icon tray options

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by piranha, Sep 24, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada
    with v5, we now cant close nod32 by icon tray options as in v4. Why ?

    Is there an other way to close ? I tried to stop ekern process but cant (in limited right profile)

    thanks
     
  2. toxinon12345

    toxinon12345 Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Posts:
    1,200
    Location:
    Managua, Nicaragua
    If you click the red X button, it will hide the window.
    The option for closing the GUI or the Service was never available.
     
  3. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada
    wich red button ? dont who dont understand the other on or we did both !!

    I use XP. I know how how to close a window, it is NOD32 i want to close sometimes, and not just virus and antispyware protection.

    I did remembre we had "Close" in v4 icon tray options.
     
  4. toxinon12345

    toxinon12345 Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Posts:
    1,200
    Location:
    Managua, Nicaragua
    Not sure what you exactly want to do.
     
  5. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    Asked and answered in thread v4 systray menu display.
     
  6. toxinon12345

    toxinon12345 Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Posts:
    1,200
    Location:
    Managua, Nicaragua
    I recognize that my English skills are not good, so I will quote some words from Aryeh:

     
  7. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    When gui is open, it's much easier to click the X icon in its right-hand upper window than moving the mouse cursor over the screen in order to right-click the tray icon and selecting Close from the context menu.
     
  8. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada
    you are all wrong

    I want to close nod32, it is a easy question !!

    Just like open MS Word or Win Media Player and close it. I want to close NOD32, not only a nod32 windows but with result of no nod32 icon tray, no egui and no ekrn in process !!!

    In v4 icon tray we had this option, in v5 we dont.

    hope it is more clear
     
    Last edited: Sep 25, 2011
  9. SweX

    SweX Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Posts:
    6,429
    I understand what you mean piranha ;)

    Though I don't remember how it was written exactly, but wasn't it something with "Exit...." or "Close...." :doubt:
     
  10. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada
    :thumb: yes, exit or close, v4 user can confirm.... ;)
     
  11. SweX

    SweX Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Posts:
    6,429
    So you are gonna wait until a V4 user answers the call ? :D
     
  12. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada

    :p hey hey, no I dont, i didnt need a confirm to know I was right but I appreciated yours. It is strange how some forget v4 rapidly. Must be enthusiasm towards the version 5 which makes lose memory :cool: ;)

    I repeat my question, is there a way to close nod32 v5
     
  13. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    V3 not V4 had an option for closing gui. Selecting that option merely minimized the application to tray. The same effect can be achieved by clicking the X icon in the right-hand upper corner of GUI.
     
  14. toxinon12345

    toxinon12345 Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Posts:
    1,200
    Location:
    Managua, Nicaragua
    If you unload the user interface from memory, alert and notifications wont appear.
    If you unload the kernel from memory, any protection will be unavailable.
    That doesnt make sense.
     
  15. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada
    will I have to re-install v4 to prove my point !?? :thumbd: o_O

    when we install some apps, it is recommended to close antivirus. With v4 we can do it, with v5 we can not.
     
  16. siberianwolf

    siberianwolf Registered Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Posts:
    516
    umm, scuse me, i'm having comprehension difficulty while reading your posts here . now, you say, furthermore you claim that there's a command line in v4's sys tray icon that lets you completely exit the nod32 sw, while Marcos, an Eset moderator here says there's no such thing available in both v4 & v5? is that rite?
     
  17. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada
    there is a close or exit options when we right click on v4 icon tray, and SweX confirm that earlier.

    and yes I think there is a full comprehension difficulties here :thumbd:
     
  18. siberianwolf

    siberianwolf Registered Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Posts:
    516
    and the reason for that difficulty is just simply your statements, in other words caused by your claims which have no grounds.
    cuz, here in this screen shot (https://www.wilderssecurity.com/showpost.php?p=1939223&postcount=6) posted by siljaline, you can clearly see that there's no such option in sys tray option. and marcos confirms that there's no such option available. :thumb:
    cheers
     
  19. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada
    there was a way to close v4, may be an other windows after disabling AV protection ?

    If it was not in icon tray options, it was elsewhere, SweX remind it too.

    May be disabling antivirus and antispyware protection looks like a closing..... I had to go Start, programs, Eset, nod32 to re-start it
     
    Last edited: Sep 26, 2011
  20. siberianwolf

    siberianwolf Registered Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Posts:
    516
    umm, excuse me, but no, SweX hasn't confirmed anything. all he says in his post is he asks (in some kinda humorous way) whether you'll wait till someone else supports your claim, instead of you, yourself finding out the truth by simply looking at siljaline's ss post or by just simply taking marcos' words for granted.
    cheers
     
  21. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada
    may be my english is not very good but this look like a confirmation to me

    https://www.wilderssecurity.com/showpost.php?p=1944804&postcount=9
     
  22. dmaasland

    dmaasland Registered Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Posts:
    468
    There really isn't.
     

    Attached Files:

  23. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada
    dmaasland

    if you choose "disable av and antispy protection" what happen after ?

    ask password ? (if pw protect)

    ask for how much time you want to disable ?

    do you have the choice to close or exit in further windows ?

    icon tray change color or disapear ??

    thanks
     
  24. dmaasland

    dmaasland Registered Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Posts:
    468
    It disables AV protection and turns the icon red.
     
  25. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada
    ok, i was wrong about closing v4 but..... a question still there....

    how can we close v5 ?
     
    Last edited: Sep 26, 2011
Thread Status:
Not open for further replies.