microsoft baseline security analazer

Discussion in 'other security issues & news' started by Rita, Sep 29, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rita

    Rita Infrequent Poster

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Posts:
    6,863
    Location:
    wilds of wv
    hi
    can anyone tell me about this analyzer and if anyone should download and run it?i have the setup for it but was wondering if there is any reason to run it before i do?thanks
    rita
     
  2. nick s

    nick s Registered Member

    Joined:
    Nov 20, 2002
    Posts:
    1,430
    It is a useful security tool to have. I use it occasionally to double-check my XP settings.

    Nick
     

    Attached Files:

    • mbsa.gif
      mbsa.gif
      File size:
      42.6 KB
      Views:
      130
  3. Rita

    Rita Infrequent Poster

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Posts:
    6,863
    Location:
    wilds of wv
    hi nick
    thanks for replying,think i'll go ahead and do it and see what it finds
    rita
     
  4. Rita

    Rita Infrequent Poster

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Posts:
    6,863
    Location:
    wilds of wv
    i'll try and post results
     
  5. Rita

    Rita Infrequent Poster

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Posts:
    6,863
    Location:
    wilds of wv
    now i'll try to post other results

    what does this second part mean--cannot access?thanks
     
    Last edited: Sep 29, 2004
  6. Devinco

    Devinco Registered Member

    Joined:
    Jul 2, 2004
    Posts:
    2,524
    Ritaann,

    I don't know about your second post, but on the first one (post #4) it says you have 2 administrator accounts. If you want to have more control with what is installed, system configuration changes, etc. You could change the other admin account into a power user or regular user that would have restricted permissions. This is useful if you have kids and just one computer. That is done in the User Accounts in Control Panel.
     
  7. Rita

    Rita Infrequent Poster

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Posts:
    6,863
    Location:
    wilds of wv
    Devinco
    i checked and only have one account.so i dont know what that means that it said two.no one uses the computer but me so i didnt set up but one--thanks
    rita
     
  8. gerardwil

    gerardwil Registered Member

    Joined:
    Jan 17, 2004
    Posts:
    4,748
    Location:
    The Netherlands
    one account fits "no more than two account"

    Gerard
     
  9. Alec

    Alec Registered Member

    Joined:
    Jun 8, 2004
    Posts:
    355
    Location:
    Dallas, TX
    The "cannot access" part refers to the fact that MBSA must connect to an online source for an XML file which contains the database of current security patch information. So, for example, it couldn't tell if your PC was up-to-date on "Microsoft VM Security Updates" because it didn't have access to the file which would tell it what current updates/patches have been issued for the Microsoft VM. This patch checking is really the core of MBSA, so you are missing most of the functionality of the program.

    Now, why did you not have access to the online XML file? I'm not sure. It could be that you simply weren't connected to the internet for whatever reason when you ran the program, or it could be that the online source of the XML file was down/not-available for some reason, or it could be that you have a software or hardware firewall which denied MBSA access to the internet.
     
  10. Rita

    Rita Infrequent Poster

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Posts:
    6,863
    Location:
    wilds of wv
    hi gerard
    true,never thought of that--thanks
    rita
     
  11. Rita

    Rita Infrequent Poster

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Posts:
    6,863
    Location:
    wilds of wv
    hi alec
    i may not have been connected to internet when i ran the scan-cant remember -so i'm going to do it again and see--thanks
    rita

    here is the scan--it was the firewall wouldnt allow access--thanks so much :D
     
    Last edited: Sep 30, 2004
  12. iceni60

    iceni60 ( ^o^)

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    5,116
    i stopped using it awhile ago because it never works. i might download it later a and show you
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.