Introducing, The New Prevx Edge.

Discussion in 'Prevx Releases' started by trjam, Nov 13, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. _kronos_

    _kronos_ Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Posts:
    126
    what are the areas scanned from Prevx Edge during the full (and scheduled) scan? can them be edited from the user?:)

    Regards
     
  2. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    Hello,
    We don't offer a removal tool for Edge and we try and not publicly divulge the information on exactly how to remove it as that can be used by malware.

    I believe support will be merging your license key to just CSI as you requested, but if you could try disabling any AVs you have and then uninstalling Edge, rebooting, and then reinstalling Edge that should remove any trace and then reinstall it to replace all of the files.
     
  3. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    Edge looks through loading points on the system, files in system areas on the disk, and programs loaded in memory as well as the registry and a detailed check for rootkits. The user can't edit the areas, however, registered users can run a custom scan which will let them add folders, files, drives, etc. to the scan job :)
     
  4. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    Depending on your heuristic settings, Edge is generally completely silent and has very few FPs :)
     
  5. Dregg Heda

    Dregg Heda Registered Member

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Posts:
    830
    This is on default settings?
     
  6. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    Yes, the default settings are a strong blend between heuristic detection and generated warnings - you should experience very few FPs with the default settings.
     
  7. GES/POR

    GES/POR Registered Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Posts:
    1,490
    Location:
    Armacham
    Ok im filling in an official complaint: Ive had no fp
    s with highest heuristic settings! o_O
     
  8. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    Sorry, but I can't make us produce more FPs for you, no matter how much you ask :D :D
     
  9. GES/POR

    GES/POR Registered Member

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Posts:
    1,490
    Location:
    Armacham
    As a customer i demand it :p
     
  10. Baldrick

    Baldrick Registered Member

    Joined:
    May 11, 2002
    Posts:
    2,541
    Location:
    South Wales, UK
    IMHO it does have a low FP count but having said that if any are reported Prevx generally sorts them out & provides an updated database very quickly.

    :D
     
  11. rolarocka

    rolarocka Guest

  12. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
  13. rolarocka

    rolarocka Guest

    This is still being a fp for me:
     

    Attached Files:

  14. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    Whoops :D Got the wrong one last time! NOW its fixed :)
     
  15. rolarocka

    rolarocka Guest

    Yep no more fp. :D
     
  16. mhallerman

    mhallerman Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Posts:
    180
    Joe,

    Sometimes when I initiate a scan of a file or files from the context menu, I get the message afterwards that Edge scanned the number of files I selected, at other times 0 files, as in the screenshot attached.

    Is this possibly a known issue?

    Thanks,
    Mark.

    (Using ver. 3.0.1.3)
     

    Attached Files:

    • edge.jpg
      edge.jpg
      File size:
      11.3 KB
      Views:
      252
  17. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    This isn't a known issue, but definitely looks like it should be one :D

    When you are receiving the prompt of 0 files scanned, what kinds of files are you scanning?
     
  18. mhallerman

    mhallerman Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Posts:
    180
    Thanks Joe - latest I see has been on avi's - one try comes up saying 1 scanned, 5 seconds later I try again, seems to scan it but says 0.

    This happened to me yesterday but I don't recall what file types I was scanning, but more than likely avi's.....

    Thanks,
    Mark.
     
  19. RejZoR

    RejZoR Registered Member

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    Good to see Prevx Edge now supporting 64bit Vista. Already installed and running smooth. :D
     
  20. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,102
    Location:
    North Carolina USA
    Yep, I think it is safe to say, that, "This isnt the same old Prevx anymore.";)
     
  21. PrevxHelp

    PrevxHelp Former Prevx Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Posts:
    8,242
    Location:
    USA/UK
    We're going to look into this further and see if we can make any fixes to this behavior :) Thank you for the report!
     
  22. mhallerman

    mhallerman Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Posts:
    180
    Sure thing Joe. Thanks again.

    Mark.
     
  23. Dregg Heda

    Dregg Heda Registered Member

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Posts:
    830
    Thanks for the response prevxhelp! Oh and what is edge's self-protection like?
     
  24. Baldrick

    Baldrick Registered Member

    Joined:
    May 11, 2002
    Posts:
    2,541
    Location:
    South Wales, UK
    Hi Joe

    Have been trying to reproduce this over a selection of files but so far have failed although one large .txt file did take so inordinately long that I thought that the scan had failed. Eventually responded and completed but that was strange (nothing in the Event Viewer/Applications).

    Will keep on trying until I see a further post form you as to whether this has been resolved or not.

    Cheers



    :D
     
  25. Biscuit

    Biscuit Registered Member

    Joined:
    May 26, 2006
    Posts:
    978
    Location:
    Isle of Man
    I also saw this a couple days ago while manually scanning my USB (U3) pen drive. It worked fine today though.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.