Large incremental files and error reading files

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by spleenwort, Nov 17, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. spleenwort

    spleenwort Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2006
    Posts:
    6
    I have just purchased Acronis True Image Home version 10.0 (build 4,871)
    I backed up my files and tried to create an incremental backup. Not only is the incremental backup as large as the full backup (when there were hardly any changes) but several files cannot be read.


    Error reading the file. (0x40001)
    Tag = 0x61F1883FE50B0A2F
    (0x1003EB)
    Tag = 0x14181C22EF45AC00: Retry/Ignore/Cancel
    Any thoughts?
     
  2. MerlinAZ

    MerlinAZ Registered Member

    Joined:
    Aug 22, 2004
    Posts:
    91
    Are you running a background defragger like Diskeeper or Perfect Disk?
    If you are, since the drive is constantly changing, the incremental backups could be as large as the original full backup.
     
  3. spleenwort

    spleenwort Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2006
    Posts:
    6
    I am running Diskeeper 10. Thanks for the tip. I'll disable and retry.
     
  4. a4b5

    a4b5 Registered Member

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Posts:
    3
    I'm encountering the same error message when trying to create a differential backup. I've created an image without problems.

    Has anyone else seen this error?
     
  5. seekforever

    seekforever Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Posts:
    4,751
    No, no but if I did the first thing I would do is run chkdsk X: /r substitute the letter of the partition for X.

    Run this on the partition(s) being imaged and the partition the archive is located in.

    Have you validated the base image you are adding the differential to?
     
  6. a4b5

    a4b5 Registered Member

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Posts:
    3
    There is no base image yet ... I'm trying to create a differential using TI 10's backup location ... it should create the base image for me.

    The I can try the disk check, but the odd thing is that if I run the backup multiple times in a row it errors on different files each time.
     
  7. aussiegtc

    aussiegtc Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2006
    Posts:
    23
    I also have recently found the "Error reading the file. (0x40001)" error when trying to create a full data backup of the "My Documents" directory. This is always on different files - and I've run Chkdsk, etc. with no errors.

    No doubt some MS updates have been pulled down since it last worked (although the last full was over a month ago, incrementals since).

    I am running XP MCE SP2.

    I think we have a "bug" with either a recent MS update on anti-virus (I'm running McAfee for reference)... I'd appreciate help too...

    Next step is to try through a boot disk - this should negate any hard disk problems and point the finger directly at XP...
     
  8. aussiegtc

    aussiegtc Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2006
    Posts:
    23
    Booting from CD and creating a "data backup" works without any errors. This points to a problem with either (1) Windows XP (a recent update I'd bet), (2) McAfee anti-virus updates (?) or (3) Acronis software itself...

    Now - for now the workaround is the best bet for me, but not ideal. Images seem to create okay under Windows and I only saw the error when creating a data backup - your mileage may vary.

    I'd say as more than one of us is seeing this hopefully someone will work out the issue and provide a fix.
     
Thread Status:
Not open for further replies.