Internet Speed Test Compare!!

Discussion in 'other software & services' started by Triple Helix, May 18, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,011
    Location:
    Ontario, Canada

    Attached Files:

  2. dog

    dog Guest

    I got super speed :p

    Boy cached files load fast :ninja: :D
     

    Attached Files:

  3. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,873
    Location:
    SW. Oklahoma
  4. puff-m-d

    puff-m-d Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    4,451
    Location:
    North Carolina, USA
    Mine is not too bad ;) ...
     

    Attached Files:

  5. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,873
    Location:
    SW. Oklahoma
    second test
     

    Attached Files:

  6. Primrose

    Primrose Registered Member

    Joined:
    Sep 21, 2002
    Posts:
    2,743
    Last edited: May 18, 2005
  7. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,011
    Location:
    Ontario, Canada
    Well Come on I can boost the test to!!


    Sorry this was meant for DOG!!;) :D :eek:

    Cheers, Good Doggie!!
     

    Attached Files:

    Last edited: May 18, 2005
  8. Triple Helix

    Triple Helix Webroot Product Advisor

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Posts:
    12,011
    Location:
    Ontario, Canada

    Attached Files:

  9. hayc59

    hayc59 Guest

    I Did Ok
     

    Attached Files:

    • qq.jpg
      qq.jpg
      File size:
      25 KB
      Views:
      1,419
  10. WSFuser

    WSFuser Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Posts:
    10,632
    i thought my dsl was fast, but apparently its slow compared to other ppls service. :(
     

    Attached Files:

  11. Cochise

    Cochise A missed friend

    Joined:
    Jan 26, 2003
    Posts:
    2,549
    Location:
    North Thoresby Lincs Good Olde England
    Woah!........DO I need help here or what??...........

    'Allstream'.......472 Graphics......436 Text......


    'Speakeasy'.....Download 473......Upload 243........


    'Froggy'......Download 485......Upload 146........

    Quality of Service 51%??!!.........

    And there was me thinking I was up with the Whizzers..... :D :D

    I'm on ADSL.

    Cochise, :cool:
     
  12. greyfox

    greyfox Registered Member

    Joined:
    Jul 8, 2003
    Posts:
    577
    Location:
    Washington State USA
    Yeh, I think I need help too. Here I thought being on cable high speed service was fast. :rolleyes: Better than dialup I guess. Could using a really old computer be a factor?

    Allstream - 889 and 583

    Froggy - 536 and 407

    Speakeasy - 1090 and 350
     
  13. Cochise

    Cochise A missed friend

    Joined:
    Jan 26, 2003
    Posts:
    2,549
    Location:
    North Thoresby Lincs Good Olde England
    Don't know about 'Old Computer' having anything to do with it Greyfox...

    Mine is only two years old and your scores are better than mine??!! :'(

    I have Packard Bell...Win XP...2gig Pentium 4....40gig HDD and 256 Ram?... :D



    Cochise, :cool:
     
  14. peakaboo

    peakaboo Registered Member

    Joined:
    Oct 20, 2002
    Posts:
    377
    some other stuff which can impact speed:

    1) proxy use (if you use proxomitron put it on by pass for the test)
    2) av scan (up to you if you trust the site)
    3) doing the test a 2nd or 3rd time and not clearing your cache (allstream test result can be manipulated if you do not clear your cache)
    4) your network congestion
    5) Your Browser
    6) etc....

    try this test to eliminate #3 cache issue if the others will post again:

    http://us.mcafee.com/root/speedometer/default.asp
     
  15. WSFuser

    WSFuser Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Posts:
    10,632
    using a different computer (but same connection), i cleared the cache and got the following results, a bit more accurate so maybe outpost and/or nod32 slowed it down on my main comp? mcafees test shows similar results but for it, i dont need to clear the cache.
     

    Attached Files:

  16. Smokey

    Smokey Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2002
    Posts:
    1,513
    Location:
    Annie's Pub
    IMO all tests are rubbish and not reliable.:rolleyes: *puppy*
     
  17. Eldar

    Eldar Registered Member

    Joined:
    Jul 12, 2004
    Posts:
    2,126
    Location:
    Vilvoorde (Belgium)
    I like that test. :cool:
     

    Attached Files:

  18. Cochise

    Cochise A missed friend

    Joined:
    Jan 26, 2003
    Posts:
    2,549
    Location:
    North Thoresby Lincs Good Olde England
    Just ran the tests again and got this......

    Cochise, :cool:
     

    Attached Files:

  19. Cochise

    Cochise A missed friend

    Joined:
    Jan 26, 2003
    Posts:
    2,549
    Location:
    North Thoresby Lincs Good Olde England
    And this.....the first Post was Graphics, this one is for Text..
     

    Attached Files:

  20. Cochise

    Cochise A missed friend

    Joined:
    Jan 26, 2003
    Posts:
    2,549
    Location:
    North Thoresby Lincs Good Olde England
    And this one is the 'Froggy' one...... :D


    Cochise, :cool:
     

    Attached Files:

  21. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,873
    Location:
    SW. Oklahoma
    tried it again today ;)
     

    Attached Files:

  22. Cochise

    Cochise A missed friend

    Joined:
    Jan 26, 2003
    Posts:
    2,549
    Location:
    North Thoresby Lincs Good Olde England
    I think I have to string along with Smokey here....these tests don't seem to make any sense........... :doubt: :D.............(Or do they?)....


    Cochise, :cool:
     
  23. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,873
    Location:
    SW. Oklahoma
    Probably the more accurate is frog
     
  24. peakaboo

    peakaboo Registered Member

    Joined:
    Oct 20, 2002
    Posts:
    377
    To bolster what has been said:

    from Intel:

    Internet connection speed varies depending on your Internet Service Provider, modem type, time of day, browser version, operating system, traffic, and intersecting signals. Results are not a guarantee of true connection speed.

    they left out proxy use and impact of AV shields and other protection we use to use the net safely etc...

    with that said they have a speed test here which seems to match the download speeds I have seen:

    http://intel.com/personal/do_more/broadband/speedtest.htm
     
  25. Cochise

    Cochise A missed friend

    Joined:
    Jan 26, 2003
    Posts:
    2,549
    Location:
    North Thoresby Lincs Good Olde England
    Peakaboos' Intel Test gave me an average of 335.4 over four tests........ :D

    Does anyone ever get the full promised 512kbs?.... ;)

    On 'Intel I get:- 335.4 and on McAfee I get:- 460.8........

    By the way, all my Tests have been taken with AV and FW working...no difference whether cached or not and using IE Browser......


    Cochise, :cool:

    All I get on 'Speakeasy' is this:-
     

    Attached Files:

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.