Microsoft antispyware update and schedule scan problems

Discussion in 'other anti-malware software' started by hadi, Jul 22, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hadi

    hadi Guest

    Hi
    even with
    "Microsoft AntiSpyware Version: 1.0.615
    This version expires on: 31.12.2005
    Spyware Definition Version: 5737 (22.7.2005 18:14:49)"

    I still have to update definitions manually. and schedule scan keeps going back to 6AM regardless what the input is.
    see pic I set it to 18.00 hour and after hiting ok it goes back to 6AM.Any help please. Thanks

    http://img286.imageshack.us/img286/9103/nimetn8un.jpg
     

    Attached Files:

    • MSAS.gif
      MSAS.gif
      File size:
      24.8 KB
      Views:
      135
    Last edited by a moderator: Jul 22, 2005
  2. hadi

    hadi Guest

  3. ErikAlbert

    ErikAlbert Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Posts:
    9,455
    hadi,
    I used this mouse path in MSAS :
    Tools / Spyware Scan / Manage Spyware Scan Schedule :
    I changed the "Start time" into "11:00:00" and clicked on "Update Schedule" and the scan started at 11:00:00. So this works
    (If you don't click on "Update Schedule" the start time remains unchanged).
     
  4. hadi

    hadi Guest

    I know. the problem lies in AM/PM. Set it to above 13.00 hours and see.
     
  5. ErikAlbert

    ErikAlbert Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Posts:
    9,455
    hadi,
    You are RIGHT. Sorry.
    That must be another bug in MSAS beta1.

    EDIT : it seems to me that only scans at AM are allowed, not at PM and that is ridiculous of course.
     
  6. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    It appears to me there is an issue with the Windows Regional Options 24 hour clock format :doubt:

    If I set my Regional Options setting to a 24 hr. format(H or HH)....and then select either your example of 18:00 or my example of 17:00....I receive your result.

    If I leave it at my normal Windows\Control Panel\Regional Options setting of h or hh....the times display properly.
     

    Attached Files:

    Last edited: Jul 23, 2005
  7. hadi

    hadi Guest

    Hi Bubba
    1-No such problem in Previous versions
    2-where I live every thing in 24 hour format
     
  8. ErikAlbert

    ErikAlbert Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Posts:
    9,455
    In Belgium also 24 hour format, we never use AM or PM here.
    I always had 02:00:00 (AM) as scanning time. That was the default.
    That's why I never saw the problem.
     
  9. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    agree....but as you are showing....there appears to be a problem in this version.
    but can be changed in Regional Options no matter where you live :doubt:
     
  10. hadi

    hadi Guest

    Yes there is a problem in this version. select PM seting and see. it changes it to AM
     
  11. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    I agree....and acknolwledged that fact in my earlier post.

    What I also said was....if you change your Windows Regional Option settings to an hh format instead of HH format....you could confirm MSAS then works properly or it doesn't. That comment was given in case one of us wants to report this to MSAS....unless it's already been reported.
     
  12. hadi

    hadi Guest

    Nohh format only HH format
    I'm stuck with 24 format only what ever the choice see pic

    http://img303.imageshack.us/img303/9571/klg3fx.jpg
     
  13. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Well that blows....and I reckon you are stuck then until MSAS recognizes this problem :(
     
  14. hadi

    hadi Guest

    Thank you very very much Bubba!
     
  15. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    You are very very Welcome.

    I reckon I also should take back a little of what I commented on in regards to reporting this finding. By that I mean....it appears you are up a creek without a paddle if your operating system is not an English version :(

    Microsoft® Windows AntiSpyware (Beta)

    emphasis mine.
     
  16. hadi

    hadi Guest

    Thanks for the info Bubba
    (although I can't see any point. coz its a Giant software already suitable for other language XPs)
    just want to point out (for the benefit of others). No such problem if it is inatalled on top of previous versions.

    here is a pic (from another 24 hours format computer)
    http://img319.imageshack.us/img319/319/asd9ya.jpg
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.