Install ShadowProtect & ATI

Discussion in 'backup, imaging & disk mgmt' started by Ed_H, Sep 15, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ed_H

    Ed_H Registered Member

    Joined:
    Nov 10, 2004
    Posts:
    662
    Location:
    Chicago, IL
    I have been using ATI 8 for several years and it has only failed me a couple of times. After reading all the comments about SP I would like to trial it. Do I need to uninstall ATI first or can they both be on the same PC?

    Thanks
     
  2. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,049
    I don't think it would be a bad idea, just to avoid conflicts. Bear in mind the "trial" of Shadow Protect is just the desktop version. To get the full evaluation which includes the recovery environment, you need to request an evaluation version here

    Pete
     
  3. ErikAlbert

    ErikAlbert Registered Member

    Joined:
    Jun 16, 2005
    Posts:
    9,455
    I would uninstall ATI under Windows, because it creates problems with SP on MY computer. My computer rebooted suddenly during a backup with SP without any message or BSOD, just a reboot and it happened regularly.
    After uninstalling ATI, my computer never rebooted again during a backup with SP.

    If space is not a problem keep your ATI-images and keep the Acronis Rescue CD, just in case.
     
  4. Ed_H

    Ed_H Registered Member

    Joined:
    Nov 10, 2004
    Posts:
    662
    Location:
    Chicago, IL
    I requested an evaluation version today and the top of the request form states that "this is an enterprise product and not intended for home use". What about SP is so different from Paragon or ATI?
     
  5. grnxnm

    grnxnm Registered Member

    Joined:
    Sep 1, 2006
    Posts:
    391
    Location:
    USA
    I'd recommend you uninstall True Image if you're going to trail ShadowProtect. The reason is that True Image's snapshot driver (snapman.sys) will BSOD sometimes (not always - it was fixed in an earlier build of TI, but then broken again in the latest TI build) when it is installed at the same time as ShadowProtect.
     
Thread Status:
Not open for further replies.