Insufficient free memory or disk space...

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by De Hollander, Apr 12, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. De Hollander

    De Hollander Registered Member

    Joined:
    Sep 10, 2005
    Posts:
    718
    Location:
    Windmills and cows
    Performing a on-demand scan results in a "Insufficient free memory or disk space, or a problem with temp folders" error.

    So far, deleting and recreating the userprofile\temp and windows\temp folders with UAC enabled... Same problem.
    Trying version 4.0.474...same problem

    This solution

    http://www.eset.eu/knowledge-base/is-it-taking-an-unusually-long-time-to-scan-files

    or disabling UAC works.

    Besides disabling UAC or change the default permission for the Windows\Temp folder, any suggestion is welcome with this stubborn machine.

    4.2.40.10 (dutch) on a vista Home Premium SP2
     

    Attached Files:

  2. De Hollander

    De Hollander Registered Member

    Joined:
    Sep 10, 2005
    Posts:
    718
    Location:
    Windmills and cows
    Bump

    Nobody o_O
     
  3. Cudni

    Cudni Global Moderator

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    6,956
    Location:
    Somethingshire
    allow users write rights to temp folder as suggested. I looked on my install and user have that right (under Special right)
     
  4. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    It's not clear for which user the permissions were displayed in screenshot 1 (c:\windows\temp) but it doesn't seem the selected user had full permissions to that folder.
     
  5. De Hollander

    De Hollander Registered Member

    Joined:
    Sep 10, 2005
    Posts:
    718
    Location:
    Windmills and cows
    Screenhot 1 shows the rights for the default user that logs in as administrator (Gebruikers\***\Gebruikers)





    If I give write rights everthing works. But i'm under the impression that normaly those rights are not the default settings. At least I haven't change them.

    After the reply from Cudni i'm starting to doubt if the settings are correct for this spare machine.

    These are the settings with elevated command prompt type:

    icacls c:\windows\temp


    c:\windows\temp NT SERVICE\TrustedInstaller:(I)(F)
    NT SERVICE\TrustedInstaller:(I)(CI)(IO)(F)
    NT AUTHORITY\SYSTEEM:(I)(F)
    NT AUTHORITY\SYSTEEM:(I)(OI)(CI)(IO)(M,WDAC,WO,GA,DC)
    INGEBOUWD\Administrators:(I)(F)
    INGEBOUWD\Administrators:(I)(OI)(CI)(IO)(F)
    INGEBOUWD\Gebruikers:(I)(RX)
    INGEBOUWD\Gebruikers:(I)(OI)(CI)(IO)(GR,GE)
    MAKER EIGENAAR:(I)(OI)(CI)(IO)(F)

    The frown smiley is the letter I
     

    Attached Files:

    Last edited: Apr 18, 2010
Thread Status:
Not open for further replies.