Install 2.51.26 over 2.51.20 or fresh install?

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by zapjb, Apr 5, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zapjb

    zapjb Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Posts:
    3,513
    Location:
    USA - Back in a real State in time for a real Pres
    OK I have 2.51.20 for Windows Standard. Can I install 2.51.26 over it? And will that keep all my settings? Or do I have to fresh install? Or if I wait will 2.51.20 update to 2.51.26 through regular auto updates? Thanks.
     
  2. De Hollander

    De Hollander Registered Member

    Joined:
    Sep 10, 2005
    Posts:
    718
    Location:
    Windmills and cows


    You can install over the top, or do a complete uninstall and reinstall the newer version. If you choice to install over your current version, it will ask you if you want to keep the current settings. :)
     
  3. zapjb

    zapjb Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Posts:
    3,513
    Location:
    USA - Back in a real State in time for a real Pres
    Thank you.:D
     
  4. Caine

    Caine Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Posts:
    63
    Sorry for such a newbie question, but how do you know which version you have installed? In the systray it just seems to show the version of signatures.
     
  5. Lamehand

    Lamehand Registered Member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Posts:
    428
    Location:
    the Netherlands,very near to the North sea
    If you open the the UI, by clicking on the trayicon you will find this info under
    "info".This is located under system tools.(last item in the tree of options)



    Greetings
    Lamehand
     
  6. Caine

    Caine Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Posts:
    63
    Thanks :)

    It says base version 2.50.25. The update says the signatures are up to date though.

    I haven't uninstalled nod32 since I bought it and wondered how a complete uninstall/clean reinstall would affect the 1 year license I paid for. Is it voided to a trial version over again?
     
  7. zapjb

    zapjb Registered Member

    Joined:
    Nov 15, 2005
    Posts:
    3,513
    Location:
    USA - Back in a real State in time for a real Pres
    Just do what was suggested for me. It worked.
     
  8. Caine

    Caine Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Posts:
    63
    But De Hollander didn't suggest either of them. He just said you CAN do either. o_O

    And that still doesn't answer my question about how uninstalling affects the 1 year license i paid for. Anyone?
     
  9. SSK

    SSK Registered Member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Posts:
    976
    Location:
    Amsterdam
    You have a 1 year subscription on virus updates. The only way virus updates can be used is through the program. So updating the program is no problem. As long as your username / pw are valid, uninstalling / reinstalling doesn't change the subscription time. :)

    I do the uninstall / reinstall routine for a new version, but you could try to install over the top. If anything goes wrong, you still have the option to uninstall /reinstall.
     
  10. Lamehand

    Lamehand Registered Member

    Joined:
    Mar 2, 2006
    Posts:
    428
    Location:
    the Netherlands,very near to the North sea
    You can install the new version (2.51.26) over the version you currently have without losing your settings, your license will remain the same and you won't have to uninstall the whole program.
    This will save you the hassle of a total uninstall/install.

    A total uninstall/install won't affect your license, you have your password/userid.


    Greetings Lamehand

    Hey SSK we posted at the same time, to the minute.
     
  11. SSK

    SSK Registered Member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Posts:
    976
    Location:
    Amsterdam
    Yes we did! :D
     
  12. Caine

    Caine Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Posts:
    63
    Thanks folks, that's all I needed to know. :thumb:

    A minor panic while I tried to find the username/password, but disaster has been averted so I'll go for the classic clean install. More effort, but thanks to previous conflicts and annoyances it's more to put my own mind at ease.

    ...make a wish! :D
     
  13. larryb52

    larryb52 Registered Member

    Joined:
    Feb 16, 2006
    Posts:
    1,126
    'm a bit of a newbie with Nod32...is this an upgrade for everyone as I didn't see a link for the upgrade nor did I receive an e-mail. I mean xcept for visiting this forum I would know there was an update, sorry but I'm confused on what I'm to do...
     
  14. fosius

    fosius Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2004
    Posts:
    479
    Location:
    Partizanske, Slovakia
    Automatic update of program components will be probably released in one-two weeks.
     
  15. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    It's been said several times that an automatic update is issued only if a major change has been made to the code. We plan to release one more component update for v2 later before v3.
     
  16. larryb52

    larryb52 Registered Member

    Joined:
    Feb 16, 2006
    Posts:
    1,126
    thanks for the info but I just went to the ESET page & under news I see nothing reference to an update??...I mean where am I suppose to download it?? and not trying to be smart but if a user wasn't aware of this forum how would they know about the update??
     
  17. Atomas31

    Atomas31 Registered Member

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Posts:
    923
    Location:
    Montreal, Quebec
    Hi Marcos,

    Does that mean that there will be no automatic update for the latest updateo_O?
    And like Larryb52 have said, how customer who doesn't come here can know about component updateo_O (just wondering ;-)


    Best regards,
    Atomas31
     
  18. Togg

    Togg Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2003
    Posts:
    177
    Eset UK's page is not showing details of any component updates either. Do the versions vary according to your OS?

    I'm still using '98 and have 2.50.25 as my Base and Internet Support Versions and 2.50.44 as the Standard Component Version. o_O
     
  19. Brian N

    Brian N Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Posts:
    2,148
    Location:
    Denmark
  20. larryb52

    larryb52 Registered Member

    Joined:
    Feb 16, 2006
    Posts:
    1,126

    thanks greatly appreciated but it still doesn't answer how one is suppose to know and that's for a moderator here to answer & again I appreciate you response OH I can see just fine thanks ;-)
     
  21. Togg

    Togg Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2003
    Posts:
    177
    Ooops! I somehow never managed to get past the offer of the trial version .

    It will be good when automatic notification of component updates is included, similar to the notification I got from my Opera browser today, telling me that 8.54 is now available.
     
  22. Carver

    Carver Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2006
    Posts:
    1,827
    Location:
    USA
    As I don't have any problems I decided to install over the top BTW Togg I just got my copy of Opera 8.54 not more than 5 min ago.
     
  23. Togg

    Togg Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2003
    Posts:
    177
    I got my NOD update and Opera 8.54 and installed both 'over the top'. I've been able to do that with both programs at every update and have never had any problems as a result.

    Happily, this means I don't have any concerns about whatever the current IE scare may be, because I am not using it (except for updates, and that will not be for much longer!)
     
  24. Caine

    Caine Registered Member

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Posts:
    63
    Here's the official line according to the email support anyway.
    If this is the case then how come I'm still running 2.50.25 according to my info, and not 2.51.20 like in zapjb's case? Even though I get the usual message:
     
  25. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    For larger clients, there will be an update that remedies the vulnerability. If you are a holder of a single license, there's no need to upgrade to v. 2.51.26 as it is exactly the same as v. 2.50.25 apart from the vulnerability fix. The vulnerability cannot be exploited in a SOHO environment as it requires the user to be logged in with guest rights as well as a special-crafted code that must be run intentionally in order to get the option to run an arbitrary file from folders where the guest account has access restricted.
     
Thread Status:
Not open for further replies.