Malwarebytes Anti-Malware Updates (Formerly Malwarebytes 3.0 Beta)

Discussion in 'other anti-malware software' started by puff-m-d, Nov 14, 2016.

  1. daman1

    daman1 Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Posts:
    1,288
    Location:
    USA, MICHIGAN
    I've been with MB since ver 1 with lifetime license don't ever remember any talk about FW control. o_O
     
  2. Azure Phoenix

    Azure Phoenix Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2014
    Posts:
    1,006
    https://press.malwarebytes.com/2018...xpand-security-offering-and-global-footprint/

    "With the acquisition of Binisoft, Malwarebytes will provide an all in one solution well beyond having to manage a Firewall through Group Policy Objects or other Microsoft technologies."

    "Binisoft Windows Firewall Control will quickly integrate into the Malwarebytes platform,"

    Article was made in May 24, 2018.
    Perhaps they change their minds
     
  3. daman1

    daman1 Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Posts:
    1,288
    Location:
    USA, MICHIGAN
    Hmmm.. possibly
     
  4. guest

    guest Guest

    Notice the word "Quickly" , are we taking decades or centuries? LOL
     
  5. ProTruckDriver

    ProTruckDriver Registered Member

    Joined:
    Sep 18, 2008
    Posts:
    1,140
    Location:
    "Here on Wilders"
    I would rather Malwarebytes do it right by integrating a firewall than slap it together and throw it out for beta or release and have many problems. The acquisition is dated May 24, 2018. Give a bit more time to put it together.
     
  6. guest

    guest Guest

    I agree, but You know, it is just a front end Gui for Windows Firewall.
     
  7. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    20,771
    Malwarebytes v3.7.1 Released (February 5, 2019)
    Announcement
    Download: https://downloads.malwarebytes.com/file/mb3/
    Performance/protective capability
    • Now compatible with Microsoft’s Early Launch Anti-Malware requirements
    • Improved detection and remediation techniques

    Usability
    • Added new Play Mode feature for paid users to allow uninterrupted gaming or streaming experience
    • Improved compatibility between the Web Protection module and other third-party software

    Stability/issues fixed
    • Fixed a BSOD related to netio.sys
    • Fixed On Reboot scheduled scans not honoring scan settings and showing incorrect Next Scan date
    • Fixed a mismatch between Malwarebytes and Windows Action Center regarding Update status
    • Fixed problem where certain settings were not accurately retained on upgrade
    • Improved performance in Safe Mode so only essential functionality runs
    • Addressed numerous other miscellaneous defects
     
  8. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    7,159
    Location:
    Among the gum trees
    One machine refused to update several times. Perhaps VoodooShield was interfering on that machine as the upgrade finally succeeded after exiting VS, although I never had that problem on this machine, also running VS.
     
  9. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    3,676
    Location:
    Under a bushel ...
    I have MB (Premium x 2) set to not start with Windows, as I run it on-demand only.
    However, on both computers Malwarebytes Service starts, and MB icon appears in taskbar (that certainly didn't happen before v3.7.1).
    Have to right-click 'Quit Malwarebytes' to get rid of it ...
    Intentional, or bug?
     
  10. roger_m

    roger_m Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Posts:
    7,355
    You might have to configure it not to start with Windows again. I have all realtime protection turned off and sometimes afer upgrading to a new version some of the realtime modules get enabled.
     
  11. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    3,676
    Location:
    Under a bushel ...
    I also have all realtime protection off - and the startup toggle is 'Off' ..

    Setting it 'On', then 'Off' again has worked (there is no 'save' function). Thanks.
     
  12. nord1

    nord1 Registered Member

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Posts:
    126
    I've used MalwareBytesPro and now Premium for many years, as I have a lifetime license. The last major release caused me no end of grief, so my question today is this: Is it time to upgrade from 3.6.1 to 3.7.1, or would it be wise to wait for the next incremental release? Thanks for listening.
     
  13. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    7,159
    Location:
    Among the gum trees
    I've had no issues on my Win10 machines but it might pay you to check their forum for any potential issues if you haven't already.

    https://forums.malwarebytes.com/forum/41-malwarebytes-3-support-forum/
     
  14. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    3,676
    Location:
    Under a bushel ...
    No problem here either, but I only use it on demand.
     
  15. ProTruckDriver

    ProTruckDriver Registered Member

    Joined:
    Sep 18, 2008
    Posts:
    1,140
    Location:
    "Here on Wilders"
    No problems with Premium on both Win 7 computers here.
     
  16. nord1

    nord1 Registered Member

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Posts:
    126
    Hi Krusty,

    Thanks, did just that. Bit the bullet and allowed the update. 3.7.1 is running fine on my Windows 7 Ultimate laptop.
     
  17. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    7,159
    Location:
    Among the gum trees
    :thumb: Cool!
     
  18. 1PW

    1PW Registered Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Posts:
    813
    Location:
    North of the 38th parallel.
  19. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    5,953
    Finally!
     
  20. Roberteyewhy

    Roberteyewhy Registered Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Posts:
    562
    Location:
    US
    Finally figured out how to reset the 'Real-Time Protection detections' back to "0" manually. Thanks exile360 for the location.

    If anyone is interested...

    ***DO SO AT YOUR OWN RISK***

    1) Quit Malwarebytes.
    2) Navigate to C:\ProgramData\Malwarebytes\MBAMService\config.
    3) Delete MwacControllerConfig.json and the MwacControllerConfig.json.bak.
    4) Restart PC.

    These files will be recreated by MB on restart.

    If you open these files first with Notepad before deleted them and scroll to the end of both files, you will see just what the current "totalblockcount" numbers are which will coincide with the Dashboard's numbers. After the deletion and recreation, both file numbers will be "0".

    Tested on the MB's Web Protection site and counts went from 0 to 3. Repeated above and back to 0 again.

    All other settings remain the same as I have it configured.

    There is a way to do this with the "Scan Detections" too, but mine has always been at 0.

    Robert
     
    Last edited: Apr 22, 2019
  21. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    6,281
    Location:
    USA
    I retrieved the update manually and it is now running fine on one 7x64 machine. :thumb:
     
  22. 1PW

    1PW Registered Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Posts:
    813
    Location:
    North of the 38th parallel.
    Last edited: Apr 25, 2019
  23. kronckew

    kronckew Registered Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Posts:
    315
    Location:
    CSA Consulate, Glos., UK
    Mine was Auto-updated today (didn't look yesterday)
    vermbam.jpg

    Services:

    wfc.jpg
     
  24. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    5,953
    Auto updated to 3.7.1.2839-1.0.586

    Two FP=
    Malwarebytes
    www.malwarebytes.com
    -Log Details-
    Scan Date: 4/30/19
    -Software Information-
    Version: 3.7.1.2839
    Components Version: 1.0.586
    Update Package Version: 1.0.10398
    License: Premium
    -System Information-
    OS: Windows 10 (Build 17763.404)
    CPU: x64
    File System: NTFS
    -Scan Summary-
    Scan Type: Threat Scan
    Scan Initiated By: Manual
    Result: Completed
    Objects Scanned: 290089
    Threats Detected: 2
    Threats Quarantined: 0
    Time Elapsed: 5 min, 5 sec
    -Scan Options-
    Memory: Enabled
    Startup: Enabled
    Filesystem: Enabled
    Archives: Enabled
    Rootkits: Enabled
    Heuristics: Enabled
    PUP: Detect
    PUM: Detect
    -Scan Details-
    Process: 0
    (No malicious items detected)
    Module: 0
    (No malicious items detected)
    Registry Key: 0
    (No malicious items detected)
    Registry Value: 2
    PUM.Optional.DisableMRT, HKLM\SOFTWARE\WOW6432NODE\POLICIES\MICROSOFT\MRT|DONTREPORTINFECTIONINFORMATION, No Action By User, [7118], [676881],1.0.10398
    PUM.Optional.DisableMRT, HKLM\SOFTWARE\POLICIES\MICROSOFT\MRT|DONTREPORTINFECTIONINFORMATION, No Action By User, [7118], [676881],1.0.10398

    Registry Data: 0
    (No malicious items detected)
    Data Stream: 0
    (No malicious items detected)
    Folder: 0
    (No malicious items detected)
    File: 0
    (No malicious items detected)
    Physical Sector: 0
    (No malicious items detected)
    WMI: 0
    (No malicious items detected)

    (end)
    Both registry values belongs to Avira Privacy Pal settings.
     
    Last edited: Apr 30, 2019
  25. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,257
    Location:
    Outer space
    After updating MBAM to 3.7.1, it again automatically enabled the Premium trial without asking. Even though after I manually deactivated the trial after the last program update, when this also happened.
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.