MAB or SAS or Both?

Discussion in 'other anti-malware software' started by mrm3601, Jan 30, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mrm3601

    mrm3601 Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Posts:
    66
    Hi.

    I currently have SuperAntiSpyware Professional (real time) and I'm thinking of adding Malwarebytes' to run on demand but I'm not sure.

    Can anyone say if one is any more effective than the other?

    Thanks again.
     
  2. progress

    progress Guest

    I think this thread will be closed soon ... :oops:
     
  3. Threedog

    Threedog Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2005
    Posts:
    1,125
    Location:
    Nova Scotia, Canada
    Both are pretty proficient at what they do. As for is one better than the other, it is the same as any antimalware product in being that nothing detects 100% of malware 100% of the time. Having both....why not...never anything wrong with getting a second opinion.
     
  4. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    they have their diference for example when i run sas my pc is always faster than when i have mbam and this is pro of both apps:) for detention i experience mbam catch more stuff;) custmer support they both good:thumb:
     
  5. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    I've had that set up for quite a while. I like it. :cool:
     
  6. Ibrad

    Ibrad Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Posts:
    1,949
    I'd run both for both are better at detecting different types of malware.
     
  7. ExCavTanker

    ExCavTanker Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Posts:
    50
    Location:
    Michigan, USA

    Ditto, both are mandatory programs for my friends and family. In my experience they both have caught items the other didn't. As far as which is better, not going to touch that with a 10ft pole;).
     
  8. JerryM

    JerryM Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    4,221
    I have both paid versions, and normally run MBAM in real time, and SAS on-demand.

    Regards,
    Jerry
     
  9. Dark_Hanzo

    Dark_Hanzo Registered Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Posts:
    172
    Location:
    Canada
    Same here :thumb:
     
  10. mrm3601

    mrm3601 Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Posts:
    66
    Thanks to all you all.

    I think I'll download MAB and first run it on demand. I'll see as to which one I'll make real time.

    Thanks again.
     
  11. dlimanov

    dlimanov Registered Member

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Posts:
    204
    If all you need is on-demand, I'd personally go with Hitman Pro. Fast, multi-engined and better on-demand detection and removal of advanced stuff both MBAM and SAS misses, like the latest TDL3.3 rootkit. Obviously, keep something for on-demand.
     
  12. TheMozart

    TheMozart Former Poster

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Posts:
    1,486
    I use MAM and not SAS.

    And for AV, I use a-squared.

    I only use those 2 apps, nothing else.
     
  13. TheMozart

    TheMozart Former Poster

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Posts:
    1,486
    Is this the one you use, this freeware version?

    http://download.cnet.com/Hitman-Pro-3/3000-2239_4-10895604.html
     
  14. kasperking

    kasperking Registered Member

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Posts:
    406

    yup...the free version allows you to remove detected threats for 30 days after first activation....the scanning is free but mind you it does not offer real time protection as yet ...you can d/l from here too...http://www.surfright.nl/en/hitmanpro
     
  15. Meriadoc

    Meriadoc Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Posts:
    2,642
    Location:
    Cymru
    I hope that's a typo or I'm missing something :) - I'm seeing hourly updates of TDL3.23 from several domains atm.
     
  16. Blues7

    Blues7 Registered Member

    Joined:
    May 11, 2009
    Posts:
    858
    Location:
    Blue Ridge Mountains
    I run SAS Pro in real time and MBAM on demand. Works for me.
     
  17. dlimanov

    dlimanov Registered Member

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Posts:
    204
    You do now, but about two weeks ago when it first came out, Hitman was the only product that was able to detect AND remove the latest version. Same was the issue with older of the TDL3 rootkit and few others.

    P.S. I just re-read your post, and you are correct, it's a typo. I wanted to type TDL3.x, not sure how 3.3 got there. I'm sure it's only a matter of time until v3.3 shows up though. :)
     
  18. Meriadoc

    Meriadoc Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Posts:
    2,642
    Location:
    Cymru
    Since this morning I have TDL 3.24
     
  19. Meriadoc

    Meriadoc Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Posts:
    2,642
    Location:
    Cymru
    For information some public tools could remove sometimes and a private tool could always remove all 3.x
     
  20. iii

    iii Registered Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Posts:
    96
    what about running both real time.
     
  21. dlimanov

    dlimanov Registered Member

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Posts:
    204
    I think by public tool you mean Combofix? If yes, then it's far from automated, user-friendly removal tool. At the time of writing, Hitman was the only fully-automated tool that required no user involvement, save for few clicks and reboot. I have not seen or tried any private tools, so I can't comment there.
     
  22. JerryM

    JerryM Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    4,221
    I have run both full time with Kaspersky, F-Secure, and Avira with zero conflicts.

    Regards,
    Jerry
     
  23. Meriadoc

    Meriadoc Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2006
    Posts:
    2,642
    Location:
    Cymru
    TDSS killer, eSage, Norman TDSS cleaner, TDL3+ Cleaner by STRELiTZIA. Gmer can detect modification, RkU can detect...cannot comment on private tools apart from obviously they have potency through obscurity and TDL authors cannot react to a private tool as they have done with public...but this is all OT.

    how does HMP fair against new armour in TDL3.24?
     
    Last edited: Feb 3, 2010
  24. erikloman

    erikloman Developer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Posts:
    3,032
    Location:
    Hengelo, The Netherlands
    Hitman Pro 3.5.4 build 87 (out now) successfully removes TDL3.24 :D
     
  25. jmonge

    jmonge Registered Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Posts:
    12,883
    Location:
    Canada
    good job erik:) can hitman pro detects new realeases of same malware type?thanks
     
Thread Status:
Not open for further replies.