Internet Connection problem

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by fosius, Dec 27, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. fosius

    fosius Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Posts:
    479
    Location:
    Partizanske, Slovakia
    Hi all,
    I installed EAV 3.0.621 on my Vista computer. Since then, I have problems with internet connection. Randomly, I just cannot access the web. Strange thing is that I can ping any server. Vista shows that I have Local and Internet access. Vista's "diagnose and repair" function reports that Vista was able to ping remote server but did not receive any response. The only solution is to restart PC. So I have uninstalled EAV and installed NOD32 2.7 and everything is alright now... Anyone else?
     
  2. Vettetech

    Vettetech Former Poster

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Posts:
    339
    Did you make IE or Firefox a web browser selection in the web browser tab in NOD32? No problems for me. All I did was install it. Did you completely uninstall the previous version and delete all reg entries?
     
  3. ASpace

    ASpace Guest

    Uninstall any NOD32 v2 version , then the below instructions

    Repair Winsock
    Windows Vista

    1. Goto Start and perform search for the Command prompt
    2. Right click the Command prompt and run it as Administrator
    3. Type netsh winsock reset
    4. Press ENTER .
    5. Restart immediately !

    N.B. ! There is a space between the commands , example netshSPACEwinsockSPACEreset

    Finally install EA v3 and try again
     
  4. fosius

    fosius Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Posts:
    479
    Location:
    Partizanske, Slovakia
    I had this problem even with 3.0.566 version. Yes, I completely uninstalled and installed new version. I tried excluding Internet Explorer from scanning but it didn't help. With 2.7 version everything is OK.. So there must be something with 3.0 version..
     
  5. ASpace

    ASpace Guest

    I have seen such issue only when v2 was not uninstall correctly and winsock has got corrupted . Try the Winsock repair :rolleyes:
     
  6. fosius

    fosius Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Posts:
    479
    Location:
    Partizanske, Slovakia
    I will give it a try and let you know.
     
  7. gvWSF

    gvWSF Registered Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Posts:
    12
    I have exactly the same issue. Have no idea how to fix it :/
     
  8. gvWSF

    gvWSF Registered Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Posts:
    12
    Didn't help for me :doubt:
     
  9. fosius

    fosius Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Posts:
    479
    Location:
    Partizanske, Slovakia
    I tried resetting winsock yesterday and installed again NOD32 3.0. I thought the problem had been resolved but it happened again. I have no idea why it is happening with this new NOD32.. I have to switch back to 2.7 version. It is a pitty that nobody from ESET tried to help us with this problem.
     
  10. gvWSF

    gvWSF Registered Member

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Posts:
    12
    I emailed them with this issue and they suggested me not to use this version and downgrade to 2.7.
     
  11. fosius

    fosius Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Posts:
    479
    Location:
    Partizanske, Slovakia
    Maybe temporarily the only solution available...
     
Thread Status:
Not open for further replies.