Look'n'Stop dont ask

Discussion in 'LnS English Forum' started by stetha, Sep 14, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stetha

    stetha Registered Member

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Posts:
    7
    Maybe i've understood something wrong or maybe my install is broken, but:
    Ive installed L'n'S (Windows sayed "no certificat") and done the settings like in the other thread written, but The Firewall dont asks for any program.

    But normaly the Wall should ask in standard config, shouldnt it?
    Everything can connect to the internet.

    Im sitting behint a router.
    Could this be the problem?

    Thx for all your support and answers.
     
  2. Thomas M

    Thomas M Registered Member

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Posts:
    355
    stetha,

    1.) Please check in "Options" of LNS, if the correct Network interface is auto-selected.
    2.) Check, if both, Application filtering & Internet filtering are enabled (see mark on the right bottom of each window)
    3.) Which ruleset are you using?
    4.) Your router should take care of all incoming traffic. You can try a "ping" to some IP address, this should give you an entry in your log window....

    Thomas :)
     
  3. stetha

    stetha Registered Member

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Posts:
    7
    1.) Right network is selected.
    2.) The Fiters are enabled.
    3.) Im using the EnhancedRulesSet, which comes with the Firewall.
    4.) If i ping a website, L'n'S logs it correctly, but dont asks if its allowed...

    Have i to check something in the "Advanced Rules"?

    so long, Stetha.
     
  4. Frederic

    Frederic LnS Developer

    Joined:
    Jan 9, 2003
    Posts:
    4,354
    Location:
    France
    Hi,

    The internet filtering doesn't ask, only the Application does.

    If you don't have a dialog box when an application connects and the Application Filtering list is empty, then you should try to install the 2.05p3:
    https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=98973
    which solves an issue like this.

    Regards,

    Frederic
     
  5. stetha

    stetha Registered Member

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Posts:
    7
    Right this is my Prob!
    Theres no Dialog box.

    But cause of what on some PC's it works?
    Hmm, strange...

    Anyway, is this beta-version really safe?
    Any problems known?
     
  6. Thomas M

    Thomas M Registered Member

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Posts:
    355
    Don't worry! Many users here use this version without any problems!

    Thomas :)
     
  7. Frederic

    Frederic LnS Developer

    Joined:
    Jan 9, 2003
    Posts:
    4,354
    Location:
    France
    Yes, this version is stable.
    Just don't enable the experimental features (through the .reg) to have it working like the 2.05p2 (but with bug fixes of course).

    Frederic
     
  8. stetha

    stetha Registered Member

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Posts:
    7
    I've now installed this beta-version, but when i try to start it, there comes an error-message.

    "Unable to load the Insfw driver (Error 0)."

    Does someone know what this means and how to solve the problem?
     
  9. Frederic

    Frederic LnS Developer

    Joined:
    Jan 9, 2003
    Posts:
    4,354
    Location:
    France
    Hi,

    The driver is not installed properly.
    Did you uninstall/re-install several times ? or did you simply install the 2.05p2 once and the the 2.05p3 over the 2.05p2 ?

    What you can try:
    - uninstall Look 'n' Stop
    - reboot
    - verify all drivers are really uninstalled using the procedure described here:
    http://www.looknstop.com/En/faq_problems.htm#driver_remove
    - reinstall Look 'n' Stop.

    Frederic
     
  10. stetha

    stetha Registered Member

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Posts:
    7
    STRIKE!
    No works :D

    The problem was, that some registry-entrys from outpost wasnt deleted fully.

    So ive just used "RegSeeker" to delete.

    Will no set up LnS with the tips in "Setup and Settings for Look ā€˜nā€™ Stop"
    and install a ruleset.

    But which one should i install?
    phant0ms is sadly payware :(


    Thank you guys :thumb:
     
    Last edited: Sep 19, 2006
  11. Climenole

    Climenole Look 'n' Stop Expert

    Joined:
    Jun 3, 2005
    Posts:
    1,640
    Hi Stetha :)

    1-
    To clean all entries of Outpost in your registry you may use a script from Optimix : (I know that guy: it's JacK a security MVP and this script is not a malware...)

    http://babin.nelly.free.fr/kerio.htm

    Look for opclean , download and run it.

    2- May be LNS should be reinstall to be sure that everythings is okay...

    3- Used the Enhanced rules set from LNS. It's a good FREE rule set for beginners

    If you understand french you may use the climenole's rule set:
    it's free with a Creative Common licence...
    http://climenole.wordpress.com/
    Not yet in Eng. version because I'm too lazy... :-((((
    (but it's for advanced users... )

    Hope this help.
    Let us know.

    :)
     
  12. Thomas M

    Thomas M Registered Member

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Posts:
    355
    Climenole,
    Your LnS webpage is an excellent one!!!

    Thanks a lot,
    Thomas :)
     
  13. Climenole

    Climenole Look 'n' Stop Expert

    Joined:
    Jun 3, 2005
    Posts:
    1,640
    Hi Thomas M :)

    Thank you. There is some unclear explanations there and I'll fix this ASAP
    before the english translation (and a version 2 for the rules)...

    I'm working on Tor (The Onion Router) set up for W xp (and L'n'S).
    The system is stable (more than expected) and the speed acceptable.
    I've to fix some setup for applications such as GnuPG + Thunderbird,
    40tude Dialog (and other NNTP/s clients) when used with ssl Nntp and so on.
    (And all the DNS leaks problem... :-( )

    So an english version of the articles and rules set v2 may be expected
    at the end of october(2006!).

    Have a nice day.

    :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.