    TIA
     
  2. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    I dislike not being able to choose what site to receive the updates from, so if someone would please post some eset update addresses i would be grateful..............or tell me where i can download 2.7.

    TIA
     
  3. Brian N

    Brian N Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Posts:
    2,148
    Location:
    Denmark
  4. webyourbusiness

    webyourbusiness Registered Member

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Posts:
    2,640
    Location:
    Throughout the USA and Canada
    the program itself has a list within the update settings. This list changes from time to time in updates, and selecting anything other than <Choose Automatically> is a bad idea for several reasons:

    1. temporary outages are worked around nod32 moving to the next server in the list
    2. the round-robin approach adopted by nod32 spreads the load and means that everyone gets a better chance of getting their updates

    Selecting a single server for some abritrary reason is silly. Leave it as <Choose Automatically> if you do not have a business license and have your own mirror to use for updates.
     
  5. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    I have no such lists/options in my version....only 'Choose Automatically'......thus my request for a link to 2.7.........which, as with all previous versions, contained said list.
     
  6. PaulB2005

    PaulB2005 Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2005
    Posts:
    525
    My i ask, why? And what difference it makes?
     
  7. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    Would someone tell me if Version 3 is showing the various update servers, as previous versions have done, in addition to 'Choose Automatically'...thank you
     
  8. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Hello Rainwalker,

    The list should be showing and in some past threads concerning lack of list showing, users were asked to check their firewall settings. Also if a proxy or proxy software(Proxomitron) is being used it might need to be adjusted.

    https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?p=1112102#post1112102
    Bubba
     
  9. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    Thanks Bubba...........nothing helpful there...i have no proxy( as far as i know) and firewall is allowing in/out......any other thoughts ?
     
  10. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,773
    Location:
    Texas
    The list of servers is in post three. They don't show in ESS. I suppose if you wanted, you could add all the servers in the list or one at a time to EAV 3.0.

    As the program automatically checks the servers, unless you specify just one, I see no advantage for updating and you may not be able to update from one particular server at any given time.
     
  11. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    Thanks Ron....i should have looked at post 3 earlier..i manually put in five of those sites yet none would connect...only 'Choose Automatically'..........i really would like to get to the bottom of this.....reinstalled program..did not help
     
Thread Status:
Not open for further replies.