Mcafee tech preview

Discussion in 'other anti-virus software' started by computer geek, Apr 11, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. computer geek

    computer geek Registered Member

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Posts:
    776
    In av comparitives, feburary, all the individual test reports are coming out, except McAfee Technology Preview, any people know why? o_O
     
  2. IBK

    IBK AV Expert

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Posts:
    1,819
    Location:
    Innsbruck (Austria)
    because mcafee is not yet ready and the final name for the technology is also not yet decided.
     
  3. computer geek

    computer geek Registered Member

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Posts:
    776
    do you have any ideas when it will?
     
  4. IBK

    IBK AV Expert

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Posts:
    1,819
    Location:
    Innsbruck (Austria)
    now online.
     
  5. kinwolf

    kinwolf Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2006
    Posts:
    271
    Interesting technology. I'm not entirely comfortable that it uses an internet connection and communicate with a central server, but it does show efficiency in detection rate.

    I guess a developer might get alot of false positive though as the exe he creates are never in the whitelist database
     
  6. IBK

    IBK AV Expert

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Posts:
    1,819
    Location:
    Innsbruck (Austria)
    the exe will also not be on the mcafee server, so this case would not end in a FP.
     
  7. Nizarawi

    Nizarawi Registered Member

    Joined:
    May 26, 2008
    Posts:
    131
    any link for try mcafee virusscan+ with artemis !!! :p
     
  8. kinwolf

    kinwolf Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2006
    Posts:
    271
    There is a link in the report where you can go to register for the beta. But even with registration, it doesn't seem that you automatically get into the beta though.
     
  9. kinwolf

    kinwolf Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2006
    Posts:
    271
    My bad, I was under the impression that there was some kind of heuristic applied too, but from reading the Mcafee website it cleared that up.
     
  10. Nizarawi

    Nizarawi Registered Member

    Joined:
    May 26, 2008
    Posts:
    131
    thanks kinwolf

    i found mcafee virusscan with engine 5300 ? it include artemis technologie
     
  11. IBK

    IBK AV Expert

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Posts:
    1,819
    Location:
    Innsbruck (Austria)
    no, you need the extra.dat which activates it. if you get one, it will work also with e.g. the 5200 engine.
     
  12. computer geek

    computer geek Registered Member

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Posts:
    776
    Nice one IBK! :thumb: Just signed up for the beta, hope they let me.
     
  13. iwod

    iwod Registered Member

    Joined:
    Jun 25, 2004
    Posts:
    708
    Interesting ( although i was hoping for something much more powerful ) i think the FP will be too high for normal users. I think it will work much better in cooperate enviorment where little changes to system are made.
     
Loading...
Similar Threads
  1. Ibrad
    Replies:
    24
    Views:
    2,404
Thread Status:
Not open for further replies.