i don't want to sent programs to quarantine can i do it?

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by mantra, Jul 23, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,126
    hi
    i'm using nod32 v4 last version
    i did a test with eicar.com
    in the advanced (cleaning) option i can setup
    no cleaning
    standard cleaning
    strict cleaning

    i did a test with eicar.com with both real time & webacess
    in real time nod deletes and sends to quarantine
    with webacess it sents to quantine

    is there a way to clean if failed delete without send to quarantine?

    thanks
    cheers
     
  2. Cudni

    Cudni Global Moderator

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    6,956
    Location:
    Somethingshire
  3. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,126
    thanks

    but i don't understand the link
    i mean i tried all the 3 ways Standard cleaning or Strict cleaning , and No cleaning(user choice)
    but nod32 v4 delete and send to quarantine even in no cleaning , there is on send to quarantine
     
  4. Sacles

    Sacles Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2004
    Posts:
    372
    Location:
    Belgique
    Hello,

    For which section did you make this choice?

    Have you made ​​the setting for "Web access protection"?
     
  5. toxinon12345

    toxinon12345 Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Posts:
    1,200
    Location:
    Managua, Nicaragua
    Files in Quarantine are useful if you want to recover a file
    i dont see that as a problem
     
  6. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,126
    yes i did
    i can't understand why nod32 must send a copy of the virus in quarantine
    because i wand to clean or delete a virus , not have a copy in quarantine

    i use nod32 v4 , can you check if there is a way to avoid quarantine,please

    cheers
     
  7. Sacles

    Sacles Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2004
    Posts:
    372
    Location:
    Belgique
    Always use quarantine because false positives are possible. A file in quarantine is not dangerous.

    Personally, all my settings are "No cleaning". I want to decide myself.

    With some anti-virus, automatic deletions have caused the system failure.
     
  8. toxinon12345

    toxinon12345 Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Posts:
    1,200
    Location:
    Managua, Nicaragua
    First, a backup is created in quarantine for future recovery of the original file

    then the file is repaired or deleted

    thats the recommended approach

    if you are an advanced user and you know what you are doing, you can set the cleaning level to no cleaning. You can de select quarantine checkbox in the prompt
     
Thread Status:
Not open for further replies.