Is it necessary to copy partitions also or just NTFS (C:)?

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by zoril, Mar 12, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zoril

    zoril Registered Member

    Joined:
    May 31, 2005
    Posts:
    243
    Currently I have 1 internal hard drive:-

    NTFS (C:) Pri Act 199.7 GB type NTFS
    FAT32 (I:) Pri 3.3 GB type FAT32(LBA)
    FAT16 Pri 62.7MB type FS:FAT16 partition :0>

    I have the dell partition re ctrl F11

    When doing a complete disk backup is it necessary to copy the FAT32 and FAT16 or will the NTFS (C:) be adequate? Replies appreciated...

    Howard
     
  2. bobdat

    bobdat Registered Member

    Joined:
    Jul 6, 2005
    Posts:
    316
    Re: Is it necessary to copy partitions also or just NTFS (C:)?

    I think you've already gone beyond this point post based upon your other thread.
     
  3. zoril

    zoril Registered Member

    Joined:
    May 31, 2005
    Posts:
    243
    Re: Is it necessary to copy partitions also or just NTFS (C:)?

    I have already created a backup earlier, but when I did it I just backed up the C: drive. Is it maybe best to back up the other also? I was a little uncertain what they referred to....Howard:)
     
  4. Menorcaman

    Menorcaman Retired Moderator

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    4,661
    Location:
    Menorca (Balearic Islands) Spain
    Re: Is it necessary to copy partitions also or just NTFS (C:)?

    Hello Howard,

    If you want to keep the Dell MBR then don't ever activate TI's Startup Recovery Manager (SRM) as it will be overwritten by TI's own special MBR (create a Secure Zone if you really must but don't accept the default option to also activate the SRM). Allowing TI to overwrite the MBR will result in you loosing the ability to boot from Dell's hidden Recovery partition.

    To ensure that your current MBR is included in a TI image you must choose to backup the whole hard drive by ticking the box adjacent to the system Disk (usually Disk 1) rather than the individual partitions. See this previous thread titled <Does TI copy the MBR> for explanatory screenshots.

    Regards
     
  5. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Re: Is it necessary to copy partitions also or just NTFS (C:)?

    Hello zoril,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    Please also take a look at my reply in this previous thread. It should make situation more clear.

    If you have any further questions concerning Acronis software, please feel free to submit a request for technical support or post any of them on this forum. We will certainly try to help you in resolving any issues.

    Thank you.
    --
    Alexey Popov
     
Thread Status:
Not open for further replies.