Malwarebytes Anti-Malware 1.75.0.1300

Discussion in 'other anti-malware software' started by siljaline, Apr 9, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
  2. The Red Moon

    The Red Moon Registered Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Posts:
    3,871
    Thanks.
    Just installed.:thumb:
     
  3. Tyrizian

    Tyrizian Registered Member

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Posts:
    2,804
    Thanks for the notification

    Updated :thumb:
     
  4. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    Cheers ! enjoy the software. The auto update notification is pretty slick.
     
  5. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    5,828
    Location:
    Last Breath Farm
    Not a lot in the way of changes.
    Thanks for the heads up, though.
     
  6. The Red Moon

    The Red Moon Registered Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Posts:
    3,871
    Thank you.Malwarebytes is cemented to my hard drive.:thumb:
     
  7. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    5,828
    Location:
    Last Breath Farm
    No notification received here yet, despite having the option selected.
    In fact, I don't think I've ever been notified of an available update.

    MBAM update notifier.jpg
     
  8. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,196
    Location:
    Surrey, England.
    Page, I may be wrong, but my understanding is that MBAM won't notify until the program update has been downloaded, with the first option checked...that is, that it won't notify of an update available to be downloaded. I've got first option checked also, and it notified. :)
     
  9. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,619
    Location:
    Toronto Canada
    Updated to new version this evening.:)
     
  10. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    5,828
    Location:
    Last Breath Farm
    Hi Dermot7,
    So basically, if the option you mention is selected, the program downloads and installs the update, then notifies you that it did so?
    That has me scratching my head. :D
     
  11. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,196
    Location:
    Surrey, England.
    No, it downloads the update and asks you if you want it first. :)
     
  12. The Red Moon

    The Red Moon Registered Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Posts:
    3,871
    I would sooner it asked before downloading.:D
     
  13. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,196
    Location:
    Surrey, England.
    I agree...that would be better.
     
  14. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    5,828
    Location:
    Last Breath Farm
    Well naturally that would make the most sense, but that's not what the option says (see image above). It says, "Download and install program update if available."

    Edit in: The more I read those two options, the more I can see how they are intended to work together. In other words, the 2nd choice, when selected by itself, does absolutely nothing. ;)
     
  15. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,196
    Location:
    Surrey, England.
    Yes, it's not worded very well. But it won't install automatically if you have the second option checked, and will notify first.
    Think Malwarebytes need to change this, and if possible notify of a program update before you download, even if you have it set to auto-update definitions regardless.
     
  16. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,196
    Location:
    Surrey, England.
    That seems correct...it's meaningless on its own apparently?
     
  17. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    5,828
    Location:
    Last Breath Farm
    Glad we got that ironed out. ;)
    I think I'll go check both options on my computers and wait for the notifications.
    Thanks for the help, Dermot7.
     
  18. Dermot7

    Dermot7 Registered Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Posts:
    3,196
    Location:
    Surrey, England.
    You're welcome Page42 :thumb: Let us know how it goes. :)
     
  19. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    5,828
    Location:
    Last Breath Farm
    That didn't take long. Notifications (balloon pop ups near the systray) appeared on the two computers that are presently turned on. But they disappeared after about 15 seconds without me clicking them, so now I wonder if they will continue to appear periodically. I bet they will (perhaps hourly?), until I select them or otherwise update the program.
     
  20. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    The software should be set as per screenshot in order to get a prompt when updating to allow alerts to install any new builds.
     

    Attached Files:

  21. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    5,828
    Location:
    Last Breath Farm
    Yep, the notification balloon popped up one hour later.
    This time I clicked it and updated.
    Always strange to me how the database is 4-5 days old and needs to be updated on the program update.
    I will keep both options checked from now on, because I do enjoy being notified of available program updates.
    Thanks to siljaline for mentioning it. :)
     
  22. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    You're most welcome. It is odd that your database is showing as old after having updated. You might ask at the MBAM board as to why this is as I would want to know.

    Regards,
     
  23. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    5,828
    Location:
    Last Breath Farm
    It did it on two computers tonight, one XP and one W7. I strongly suspect that when I fire up my other machine (also W7) that the same behavior will occur. This out-of-date database has been the case each and every time I have updated the MBAM program for as long as I can remember... and in case someone wants to know how good my memory is... I'd say it's been this way for at least 3-4 years or longer. ;)
    I'm curious too, which is why I noted, "Always strange to me how the database is 4-5 days old and needs to be updated on the program update."
    Cheers.
     
  24. wolfrun

    wolfrun Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Posts:
    483
    Location:
    Canada

    Updated here as well with no problems.
     
  25. Page42

    Page42 Registered Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Posts:
    5,828
    Location:
    Last Breath Farm
    As suspected, I just updated on another W7 machine moments ago and I got the same "database is 5 days out of date" message. It happens every time.
     
    Last edited: Apr 10, 2013
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.