jv16 PowerTools 1.3 free version stopped working

Discussion in 'other software & services' started by minacross, Jan 8, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. minacross

    minacross Registered Member

    Joined:
    May 12, 2002
    Posts:
    657
    is it a protection system to force you to buy the new version ?
     

    Attached Files:

  2. Eagle1

    Eagle1 Security Expert

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Posts:
    206
    Location:
    Rio Rancho NM - Nevis, West Indies
    I've had 3 clients and my brother-in-law tell me they had the same message yesterday. This morning mine did it too. :(

    They must have put some type of timer or something on the last freeware version because I've not seen a single net access attempt by the app in any log, ie, firewall, router, etc.
     
  3. FanJ

    FanJ Guest

    Hi,

    I just fired it up to see what happens (only started it and then exit): no such warning here.....
     
  4. FanJ

    FanJ Guest

    PS:

    MD5 checksum:

    1c6c568ba56d097c466f70686cf9c986 jv16 PowerTools.exe
     
  5. minacross

    minacross Registered Member

    Joined:
    May 12, 2002
    Posts:
    657
  6. JayK

    JayK Poster

    Joined:
    Dec 27, 2002
    Posts:
    619
    Another solution, reset your clock.
     
  7. Paul Wilders

    Paul Wilders Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Posts:
    12,472
    Location:
    The Netherlands
    We don't encourage this.

    regards.

    paul
     
  8. JayK

    JayK Poster

    Joined:
    Dec 27, 2002
    Posts:
    619
    What is "this" ?
     
  9. Paul Wilders

    Paul Wilders Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Posts:
    12,472
    Location:
    The Netherlands
    JayK,

    "this" refers to resetting the clock.

    regards.

    paul
     
  10. JayK

    JayK Poster

    Joined:
    Dec 27, 2002
    Posts:
    619
    No I mean, for what reason. II thought you mean "this" in the sense of getting around restrictions for software.
     
  11. Paul Wilders

    Paul Wilders Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Posts:
    12,472
    Location:
    The Netherlands
    In principal: that's the reason indeed - not only in regard to this specific software, but overall.

    regards,

    paul
     
  12. MikeBCda

    MikeBCda Registered Member

    Joined:
    Jan 5, 2004
    Posts:
    1,627
    Location:
    southern Ont. Canada
    Add me to the ones who loved the JV-16 while it was still freeware.

    And I too suddenly and mysteriously got that "old version" notice and refusal to run for the first time last weekend, after it had performed marvelously for months.

    I'm guessing that moving into the new year, with systems dates in 2004, is probably what triggered whatever/wherever to disable it.

    I don't know if anyone else tried this -- but I still had the installer for it (those installers can be handy to save, sometimes ;) ). So I tried un-installing and re-installing -- and got exactly the same "old version" result.

    P.S. I went looking for a substitute replacement, and as expected nothing else came even close. In particular, nothing could match JV-16's explanations of why it was unhappy with what it found ("file doesn't exist", etc.).

    But take a look at Easy-Clean, at toniarts. While it suffers from the same lack of feedback, it does have a wide range of tools similar to the JV-16.
     
  13. Eagle1

    Eagle1 Security Expert

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Posts:
    206
    Location:
    Rio Rancho NM - Nevis, West Indies
    I thought I had the last freeware version but I guess not. It sure took quite awhile to kick in....hmmm

    Anyway, I just went ahead a bought the upgrade. Its well worth it. :)
     
  14. Paul Wilders

    Paul Wilders Administrator

    Joined:
    Jul 1, 2001
    Posts:
    12,472
    Location:
    The Netherlands
    I'm sure Journi will be pleased with your decision, Ahmad - one can't blame any developer for going commercial if only to cover the expenses ;)

    regards.

    paul
     
  15. Cochise

    Cochise A missed friend

    Joined:
    Jan 26, 2003
    Posts:
    2,549
    Location:
    North Thoresby Lincs Good Olde England
    You sent me running off to check up on my jv16, for what it's worth men, mines still working just fine, (PHeeew!

    Regards, Cochise, :cool: :D
     
  16. optigrab

    optigrab Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Posts:
    624
    Location:
    Brooklyn/NYC USA
    My JV16 stopped working too. Will look into JV16 PowerTools 1.3.0.195 per the above post/link.

    I was thinking of giving Ace Utilities a try... anyone with experience with Ace Utilities?
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.