Malwarebytes Anti-Malware Updates (Formerly Malwarebytes 3.0 Beta)

Discussion in 'other anti-malware software' started by puff-m-d, Nov 14, 2016.

  1. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    246
    Location:
    Brooklyn, NY
    You're right, Peter. I just posted over there. Thanks!
     
  2. james246

    james246 Registered Member

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Posts:
    120
    Just started looking at this version so far it seems lighter than its predecessor, the scanning in this version looks looks more prone to false positives. I have no idea if Web, Ransomware and Exploit protection is in anyway improved.
    The GUI layout is better but the print is not as clear.

     
  3. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    12,156
    Location:
    The Netherlands
    Didn't even know about v4, GUI seems to look good, but I can understand the comments about the robot, eventhough it doesn't bother me. But once again they are claiming to be a full AV replacement, so I really wonder how it's going to perform in the first coming AV test. If it does bad, then they can't be taken seriously, because v3 was basically a joke according to all of the tests done in the last 3 years or so.
     
  4. Roberteyewhy

    Roberteyewhy Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Posts:
    562
    Location:
    US
    Print is clear for me. Apologize to MB v4 Beta team. They have excluded Web Protection counter as far as I can tell. Anyone know of any site(s) to download files to test the other modules? Don't worry as I am testing MB v4 in Windows Sandbox.

    If you want to test or know something, just post and I will test or reply within reason...bring it on!;)

    *Web Protection works and can delete the sites.
    *PUP works when trying to install Advance System Care and is put into Quarantine.
    *Main panel 'Detection History' shows 'Total items in quarantine 1.
    *When Quarantined item is deleted, both 'Items quarantined last scan' and 'Total items in quarantine' in 'Detection History' shows 0.:)

    Ransomware, now that's another story.

    Thanks,
    Robert
     
    Last edited: Aug 25, 2019
  5. 1PW

    1PW Registered Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Posts:
    813
    Location:
    North of the 38th parallel.
    Hello @digmor crusher

    I believe the robot's name is "Zero".
     
  6. 1PW

    1PW Registered Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Posts:
    813
    Location:
    North of the 38th parallel.
    Hello @Peter2150

    Au contraire Peter... :)

    However, your advice is still sound.
     
  7. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    20,560
    The reason for posting the fp's to MB is they are fine tuning the new detection engine. Posting here it just goes to the ether
     
  8. 1PW

    1PW Registered Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Posts:
    813
    Location:
    North of the 38th parallel.
    Hello @plat1098

    As I said in the Malwarebytes forum, if you identify any more false positives during MB4 use, please consider making an FP exclusion in OSArmor as the Malwarebytes authored FP_Tracker utility is going to be immensely better than previous reporting methods. Of course Malwarebytes staffers will need to work with the folks at OSArmor for a more permanent solution.

    HTH
     
    Last edited: Aug 25, 2019
  9. digmor crusher

    digmor crusher Registered Member

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Posts:
    649
    Location:
    Canada
    I know, it was a joke.
     
  10. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    246
    Location:
    Brooklyn, NY
    Hi, 1PW, I'm just a basic user of OSArmor but as far as I know, it is more a user interface for a bunch of software restrictions. It's either "yes" or "no," there are no compromises unless it's user-defined. You could write your own rule or exclude something like you said. In this case, since I have a long-standing aversion to PowerShell, I would disable OSArmor in order to run the FPTracker and then re-enable it afterward. Thank you for helping me out at the Malwarebytes forum--I think the Edge.dev browser is still a little bug-ly but I really like it anyway. :thumb:
     
  11. 1PW

    1PW Registered Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Posts:
    813
    Location:
    North of the 38th parallel.
    Hello @plat1098

    Thank you for that valuable OSArmor information. Your usage recommendation is quite reasonable and I will let front line Malwarebytes staffers know.

    Thank you again!
     
  12. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    20,797
    First Look at Malwarebytes 4
    August 28, 2019
    https://www.ghacks.net/2019/08/28/first-look-at-malwarebytes-4/
     
  13. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    3,019
    the new design has to grow, current is ugly and not that usable as in v3.
     
  14. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    20,560
    That's a matter of individual taste. A lot of folks like it myself included
     
  15. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,942
    Location:
    USA
    v4 beta installs without error, however when I try to run it I get a "cannot connect to service" error. I tried uninstalling, using Revo to delete files and registry keys, and then reinstalling, but no joy.
     
    Last edited: Aug 28, 2019
  16. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    20,560
    I also had problems and had uninstalled with Revo. I downloaded their support tool, and used it as instructed and reinstalled the beta. Fixed everything and all is well.

    Pete
     
  17. Victek

    Victek Registered Member

    Joined:
    Nov 30, 2007
    Posts:
    5,942
    Location:
    USA
    The support tool worked for me, thanks!
     
  18. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    3,019
    similar i got when installing - nothing. (in sandboxie)
    switched to windows 8 - working.

    currently no full download, its an online setup ~70megs (3* 7z).
     
  19. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    20,560
    You can't install MB in Sandboxie
     
  20. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    7,163
    Location:
    Among the gum trees
    Introducing Malwarebytes Browser Guard [For Chrome]
    They released, then pulled a Firefox version as well.

    https://forums.malwarebytes.com/forum/252-malwarebytes-browser-guard/
     
  21. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    3,019
    @Peter2150 - i can but it wont run all services - anyhow MBAM is starting up and thats the whole intention. i can activate it also.
     
  22. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    20,560
    Also it can't install drivers, so your not really seeing the product
     
  23. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    7,163
    Location:
    Among the gum trees
    We have just released a new Component update for your product, version 3.8.3 v1.0.625.
    https://forums.malwarebytes.com/topic/248757-mb38-is-here/?do=findComment&comment=1333360
     
  24. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,283
    Location:
    USA
    TY for posting the notice, Krusty. Got the update. :thumb:
     
  25. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    7,163
    Location:
    Among the gum trees
    :thumb:
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.