HTTP log scrolling

Discussion in 'Capsa Network Analyzer' started by mann, Apr 1, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mann

    mann Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    8
    I have one quite annoying problem. I'm keeping all HTTP logs in txt file but when analyzing newest logs, log window constantly scrolls down. So if I want to right click and select show client in IP explorer, I can not, because it keeps scrolling. I know this is because new logs replaces old entries in buffer, but still why this need to scroll constantly.

    Is there a way to disable this stupid feature (to me it is a bug)?
     
  2. mann

    mann Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    8
    I forgot to mention, auto scroll on/off icon does not change anything, for some reason. It keeps scrolling while new logs arrive...
     
  3. Nelson

    Nelson Registered Member

    Joined:
    May 26, 2005
    Posts:
    36
    Firstly, you can enable the auto save log feature.
    Then you'll be able to read them in another new *.log files. It won't change.

    Secondly, I've tested the Auto scroll. It works. Would please specify the circumstance when you figure it does not work?
     
  4. mann

    mann Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    8
    Nelson thank you for your reply. I'm already auto saving but this is not helpful if i want to lets say open client in IP explorer. Yes I could manually find client in IP explorer but still you get the point.

    About issue I have, problem is when buffer is full, and in point when new entries are replacing old one. In that point whole windows is being reset and scrolled down, or up I'm not sure. If you have time pls, download short move from link below. You will understand what I mean.

    http://www.gigasize.com/get.php?d=9hdlqwmyw5c
     
  5. mann

    mann Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    8
    I uploaded a video to youtube and added some speech bubbles so it's easier to detect the problem. I recorder with and without auto scroll, not so much of a difference.

    Pls, take a look, link is http://www.youtube.com/watch?v=TbQAitpakNo
     
  6. Colasoft

    Colasoft Colasoft Support

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Posts:
    97
    Location:
    Colasoft Co., Ltd.
    Problem solved with email
     
  7. mann

    mann Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    8
    Kevin, I see new version of Colasoft Capsa has been released (6.9 R2). Still, this problem persist. Do you maybe know when, with which version, could this bug be corrected?
     
  8. Nelson

    Nelson Registered Member

    Joined:
    May 26, 2005
    Posts:
    36
    The test dept failed to recreate the scenario you described.
    While the youtube is not available to China mainland.
    I'll appreciate if you can upload it somewhere else of send to us directly..
     
  9. mann

    mann Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    8
    Well, hm, I have already upload it to gigasize. But I think no one ever downloaded it. Anyway here it is once again...

    http://www.gigasize.com/get.php?d=y3cygw2yp5b

    Notice that once screen is scrolled down, selected log entry is deselected and you can't find it so easily again due to constant scrolling...
     
  10. Nelson

    Nelson Registered Member

    Joined:
    May 26, 2005
    Posts:
    36
    Thanks for the efforts.
    We've checked the video and send it to the Test dept.
    It is said this would not be deemed as a bug:
    The entries can be hold in Capsa is limited thus they will be replaced once there are new entries inputed.
    My suggestion is:
    You can stop capturing and then check the entries one by one.
     
  11. mann

    mann Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    8
    I don't have problem with entry's disappearing, that is normal due to limited buffer size. But problem is that entry in the middle is almost not selectable as window constantly scrolls up or down without any control.
     
  12. Nelson

    Nelson Registered Member

    Joined:
    May 26, 2005
    Posts:
    36
    But that is where the problem is.
    Then entries become unselectable because the buffer is full and new entries was printed and old entries disapeared and it cased selected entry been replaced by other entries rapidly.

    If you have a new projoect with empty buffer, you won't see such thing.
     
  13. mann

    mann Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    8
    Hm, but buffer is not instantly replaced completely isn't that right? If you scroll down to newest entries, lets say to the end of the "buffer", scrolling will again appear. Once when your screen is scrolled out of control, you can search for entry you are interested and you will find it scrolled in the middle.

    Of course, before you click on that entry screen will again be scrolled and off you go to search option again... At least you have something to do all day, catching entry's inside of ongoing capture. :) :) You can even represent this as a feature, Apple would. :D :D I'm just joking.

    Listen never mind, I will live with this bug. As you already told me I will stop capture and continue after interesting log has been examined.
     
Thread Status:
Not open for further replies.