Is NOD32 AV 5 fairly stable?

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by acillatem, Nov 5, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. acillatem

    acillatem Registered Member

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Posts:
    179
    I'm not one to download a new version until the bugs are pretty much worked out, so what is the general consensus on NOD32 Antivirus 5. Thanks in advance!

    Just curious what this live installer is also. I read someone say they didn't want to use it. Any feedback on that also appreciated.
     
  2. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    You may avoid the live installer by downloading from the below links:

    http://www.eset.eu/download/registered

    http://www.eset.eu/download/trial

    You would have to Browse this sub-forum to make the determination for yourself if you are ready to proceed to the v5 engine.
    If your software is outdated, perhaps this would be a step in the right direction.
     
  3. acooldozen

    acooldozen Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2005
    Posts:
    218
    Location:
    White Rock, BC, Canada
    Hi siljaline.............the Registered link is not functioning?
     
  4. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada
    v5 work fine here since beta version.

    New features are interesting ut many dont like HIPS, just read about it here
     
  5. acooldozen

    acooldozen Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2005
    Posts:
    218
    Location:
    White Rock, BC, Canada
    Using v5.0.94.0 on two laptops. One with W7 Ultimate and one with W7 Home Premium...........No Hiccups here...........so far!
     
  6. acillatem

    acillatem Registered Member

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Posts:
    179
    I downloaded it last night......no problem yet. What is HIPS?
     
  7. acooldozen

    acooldozen Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2005
    Posts:
    218
    Location:
    White Rock, BC, Canada
  8. acillatem

    acillatem Registered Member

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Posts:
    179
    Thanks!
    So it's just extra protection on top of the regular AV protection of previous versions? Still not sure I understand it's primary function.
     
  9. acooldozen

    acooldozen Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2005
    Posts:
    218
    Location:
    White Rock, BC, Canada
  10. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    The page or the downloads ? From where I sit, they both work. ;)

     
  11. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
  12. acooldozen

    acooldozen Registered Member

    Joined:
    Oct 16, 2005
    Posts:
    218
    Location:
    White Rock, BC, Canada
  13. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
  14. acillatem

    acillatem Registered Member

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Posts:
    179
    Thanks again!

    Still not sure the best way to configure it though. I'm assuming just leaving it at the default settings would be fine, since I've never had any major problems without it even being there. Just not sure.
     
  15. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    Choose advanced set-up when installing, this way, you will be offered all the options. Someone should post a guide or put up a stickie for this.

    If you look at figure 2.5 you will see the custom installation mode prompt.

     
  16. acillatem

    acillatem Registered Member

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Posts:
    179

    Yeah, I saw that, and I've never used the custom installation, as it has always been recommended to just install NOD32 with the default settings. I'd have to reinstall it now to get the advanced setup now, yes?
     
  17. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    You would have to do a full reinstallation to be offered these options, save your settings first.
     
  18. acillatem

    acillatem Registered Member

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Posts:
    179
    Well, it's basically default settings, other than my scheduler setting for my weekly scan, so that doesn't warrant saving my settings. What I'm more curious about is whether or not it's worth it to configure this HIPS. Is it really that critical, as opposed to the default setting it's at now?
     
Thread Status:
Not open for further replies.