Just downloaded CounterSpy version 2.1

Discussion in 'other anti-malware software' started by one111, Feb 6, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. one111

    one111 Registered Member

    Joined:
    Apr 6, 2005
    Posts:
    92
    When I did a full scan everything went fine until it came to the registry. At the beginning of the scan (after around 90 files) suddenly it stopped and froze.
    I tried this repeatedly and it continues to stop and freeze.
    Anyone else have this problem? Any ideas?
     
    Last edited: Feb 6, 2007
  2. eburger68

    eburger68 Privacy Expert

    Joined:
    Mar 4, 2002
    Posts:
    244
    one111:

    You wrote:

    Is it freezing or stopping in the same location in the Registry? If so, would you please do the following:

    1) Go View >> Settings, then hit the "General" tab.

    2) Under Scan Display Options, select "Display the progress bar with the progress text."

    3) Click "Save" to save your settings.

    Now re-run that full scan and watch the progress text as it flashes what it's scanning. When the scan freezes, what Registry key is visible in the progress text?

    Thanks,

    Eric L. Howes
    Sunbelt Software
     
  3. one111

    one111 Registered Member

    Joined:
    Apr 6, 2005
    Posts:
    92
    HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/CLASS/SHELL/

    Afterwards it's written something illegible

    Thanks Eric for your help
     
  4. eburger68

    eburger68 Privacy Expert

    Joined:
    Mar 4, 2002
    Posts:
    244
    one111:

    Great, that sounds like the culprit. Could you open RegEdit.exe, locate the RegKey in question, export it to a .REG file, ZIP it up, then email it to me at:

    ehowes(at)sunbelt-software.com

    We've been trying to repro this error in house without success. If we can get our hands on a Reg key causing the problem, our chances of fixing it go way up.

    Thanks,

    Eric L. Howes
    Sunbelt Software
     
  5. one111

    one111 Registered Member

    Joined:
    Apr 6, 2005
    Posts:
    92
    Thanks Eric, it's on the way to you
     
  6. eburger68

    eburger68 Privacy Expert

    Joined:
    Mar 4, 2002
    Posts:
    244
    one111:

    Got the file. Unfortunately, whatever is causing the problem in your Registry did not survive the export to a .REG file, for whatever reason.

    I am seeing a trend in the reports we've had on this problem. Ofthe four cases I know of, one was on German XP, another on Hungarian XP, another on Russian XP, and the fourth on Hebrew XP -- all languages with special characters.

    That at least gives us a lead to pursue.

    Eric L. Howes
    Sunbelt Software
     
  7. one111

    one111 Registered Member

    Joined:
    Apr 6, 2005
    Posts:
    92
    In the meanwhile, should I switch back to the old version?
     
  8. eburger68

    eburger68 Privacy Expert

    Joined:
    Mar 4, 2002
    Posts:
    244
    One111:

    Given the errors you reported, you might consider switching back. We're going to be releasing several bug-fix builds over the next few weeks. What build the fix for your problems makes it into is an open question at this point, as we're still investigating.

    Best,

    Eric L. Howes
    Sunbelt Software
     
  9. one111

    one111 Registered Member

    Joined:
    Apr 6, 2005
    Posts:
    92
    Eric, I went back to version 1.5 again and everything is fine again.

    Will you let us know when you've made a fix for the problem so we can download the new version (either in the forum or by e-mail)?

    Thanks
     
  10. one111

    one111 Registered Member

    Joined:
    Apr 6, 2005
    Posts:
    92
    Thanks for the fix Eric, you're the greatest!

    I knew I could count on you guys.
     
Thread Status:
Not open for further replies.