Introducing AX64 Time Machine - hybrid imaging/snapshot software

Discussion in 'backup, imaging & disk mgmt' started by Isso, Jan 18, 2013.

  1. wajamus

    wajamus Registered Member

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Posts:
    321
    Location:
    Australia
    Hi there,

    Thank you Froggy and others for testing out the beta. Thanks to those who took the plunge with testing. We see the problem and are urgently fixing.

    We will have another build next week. As for now, be aware that this is a beta and you are using at your own risk. Remember to backup before hand.

    Thanks everyone.

    Regards,

    Waj
     
  2. twl845

    twl845 Registered Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Posts:
    4,186
    Location:
    USA
    Is there any quality control before releasing a beta to the public?
     
  3. TheRollbackFrog

    TheRollbackFrog Registered Member

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Posts:
    4,475
    Location:
    The Pond - USA
    Let us all not forget... it's a BETA after all :ninja:
     
  4. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    71,316
    Location:
    U.S.A.
    BETA (Beware Experimental Test Application) :D
     
  5. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,612
    Location:
    USA
    But a BETA that behaves like an ALPHA.
     
  6. warrior99

    warrior99 Registered Member

    Joined:
    Nov 21, 2014
    Posts:
    49
    6 successful hot restores one successful cold restore , no issue or glitch so far.
    version 2.0.0.528 fail and failed on my system with issues just like TheRollbackFrog described
    but for me this new beta is working a treat.
     
  7. beethoven

    beethoven Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Posts:
    1,305
    and again I wonder why there is only one thread for the product happily mixing beta testing and problem solving for various prior versions. Apart from the sheer size which makes it impossible to tackle for anyone arriving late to the party, we now have varying topics about issues happening with released versions 1, 2 and the new beta. I have installed V 1 on one pc and used is a few times but feel very uneasy on actually trusting it. I have not updated to V2 given the many issues others have reported, feeling V2 may not be stable yet. So the fact that we now combine this with additional beta versions that are discussed int his same thread, seems very counterproductive to me. There really should be a separate thread at least for beta testing.
     
  8. bgoodman4

    bgoodman4 Registered Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Posts:
    3,235
    Wilders management has refused to allow this I believe.
     
  9. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    20,590
    I am afraid that won't happen. By design this forum only hosts one support forum for major categories of software. In the case of backup it is Paragon. But to give a bit of leeway threads of this nature are allowed with vendor participation, but what you are suggesting would turn it into what would amount to a support forum.
     
  10. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    pete i do agree a beta thread would be awesome just to keep the myriad of info separate but i also understand how the forum works. ax64 should have a forum setup imo like most companies do instead of mostly relying on this thread (unless they do but i have not seen one) this seems to be the place everyone is directed to whenever i see ax64 questions or issues on other forums its great to give wilders exposure but being this is not their "support" forum im surprised they have had as much leniency as they have. personally i appreciate wilders allowing it so i can keep up on the releases (even though currently i use it rarely till they get some things worked out) and issues, so ill say thanks its appreciated!

    on another note waj when we will see any updates to real copy at all? i believe the beta was released last nov. and nothing since. just being curious did work on that totally stop for now?
     
  11. wajamus

    wajamus Registered Member

    Joined:
    Oct 9, 2013
    Posts:
    321
    Location:
    Australia
    Hi Wilders Folks,

    As you know a beta was released that makes hot restore the new default. We would really appreciate people to continue testing the beta and reporting the issues to us. We thought we knew what the issue was, but are simply unable to recreate the issue Froggie has reported.

    In fact, internal testing shows the app is more stable than ever. But the findings of Froggie are not to be taken lightly so we really do encourage people to test out the beta and report the issues to us. Logs, screen shots succint descriptions of what went wrong will go a long way to making this a better app.


    Do note this is a beta so do remember to use caution and backup with you chosen alternative solution.

    Thanks guys
     
    Last edited: Nov 23, 2014
  12. bgoodman4

    bgoodman4 Registered Member

    Joined:
    Jan 13, 2009
    Posts:
    3,235
    Some time ago we were told that all the devs efforts would be directed to AXTM and that once this was working well attention would be focused on RealCopy so you are correct, dev of RC is, for the time being (I believe) on hold.
     
  13. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,778
    So, how do we start a new chain of backups?
    Do we uninstall the existing version, then install this version?
     
    Last edited: Nov 24, 2014
  14. michaelwileman

    michaelwileman Registered Member

    Joined:
    Apr 29, 2013
    Posts:
    24
    Location:
    plymouth uk
    Beta has been ok on my machine,but yesterday stuck on 94% during restore.
     
  15. Kit1cat

    Kit1cat Registered Member

    Joined:
    May 1, 2013
    Posts:
    148
    Location:
    Plymouth, UK
    latest v2 beta still not working on my system, logs sent.
     
  16. Masterblaster

    Masterblaster Registered Member

    Joined:
    Apr 19, 2013
    Posts:
    262
    Location:
    USA
    Too many problems with v2. I understand it's beta. I guess you can call if beta forever.
    I would hope by this time you would have provided a more stable version of v2.
     
  17. zfactor

    zfactor Registered Member

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Posts:
    6,103
    Location:
    on my zx10-r
    mine got stuck during a restore last night with the new beta. rebooted and happened again and i ended up restoring from a ifw image and re-installed the previous "stable" version and tried again and it worked.
     
  18. paracanary

    paracanary Registered Member

    Joined:
    Aug 21, 2007
    Posts:
    12
    I have done 6 hot restores and 1 cold and can not get the beta to fail. Even tried a hot restore during an active defrag. So far it has been perfect. My backups are stored on a bitlocker drive which hasn't been an issue. So the issues must be caused by a particular hardware software combination.

    So this works for me
    windows 8.1 x64 pro with bit locker and file encryption
    Dexpot virtual desktops ( all short cuts on 6 desktops restored correctly)
    sabertooth intel motherboard
    6 gig memory
    2 SSD 3 hard drives
     
  19. paracanary

    paracanary Registered Member

    Joined:
    Aug 21, 2007
    Posts:
    12
    For me, I just used a new destination folder. That way you can always go back to the original backup
     
  20. Chamlin

    Chamlin Registered Member

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Posts:
    449
    Hi Hadron, I create an archive folder for the "retiring" chain (labeling it such); then AXTM can backup to the usual folder. When it sees no prior images, that's the new chain starter.
     
  21. Hadron

    Hadron Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2014
    Posts:
    1,778
    Thanks guys for your answers. :thumb:
     
  22. Kit1cat

    Kit1cat Registered Member

    Joined:
    May 1, 2013
    Posts:
    148
    Location:
    Plymouth, UK
    Have been supplied with a new v2 beta that is now working on my system, but I did find hot restore very slow compared to v1.
     
    Last edited: Nov 25, 2014
  23. arsenaloyal

    arsenaloyal Registered Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Posts:
    513
    can ax64 be used to restore backups to a PC with new hardware?
     
  24. Zero3K

    Zero3K Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2004
    Posts:
    374
    Location:
    Louisville, KY
    It should be able to do that with the beta that was made available for downloading earlier this week.
     
  25. Gjbth

    Gjbth Registered Member

    Joined:
    May 19, 2014
    Posts:
    29
    Zero3K, you mention a beta being made available earlier this week. is there a newer version than 548 and if so where can I download it.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.