Need Help Creating Boot Cd

Discussion in 'backup, imaging & disk mgmt' started by WilliamP, Oct 25, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    I am new to Image for Windows and need some help. I have an ASUS laptop with Win.7 64 bit. I have followed the instructions and have created an ISO image but I can't find it to burn it. I have never done this before on Win 7. I never had a problem with XP.
     
  2. Ranget

    Ranget Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Posts:
    846
    Location:
    Not Really Sure :/
    as i remember:

    in start menu
    just type recovery disk
    and a create recovery disk program will appear
    it require about 3 x4.7 GB DVD
    it will burn em :doubt:
     
  3. napoleon1815

    napoleon1815 Registered Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Posts:
    702
    I am not sure what you mean by created an ISO image (is this for IFW?). What does the ISO contain? Thanks.
     
  4. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    8,644
    Location:
    NSW, Australia
    William,

    I assume you are referring to IFD. If you don't click Browse on the final screen the .ISO is created in the same folder as makedisk.exe.

    C:\Program Files\TeraByte Unlimited\Image for Windows\V2\IFD
     
  5. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    Well I now have something going. I have the boot disk ,but when I boot to it ,it wants me to put in the IFD Key but I can't get the cursor down from the name line to the Key line.
     
  6. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    8,644
    Location:
    NSW, Australia
    William,

    I'd make another CD as you should have entered your serial during the makedisk.exe process.
     
  7. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    I did enter the key.
     
  8. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    8,644
    Location:
    NSW, Australia
    Was it a serial in this format?

    XXXX-XXXX-XXXX

    You may have entered the IFW key by mistake.
     
  9. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    I think I figured it out. I started over and in the Options screen there was a box to Use Win 7 MBR . I checked that box and now the CD works.
     
  10. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    8,644
    Location:
    NSW, Australia
    Good news. By the way, the answer to your earlier question about not being able to access the serial field is to use the TAB key.

    You will need to use the TAB key in IFD too.
     
  11. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    Thank you for your help.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.