How to setup a custom scan

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by theshadow247, Aug 6, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. theshadow247

    theshadow247 Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2004
    Posts:
    323
    Location:
    ontario.canada
    can.enyone tell me how to setup a custom scan.so i can exclude some folders from beeing scanned.
     
  2. pykko

    pykko Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Posts:
    2,236
    Location:
    Romania...and walking to heaven
    Re: custom scanning

    there is no way to exclude certain files from on-demand scanning. Only from AMON (on-access monitor)
    You could select particular folders or files to be scanned.
     
  3. Acadia

    Acadia Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Posts:
    4,048
    Location:
    SouthCentral PA
    Re: Excluding Snapshots folder from AV/AS scans?

    nod2.jpg

    Acadia
     
  4. theshadow247

    theshadow247 Registered Member

    Joined:
    Nov 14, 2004
    Posts:
    323
    Location:
    ontario.canada
    thanks.alot.Acadia.is that just for manual scanning or can you setup a schedualed scan o_O
     
  5. TonyW

    TonyW Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2005
    Posts:
    2,634
    Location:
    UK
    In the screenshot, is the bottom section of 'Folders and files' an exclude list? It's not very clear if it is.

    I think the OP wants to know how to exclude other snapshots from being scanned.
     
  6. Acadia

    Acadia Registered Member

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Posts:
    4,048
    Location:
    SouthCentral PA
    The bottom list is an "include" list. I included everything on my c:drive except for the FD-ISR folders.

    Acadia
     
  7. TonyW

    TonyW Registered Member

    Joined:
    Oct 12, 2005
    Posts:
    2,634
    Location:
    UK
    Wouldn't it be easier for the program to have an "exclude" list rather than an "include" list? That way, you're only entering one item instead of everything bar the one folder you're trying to exclude.
     
  8. alglove

    alglove Registered Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Posts:
    904
    Location:
    Houston, Texas, USA
    It would be easier, yes. Unfortunately, the option is not available for NOD32 on-demand scanning, as of version 2.5. It has been added to the NOD32 Wishlist thread, so I hope it will be added in version 3.0.
     
Thread Status:
Not open for further replies.