Mcafee Cloud AV

Discussion in 'other anti-virus software' started by Brocke, Mar 23, 2017.

  1. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,292
    Location:
    USA,IA
  2. imuade

    imuade Registered Member

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Posts:
    751
    Location:
    Italy
    It seems interesting, but there are not too many tests
    https://www.youtube.com/watch?v=KSbRWmpSUwo
    https://www.google.it/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.youtube.com/watch?v=UyWU2sc3prU&ved=0ahUKEwi7tJqElO3SAhXha5oKHV8KC5oQo7QBCBwwAQ&usg=AFQjCNFXX3G6wHVa8P4RuKt02oTJI_s3oA
     
  3. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,292
    Location:
    USA,IA

    I don't think it has a whitelist feature that I can see.
     
  4. ance

    ance formerly: fmon

    Joined:
    May 5, 2013
    Posts:
    1,359
    Very nice, let's try it. Do you have screenshots? ;)
     
  5. imuade

    imuade Registered Member

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Posts:
    751
    Location:
    Italy
  6. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,292
    Location:
    USA,IA
    I tried it just to test it. Without a whitelist feature that's a deal breaker.

    Back to panda cloud free. No nags or anything just works
     
  7. fblais

    fblais Registered Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Posts:
    1,277
    Location:
    Québec, Canada
    Free?
     
  8. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,292
    Location:
    USA,IA
    It's free but lacks a lot of features that a user needs
     
  9. Spartan

    Spartan Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Posts:
    1,042
    Location:
    Dubai
    and you can't setup exclusions with it
     
  10. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,292
    Location:
    USA,IA
    Nope you can't. Only restore and I did a second scan and I had to restore the same file again.
     
  11. Spartan

    Spartan Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Posts:
    1,042
    Location:
    Dubai
    major fail
     
  12. ance

    ance formerly: fmon

    Joined:
    May 5, 2013
    Posts:
    1,359
    Whitelist is no dealbreaker for me because I don't collect malware on my computer.

    Is there a quarantine function? :doubt:
     
  13. Brocke

    Brocke Registered Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Posts:
    2,292
    Location:
    USA,IA
    Yes there is a quarantine function. You can restore a file but the scans will pick it up again and re quarantine it again.
     
  14. Smiggy

    Smiggy Registered Member

    Joined:
    May 2, 2007
    Posts:
    237
    Location:
    The Angel Isle
    Binned it shortly after installing, started to cause loads of lag despite initially appearing to have a light footprint.
    I had to remove it using Revo forced uninstall method.
     
  15. daman1

    daman1 Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Posts:
    1,292
    Location:
    USA, MICHIGAN
    Crapafee
     
  16. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    14,433
    Location:
    The Netherlands
    LOL, it sounded like an interesting AV, but no surprise that it's crap at the moment.
     
  17. imuade

    imuade Registered Member

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Posts:
    751
    Location:
    Italy
  18. ance

    ance formerly: fmon

    Joined:
    May 5, 2013
    Posts:
    1,359
    Nice user comment on Softpedia, no answer so far. :(
     
  19. Duxar

    Duxar Registered Member

    Joined:
    Dec 24, 2016
    Posts:
    22
    Location:
    Germany
    Would never touch McAfee again, slow development is one of the reasons.
     
  20. thanatos_theos

    thanatos_theos Registered Member

    Joined:
    Apr 28, 2007
    Posts:
    581
    I think McAfee "cloud free" has potential. It just needs more users to feed its cloud (black and white) and share feedback on app usability/functionality. :D

    I hope someone from McAfee chimes in. :D
     
  21. Smiggy

    Smiggy Registered Member

    Joined:
    May 2, 2007
    Posts:
    237
    Location:
    The Angel Isle
    Installed this again to test on my microserver.
    Had to remove last time due to lag issues but that turned out to be a red herring, mobo eventually failed.
    It's very impressive load wise, totals about 30mb across half dozen processes with no impact whatsoever that I can establish.
    Come with a web advisor plugin that to date does not include Opera, even though Chrome is supported which seems a tad weird seeing as Opera is a derivative of Chromium?
    Anyhow, it's doing a great job for me being not only invisible on Windows 10 coupled with VoodooShield but isn't chatty either!
     
  22. imuade

    imuade Registered Member

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Posts:
    751
    Location:
    Italy
    Do you have the chance to test it against malware?
    I remember a video from cruelsister where it didn't perform very well (you can search "Grandmother sent me an Email" on youtube for the user cruelsister1)
     
  23. Smiggy

    Smiggy Registered Member

    Joined:
    May 2, 2007
    Posts:
    237
    Location:
    The Angel Isle
    I haven't although I do know Mcafee isn't the world's best for protection, hence my use of VoodooShield in tandem
     
  24. ance

    ance formerly: fmon

    Joined:
    May 5, 2013
    Posts:
    1,359
    That's really strange. :ninja:
     

    Attached Files:

  25. gery

    gery Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    2,140
    looks phishy
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.