LG 840G Phone Help?!

Discussion in 'other software & services' started by hayc59, Mar 2, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,138
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    I plug this phone into my USB port
    on my computer and does not show up in 'My Computer'
    want to add photos or a few small MP3's for ringtones
    does anyone know how to achieve this small feat?
    thank you g
     
  2. WSFuser

    WSFuser Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Posts:
    10,632
    Does it happen with any USB port?

    Also try a different cable.

    Lastly, do you have a MicroSD for your phone? Maybe you can only put stuff on the MicroSD and not on the phone itself.
     
  3. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,468
    Sometimes you need to install the device drivers and in order to do that you need to install the OEM software. (Example: For Samsung devices Samsung Kies)
     
  4. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    7,309
    Location:
    England
  5. Raza0007

    Raza0007 Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Posts:
    1,425
    Location:
    USA
    It is a USB device so the drivers are already on your computer. You can also download the USB drivers for your device from LG's website. I believe the following is the link for your model.
    http://www.lg.com/us/support-mobile/lg-LG840G

    If it is still not showing up in my computer, it may be that your computer is not assigning it a drive letter. Go to Disk Management and see if you can see your phone there. If the phone has a built-in memory as well as a microSD card slot, it should be assigned two different letters by your computer. Maybe your computer is getting confused, so I will try removing the microSD card and try connecting the phone with the computer. It may work this way.
     
  6. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,138
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    Its all coming together with all your help
    microSD card-store had it did not put in the phone when I bought it(dumb ass's)
    was trying to use a power cord and now have a data/power cable from radio shack..so will see how it goes..thank a bunch
    G
     
    Last edited: Mar 2, 2014
  7. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,138
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    @ Raza0007..I see there is a link to download that driver
    if I do and install it..what then or next..have not done that in a while..thanks
     
  8. Raza0007

    Raza0007 Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Posts:
    1,425
    Location:
    USA
    Just install the USB driver for windows and then connect you phone to the computer with the provided USB cable, it should show up as a connected drive in your my computer. Thats it.
     
  9. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,138
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    Right On and really appreciate the help brother!!
     
  10. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,468
    So did it work? :D
     
  11. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,138
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    Yes with the driver..now I need to know why some ringtones I get
    off free sites have a lock on them and cannot assign them?
     
  12. WSFuser

    WSFuser Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Posts:
    10,632
    Are there some that do work? I would try comparing the two and see if you can find a pattern. Maybe file size, format, or ring tone length?
     
  13. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,468
    I knew it was the driver, it has happened to me countless times. :D

    What do you mean by cannot assign them?
    Do you mean that you can't see them in your ringtone list?
     
  14. Raza0007

    Raza0007 Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Posts:
    1,425
    Location:
    USA
    If you just want to download ringtones from the web you do not need to connect your phone to a computer, you can use free apps for this purpose. I assume you are running android OS? Go to Google play and download a free app called Zedge. It has a ton of free ringtones, alarm tones, notification sounds and wallpapers. See if you can get the ringtones to install from Zedge, otherwise your phone is probably locked by the company, Tracfone is it? They may want you to buy ringtones from them only.
     
  15. WSFuser

    WSFuser Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Posts:
    10,632
    @Raza0007 - It's not an Android phone.
    Okay, according this user the ringtones need to be under 300KB size.
     
  16. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,138
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    I will check this out because they have a little padlock icon and the use as button is grayed out..will let you know
     
  17. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,138
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
    This is in fact the whole problem! downloaded and added them to my
    phone..nine of them are above the 300KB size (400KB or more) and one at 200KB the only one that will allow to use as a ring tone the 200KB one.

    Solution is to find a site that has them listed in size or a way for a regular guy like me to shorten them...which I do not know how??

    I want to thank you all for helping me figure this out
    Gordon
     
  18. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Posts:
    2,138
    Location:
    R.I.P. Roger(roddy32)
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.