Malware Defender

Discussion in 'other anti-malware software' started by curious george, Mar 29, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. curious george

    curious george Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Posts:
    218
    I decided to give the new v2.1 a spin, and it failed...horribly. I installed it just fine, and everything went smoothly until i changed the mode to "normal...after that everything just seemed to freeze and lag, with long cpu spikes...any ideas why?
     
  2. wat0114

    wat0114 Guest

    You may not have left it in "Learning mode" long enough. I have found a few re-boots, logging into your different accounts and running at least several of your common programs while MD is in learning mode is the minimum required to avoid problems. Also make sure you have no other security programs that might conflict.
     
  3. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    the thing is that first at the begining you have to train this baby:D in learning mode maybe for about one day so it recognize all your apps/files/etc,etc reboot couple of times then start playing with it and with some rules and you'll see it's potential;)
     
  4. curious george

    curious george Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Posts:
    218
    Im assuming upon entering normal mode, all rules and such are activated.
     
  5. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    before doing that you have to give it some training time and then apply rules or normal mode.have to traing it a litle or you can get some apps to conflict
     
  6. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    if you dont want to train in learning and instead apply normal mode for sure be ready for alot of pop ups:)
     
  7. curious george

    curious george Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Posts:
    218
    What i dont get is, now that im in normal mode with settings to deny IE, it still launches when double clicked...confused.
     
  8. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    go to application double click IE(browser)then go to permissions and then you'll see a list of stuff to make rules for example:denny create new process,denny to execute,denny to shut down windows,etc etc

    also if you dont want to use spyware blaster if you have you can also make a rule to denny to change your home page:in the same windows find where is registry then find the HKEY_MACHINE\microsoft\windows\currentversion\internet settings\*
    HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\internet settings\*
    and more and more and you can make more rules to avoid using alot of apps in your system,etc etc can easilly block alot of adware:)withing your browser when you have some rules applies in malware defender:)
     
  9. wat0114

    wat0114 Guest

    Go to: Application Rules - System -> explorer.exe. under the child Applications tab, look for iexplore.exe. If it is "Permit" change it to "Deny"

    Remember that these rules are highest priority, even though they're at the very bottom.
     
  10. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    does he wants to denny his browser?
     
  11. curious george

    curious george Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Posts:
    218
    Never mind...i got it. lol
     
    Last edited: Mar 29, 2009
  12. demoneye

    demoneye Registered Member

    Joined:
    Dec 30, 2007
    Posts:
    1,356
    Location:
    ISRHell
    same issue over here since of the first malware defender released , so i skip it.
    i am totally sure its a bug in the code of MD, owner doesnt solved this even i nagg him , also i know some d00ds complain on that issue in other forums and says they skip it coz that .


    cheers
     
  13. xiaolin

    xiaolin Registered Member

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Posts:
    248
    Thanks for trying Malware Defender.

    Did you download the trail version of MD from www.torchsoft.com? I have received some reports of such problems. But 90% of them are caused by the crack from a crack group called BRD.
     
  14. mike21

    mike21 Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Posts:
    416
    Sorry guys I can confirm this. Only people who complain about this have patched the program with an old patch for version 1.2 which hangs the PC after you leave learning mode.

    Better support the developer as traditional hips are not profitable anyway

    If you don't believe me, re-run the patch you used and see what version is made for. ;)
     
  15. curious george

    curious george Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Posts:
    218
    Nah, the hole idea of teaching it first and then turning on normal mode was the fix for me. The trial was from downloads.com, which shouldn't cause a problem...but thanks guys, got it to work!


    P.S I want to ask Matt at remove-malware.com to do a review on this...see this baby's true potential. Im amazed thus far.
     
  16. Espresso

    Espresso Registered Member

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Posts:
    975
    Anyone else have trouble downloading the kernel symbols? It fails for me. Using a packet sniffer, I see that it gets a 404 from the microsoft site.
     
  17. LoneWolf

    LoneWolf Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Posts:
    3,408
    Never had any problems downloading the kernel symbols here.
    Installed a few times, each time it only took a minute or so to complete.
     
  18. demoneye

    demoneye Registered Member

    Joined:
    Dec 30, 2007
    Posts:
    1,356
    Location:
    ISRHell
    i heard such a crack make pc to crash totaly , not make cpu90% uses... i got this 90% after switch to normal (not immediate) from the start of MD release...
     
  19. curious george

    curious george Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Posts:
    218
    Mine downloaded just fine too...and as for the CPU spikes, they faded away after 2 days of training...
     
  20. Espresso

    Espresso Registered Member

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Posts:
    975
    Strange. I get a 404.


    2009-03-31_185834.png

    I tried using the OpenDNS dns servers and got the same response. o_O

    .
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.