Jetico Firewall v2.1.0.12

Discussion in 'other firewalls' started by wat0114, Nov 14, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. wat0114

    wat0114 Registered Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Posts:
    1,985
    Location:
    Canada
  2. kerykeion

    kerykeion Registered Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Posts:
    267
    Location:
    Philippines
    It's aliveeeeeeeee!! This is one of the firewalls that I like using as it performs like the good old Sygate firewall.
     
  3. whitedragon551

    whitedragon551 Registered Member

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Posts:
    3,189
    Location:
    USA
    You could always check out LnS.

    Every time I tried Jetico I had nothing but issues.
     
  4. 0strodamus

    0strodamus Registered Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Posts:
    1,047
    Location:
    United Surveillance States
    I've run into compatibility issues running JPF alongside some other AV/security programs, so I dropped it in favor of LnS. I wish the HIPS components were optional as that is what I think the source of my issues were from. Also seemed to have a higher constant I/O than LnS if I remember correctly. I was hoping for some bigger changes than Windows 8 compatibility. I miss the user friendly JPF 2 GUI though - IMHO it is still the best out there.
     
  5. Ring0

    Ring0 Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Posts:
    66

    - always.
     
  6. Disney

    Disney Registered Member

    Joined:
    Oct 15, 2012
    Posts:
    103
    Location:
    USA
    Very good firewall !!
     
  7. wat0114

    wat0114 Registered Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Posts:
    1,985
    Location:
    Canada
    They can be bypassed...
     

    Attached Files:

  8. 0strodamus

    0strodamus Registered Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Posts:
    1,047
    Location:
    United Surveillance States
    Those settings didn't work for me.
     
  9. wat0114

    wat0114 Registered Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Posts:
    1,985
    Location:
    Canada
    You should see, for example with "Indirect Access to Network" bypassed, as shown in the screenshot. "ask" checkbox is cleared, followed by "accept" then "continue".
     

    Attached Files:

  10. 0strodamus

    0strodamus Registered Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Posts:
    1,047
    Location:
    United Surveillance States
    @wat0114: Thanks for taking the time to demonstrate how to bypass rules. I know how to do that and it did not alleviate the conflict issues I had with the software. The only solution that worked was to uninstall the firewall or the software it conflicted with.

    I downloaded the latest version to play around with in a VM and I am getting an error that the software is not genuine. I downloaded twice and still get this error. Anyone else notice this?

    jpfw.png
     
  11. wat0114

    wat0114 Registered Member

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Posts:
    1,985
    Location:
    Canada
    Sorry, I hadn't realized you've been a veteran user of the fw, until I happened upon some older Jetico threads :)

    Jetico can certainly cause grief with occasional inexplicable alerts that don't reflect the ruleset. It's happened to me at times, and I think it's because there is sometimes inter-process activity going on in memory that Jetico is alerting on, and I've found that shutting down/restarting the fw or even re-booting the computer will resolve the "phantom" alerts. It seems especially prevalent after making a significant ruleset change such as with group application rules.

    As for the error you're getting, I have not seen that, but I'm using the previous version to the latest.

    I've been using it on Windows 7 the past couple days, a revisit of sorts, and it seems to be working exceptionally well after more or less finalizing the ruleset.
     
  12. 0strodamus

    0strodamus Registered Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Posts:
    1,047
    Location:
    United Surveillance States
    I'm glad it's working for you because it is an excellent firewall. It's also nice to have such helpful people in these forums. :thumb:

    I've noticed the same inter-process weirdness that you described. I bypassed it due to the endless prompting. I also remember that one time I had to reset my ruleset back to default due to something I did that the firewall didn't like. That was a real pain, but it is nice that the ruleset is in easily edited XML (plus I had a backup of course).

    I emailed Jetico about the "not genuine" error. Whatever they say, I'll probably be sticking with LnS for now.
     
  13. 0strodamus

    0strodamus Registered Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Posts:
    1,047
    Location:
    United Surveillance States
    Just wanted to followup in case anyone else gets the not genuine error. The issue is that the Windows Root Certificates are not up to date. Jetico recently updated their signing certificate. Installing the latest update from Microsoft solved the problem.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.