Live up date problem

Discussion in 'SpywareBlaster & Other Forum' started by POSTERBOY, Feb 29, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. POSTERBOY

    POSTERBOY Registered Member

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Posts:
    2
    Hi I`m new to forum, so go easy on me if this is a dumb question. Anyway I click on live update and it starts to load, then I get a meesage that an [error downloading up dates]. Message reads, there was a error downloading updates. The last working definitions have been loaded from backups. My system OS Windows XP home PC is a HP 511w 128MB. I just recieved this message, (first time). Error reading spywareguard definitions! The file may be corrupt, or another program may have tampered with them. Run live updates to download the latest spyware guard definitions,(which I can`t).This message will appear when you try and start covered file types unless you disable protection in the spywareguard control panel,(which I have done, it`s like being naked in front of a million people)the only part left enabled was High Jacker. I reinstalled/unstalled SG because it wasn`t listed in add/remove programs and wouldn`t load updates, Them reinstalled it again hoping the unstall would get rid of the old program? I hope you understand what I was trying to do.I don`t use IE it`s to slow and full of leaks I use Netscape 7.0 or Opera 7.0 for browsers. I have Ad-Aware 6.0 and SpyBot 1.2 and run AVG 6.0 and got a clean scan, and use Spyware Blaster, Zone Alarm Pro for firewall.
     
  2. slammer_JvA

    slammer_JvA Registered Member

    Joined:
    Feb 23, 2004
    Posts:
    1,588
    Location:
    Below sea-level. Safe and sound behind our dikes:
    Hi POSTERBOY, welcome to Wilders :)

    Your message caught my attention, because of having simular problems with IveUpdate last week (if I understand you right-that is)

    Anyway, no advice from me (yet), since I'm a newbie too here. But I'd like to welcome you aboard, and reassure you you've come to the right place- I had some great experience and expert-advice already:

    HELP IS ON IT'S WAY ;)

    One of the experts will soon reply.(I'll be monitoring this thread too)
    All it takes is a little patience
    ...and as you know: Patience is a virtue ;)

    Goodluck and cu again
    grtz
    Slammer
     
  3. subratam

    subratam Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2003
    Posts:
    1,310
    Location:
    Issaquah, WA
    Hi POSTERBOY,

    welcome to wilders :)

    Give a visit here http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=12266

    and see troubleshooting #4.
    see if that helps.

    thx
     
  4. Detox

    Detox Retired Moderator

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    8,507
    Location:
    Texas, USA
    Sub oughta have you on the right track there; update us as to how it goes!
     
  5. dangitall

    dangitall Registered Member

    Joined:
    Feb 23, 2004
    Posts:
    430
    Location:
    New Hamster, USA
    If these don't get it done, try the manual update method here:

    http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=20406;start=msg124138#msg124138

    Also, if you're using a dial-up ISP with one of those '5X' accelerators, try disabling the accelerator before trying the download.
     
  6. Shaitan

    Shaitan Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    15
    I have a similar problem on wifes PC. I go hit update, it hangs, then after awhile it shows a definitions to d/l, I hit d/l, it hangs, then the indicator goes , and yet no d/l install of the definitions. Server sends some kind of error thingy. So I gotta install manually. I have uninstalled and reinstalled SWB, but this doesn`t fix the problem. Any ideas? thx


    I use Ad-Aware, and SpyBot S&D as well. And Norton Systems Works.
     
  7. subratam

    subratam Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2003
    Posts:
    1,310
    Location:
    Issaquah, WA
    Hi shaitan,

    See my reply given above. Try that once and say what happens
     
  8. Shaitan

    Shaitan Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    15
    nope, nada. I do see the cpu usage going to 99 % now tho.
     
  9. subratam

    subratam Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2003
    Posts:
    1,310
    Location:
    Issaquah, WA
    Hi shaitan,

    will you please post a Hijack log in the adware,hijack forum just to have it checked once by experts if anything else is doing mischief. just for safety
     
  10. Shaitan

    Shaitan Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Posts:
    15
  11. Peaches4U

    Peaches4U Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    5,070
    Location:
    At my computer
    Have you defragmented your computer recently. If not, do so and then try to do the updates.
     
  12. POSTERBOY

    POSTERBOY Registered Member

    Joined:
    Feb 29, 2004
    Posts:
    2
    Good Morning; I have defraged have diskeeper 7 w/set it and forget it. runs on screen saver mode. The following log from SG, new BHO detection alert on 08:05:53 02/29/04 a new BHO installation attempt was detected BHO:{FDD3B846-8D59-4FFb-8758-209B6AD74ACC} Program ID: moneyside Browser helper object 10. File location C:\ programs\microsoft money\system\mnyviewed.dll. User Action Taken remove BHO. Is it easiest to download the files using Internet Explorer, I tried using Opera and I`ve only had it a few days it`s a little confusing right now. I ran Spybot S&D last night and cleaned out what it found, money side wasn`t listed with the other cling ons.
     
  13. subratam

    subratam Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2003
    Posts:
    1,310
    Location:
    Issaquah, WA
    Hi POSTER,

    did you try the link i gave in the reply above with troubleshooting #4.. see if that helps you in removing update problems.


    take care
     
Thread Status:
Not open for further replies.