Missing XP Restore Command File

Discussion in 'WormGuard' started by Donkalee, Sep 15, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Donkalee

    Donkalee Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Posts:
    2
    My friend had Wormguard (she's not very technical) and it flagged system restore - she quarantined it. However, after that she uninstalled Wormguard.
    Now she has no restore file (rstrui.exe) - how can we get a "restore exe file"? I tried to copy my version of rstrui.exe (we both have same versions of XP), but that wouldn't work either - sometimes it does absolutely nothing, and once in a great while, if we try to run it from the start-command line, it pops up its dialog box, but empty. I tried to do the sfc /scannow thing, but it says something about the wrong version - I just completedly reformatted her system about a month ago with that CD - it's her original XP home CD.
    Any suggestions? It seems to be running when I check under the computer management box, and it seems to be making the restore points in their appropriate place, but I can't seem to find a way to activate it if we need to do a restore?

    PS If someone could email me with this answer, I would greatly appreciate it - ~snipped~ @together.net or IM me at ~snipped~ @hotmail.com. Thanks so much.
     
    Last edited by a moderator: Sep 15, 2004
  2. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Hi Donkalee, This may sound a strange idea but applying XP SP2 to the PC may cure the problem as WG works much better with XP SP2 than it did under earlier versions especiallt regarding the Help Centre, this is because MS has corrected bugs that have been there since XP was released.

    HTH Pilli
     
  3. steverio

    steverio Registered Member

    Joined:
    Jun 25, 2004
    Posts:
    161
    I may of missed something? Does SP2 correct the "Help and Support" Start Menu link issue with WG and enable it?
     
  4. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Hi Steverio, Yes it does for most ppl: It was an error in XP from day one, so it looks like they have finally fixed it. :)
     
  5. steverio

    steverio Registered Member

    Joined:
    Jun 25, 2004
    Posts:
    161
    Hya...

    XP SP2 installed today. Affirmative.....WG "Help and Support" link activated now!:)
     
  6. Donkalee

    Donkalee Registered Member

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Posts:
    2
    No SP2 didn't fix the restore problem. Does anyone know where I can get "her" restore command file - can I extract it from a .cab file, and if so, which one?
     
  7. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,873
    Location:
    SW. Oklahoma
    I just did some research at microsoft and dug real deep and came up with a problem that won't allow restore to run. the framedyn.dll is corrupted. you can get it here there is a good chance that this will fix your restore.
    both of these files can get corrupted or deleted and restore will quit working.
    bigc

    I also found this little bit of info. You can get Kernel32.DLL here
     

    Attached Files:

    Last edited: Sep 17, 2004
  8. superfanthony

    superfanthony Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2004
    Posts:
    4
    Hello. I am having a similar problem. I did a system restore, and now I am missing a file. I do not know what file is missing, but it is causing my network to not start, which means no internet apps, and worst of all, I cannot run System Restore because its (per what my friend told me) a web page.

    I downloaded the framedyn.dll and replaced mine(windows/system32/wbem), but, alas, system restore still will not run. I also read elsewhere that a quick fix is to copy the framedyn.dll to the windows/system32 folder, but that also did not work.

    Any thoughts?
     
  9. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    I have found that you may need to add this to your WG3 Allow list.
    c:\windows\system32\restore\rstrui.exe
    Change the path to suit whatever partition / folder you have windows installed in.

    HTH Pilli
     
  10. superfanthony

    superfanthony Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2004
    Posts:
    4
    @Pilli: You'll have to elaborate on WG3 allow list...Im not that tech-savvy, and I have no idea what it is.
     
  11. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    OK here goes :)

    Open the WG main window (GUI) and click the allow list editor, in the editor click Add, type in the path as shown in the screenshot, If your windows is in another folder / partition you will need to change the path to suit such as D\:widows etc. Then click done to that window and done to the main window.
    Hopefully your restore will now work properly :)

    Pilli
     

    Attached Files:

  12. superfanthony

    superfanthony Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2004
    Posts:
    4
    Oh crap...if WG is referring to WormGuard, then it cant be my problem. I dont have WG installed.

    DOH! Sorry!!! :oops:

    edit/explanation: I happened upon this thread via google. I did a system restore on my machine, and now I am missing a file that is preventing my network from starting...being a frustrated n00b, I didnt check the forum/thread subject, just assumed it was a general support forum.

    Sorry!
     
    Last edited: Nov 30, 2004
  13. Andreas1

    Andreas1 Security Expert

    Joined:
    Jan 29, 2003
    Posts:
    367
    Location:
    Mainz (Ger)
    LOL!
    But hey, once you're here you can check out other parts of these forums - there's plenty of valuable information for all kinds of people/purposes. And, what's maybe more important, *lots* of very knowledgeably and very helpful people.

    Have a good time - and good luck with your restore,
    Andreas
     
  14. superfanthony

    superfanthony Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2004
    Posts:
    4
Thread Status:
Not open for further replies.