McAfee VS Enterprise slowed down my connection...

Discussion in 'other anti-virus software' started by Sabbath, Aug 3, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sabbath

    Sabbath Guest

    I was using nod32, but I decided to try McAfee virusscan enterprise 8.0i + McAfee Antispyware enterprise...
    My internet conection slowed down, is this normal? If Not, how can I fix this?

    ADSL 256kbps
    Outpost PRO 2.7
     
  2. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,873
    Location:
    SW. Oklahoma
    I have used both apps and have not had a slow down with either one.

    bigc
     
  3. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    Have you uninstalled NOD or simply disabled it? If the latter, have you disabled IMON and AMON?
    Not normal behaviour on my laptop. It is unlikely to be a conflict with your firewall as they appear to be compatible.

    Some suggestions;

    1. Make sure NOD is completely uninstalled.

    2. Install McAfee and apply Patch 10.

    3. Disable Buffer Overflow Protection.
     
  4. Sabbath

    Sabbath Guest

    I`ve uninstalled NOD32 2.5...

    Why disable buffer overflow protection? It´s not important for a home user? Does it takes a lot of system resourse?
     
  5. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    As a Home user on a standalone computer, with a properly setup commercial firewall in place and hopefully a fully patched OS and browser, your chances of being hit by a BO attack are slim compared to those who run servers.

    In this respect don't forget that this AV is used primarily in a corporate/server environment as opposed to the Home.

    I only suggested disabling BO protection as this has been known to cause conflicts in the past with other software.
     
  6. Sabbath

    Sabbath Guest

    It´s just a mistery...sometimes my connection is OK, sometimes is slow...but when I was with NOD32, my conection aways was oK...
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.